Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 206
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 790
Здравейте. Приятелка (българка), която живее и е ваксинирана в Англия, наскоро си дойде за няколко седмици. Когато сканирам кода от сертификата ѝ ми излиза, че е невалиден, тъй като "подписът на издателя не е открит в списъка с доверени издатели или удостоверения", но пък налице е информация коя ваксина ѝ е поставена и на коя дата. Дали ще ѝ го приемат тук? И дали може да бъде конвертиран към стандартите на европейския, макар и сертификатът на Англия все още да е в изчакване за официално одобрение от ЕС?

# 8 791
И аз имам един въпрос за сертификатите.

Като вляза в his.bg и си вкарам данните - ЕГН, ЛК, НРН ми излизат двата сертификата - за 2 дози и 3 дози. Мога да изтегля и двата в пдф. Първият ми излиза и във формат за телефонен портфейл, но вторият (за трета доза) - не. Като цъкна бутончето за електронен портфейл, се появява голяма червена страница, на която пише “Try again later”.

Само при мен ли системата дава подобна грешка за третата доза конкретно? Последните два дни няма промяна.

# 8 792
И аз имам един въпрос за сертификатите.

Само при мен ли системата дава подобна грешка за третата доза конкретно? Последните два дни няма промяна.
Вероятно не са ги доизкусурили още форматите. Със сканиране на QR кода и пъхане в някое приложение като Cardbox не става ли?

# 8 793
Изтеглих сертификат за 3-та доза от личното си досие - с КЕП. Отваря се спокойно и се тегли.

# 8 794
Здравейте, ще може ли малко помощ в разбирането на нововъведенията от тези дни.
Чета информация, че всички преболедували, регистрирани чрез PCR или антигенен тест, ще имат възможност да си извадят сертификат от понеделник.
Кои всички, обаче? Има ли период за преболедуването?
Преболедувах октомври/ноември миналата година. Такива като мен имат ли право на споменатото по-горе? Поне временен вариант би бил това, докато се ваксинирам.
Все още се колебая между Янсен и Модерна.
Притеснява ме, че съм проявявала алергии към различни медикаменти до сега, както и два пролапса на сърдечни клапи (митрална и трискупидална).

И аз съм в подобна ситуация (преболедувах ноември, имам пролапс на митрлна клапа и алергични реакции към медикаменти) и се чудя коя ваксина да избера ... Но при мен го има и момента, че все още имам антитела и дори сега са ми най-високи от всичките изследвания, които съм правила от януари досега - септември бяха почти 700 BAU и според личния лекар да ичзакам да паднат под 400 BAU. Хем ме е страх как ще реагира организма ми на ваксината, хем не ми се поема риска да повторя вируса и то по-тежко от първия път. И аз се чудя между Модерна и Янсен.
Имам пролапс на митралната клапа. И повече хора с еластична тъкан го имат. Не е чудо невиждано. Алергии имам от разлини лекарства.
Преболедувахме ноември 2020, юни се ваксинирахме с Янсен.
За около 10 часа имах температура. И това беше Simple Smile

# 8 795
  • София
Аз също, с 2 пъти Pfizer съм. Втория път и противоалергично не пих.
Сега се чудя третата каква да е. Чета положителни неща за Модерна, но май ще си сложа пак Pdizer.

И къде може да се провери сертификата със сканиране на кода?

# 8 796
  • Сан Франциско
Bloombug, потвърдено ли е с комисия и/или документ, че съпругът ти не може да се ваксинира? Питам, защото при нас в САЩ препоръчват и ваксинират всички онкоболни с предимство.

# 8 797
  • в страната на чудесата
Блумбърг, потърсете и друго мнение. Ако човекът не е много много тежко болен непременно го ваксинирайте.

# 8 798
Bloombug, потвърдено ли е с комисия и/или документ, че съпругът ти не може да се ваксинира? Питам, защото при нас в САЩ препоръчват и ваксинират всички онкоболни с предимство.
И в България препоръчват ваксиниране на онкоболни с предимство ! Наложително е, защото те са в много рискова група.

# 8 799
Да, специално попитахме. Сега свършва химиотерапията и кръвните показатели са му занижени. Чакаме скенер, после лъчетерапия и следене на кръвта евентуално след като му се нормализират левкоцити/гранулоцити ще може но пак ще се допитаме до доктора. Ако всичко мине добре, дано да стигнем до там.

# 8 800
Онкоболните трябва да бъдат ваксинирани с предимство!! Освен ако не е направена току-що костно-мозъчна трансплантация например и имунитетът да е силно под въпрос, но това са частни случаи. Всички раково болни са високорискови и подлежат на приоритетна ваксинация по белия свят! Само тук някои лични лекари не искат да поемат отговорност и отказват хората от ваксини.
Пролапсът на митрална клапа също не е никакво противопоказание.
Хоуп, мъжът ми също не успя да свали сертификата за трета доза в електронния портфейл.
Някой беше споменал и за проблеми с Пфайзер. Бихте ли споделили какви точно? Всичките ми близки са с Пфайзер и до момента не са имали никакъв проблем. Мъжът ми едва след трета доза вдигна температура за ден и това беше.

# 8 801
  • София
И аз съм с пролапс на митрална клапа. Хич не се бях сетила за него, честно.

# 8 802
  • Сан Франциско
Аз писах след нашите Файзър през пролетта. При мен и с двете дози - само зверска болка в ръката за около ден. Съпружието, след първата доза - нищо за 48 часа. Омрънка орталъка, ‘щото беше убеден, че трябвало нещо си някаква си реакция да има. Е, потвърди приказката: внимавай какво си пожелаваш. За такова разстройство и в учебниците не бях чела, страхотия. Обадихме се в болницата, казаха - една от по-редките странични реакции, но да, случва се. Накараха ме да му купя от тези бебешките питиета с електролити, дадоха ми схема по колко да пие и обясниха за какво да наблюдаваме за животозастрашаващо обезводняване. Така беше 2 дена, на 3-я скокна сякаш нищо не е било. Това приключение беше след първата доза, а след втората - само болка в ръката.

# 8 803
Да, специално попитахме. Сега свършва химиотерапията и кръвните показатели са му занижени. Чакаме скенер, после лъчетерапия и следене на кръвта евентуално след като му се нормализират левкоцити/гранулоцити ще може но пак ще се допитаме до доктора. Ако всичко мине добре, дано да стигнем до там.
15 дни след последната вливка може да се ваксинира.

# 8 804
Момичета, какво бихте ме посъветвали да изберем за бустерна доза? Две дози АЗ през февруари и май. Коя от рнк ваксините да сложим?

Общи условия

Активация на акаунт