Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 230
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 805
В света от Пфайзер има поръчани 3,5млрд дози, от Модерна 1 млрд. И двете са достатъчно изпитани върху населението вече.
Модерна малко по-често дава странични ефекти /като температура и втрисане/и Ковид Арм, но пък показва малко по-силна и дълга защита срещу Делта варианта.
С две думи, аз както съм с Пфайзер, ще си продължа с Пфайзер. Но ако бях с АЗ бих си сложила Модерна.

# 8 806
Тази ваксина на Янсен е доста популярна, защото е еднодозова, но в някои страни тя не се слага на хора под 40 годишна възраст. У нас изобщо не съм чула да се обсъжда за какви хора е подходяща. Като преболедувал човек и аз се бях насочила към нея, но сякаш за млади жени по-добрият вариант е Пфайзер и Модерна.

# 8 807
Понеже виждам, че има хора, които се притесняват за алергична реакция към ваксината, споделям. Миналата седмица ми правиха прик тестове за алергии към съставките на иРНК ваксините преди третата доза (в алергологията на Александровска). Бяха малка част от много други прикове и лекарят поиска да види и тях. Отрицателни бяха.
..................

Bianka, подкрепям горното мнение. Водих там и майка ми да си прави тест за алергии към съставките на рнк-ваксина.
Обаче, за пръв път срещам мнение за алергия към АЗ...Към коя съставка във векторната ваксина се предполага, че е алергията?

# 8 808
Момичета, какво бихте ме посъветвали да изберем за бустерна доза? Две дози АЗ през февруари и май. Коя от рнк ваксините да сложим?
Аз съм точно като вас. Избрала съм пфайзер. От всичко прочетено и споделено от приятели, сред които и лекари.

# 8 809
Нямам никаква идея към коя съставка е било на Астра Зенека. На мен ми се подуха устата и езика. След първата доза за кратко и аз дори не обърнах внимание, след втора доза осезателно повече и за около 2 часа период. Не съм имала обаче проблеми с дишането! Пих Ериус. Но аз имах много алергии като дете, екземи, реагирала съм на 100 неща в живота си. Не всеки е с подобен организъм.

Задължително ще идем с детето в Александровска преди аз да сложа трета, а тя някаква първа доза.

# 8 810
  • София
Момичета, какво бихте ме посъветвали да изберем за бустерна доза? Две дози АЗ през февруари и май. Коя от рнк ваксините да сложим?
Аз съм точно като вас. Избрала съм пфайзер. От всичко прочетено и споделено от приятели, сред които и лекари.
Ние сме с АЗ, 1.03 и 23.06. За бустер за сега клоним към Пфайзер.
А и синът ни ще е с Пфайзер.

# 8 811
  • София
Тази ваксина на Янсен е доста популярна, защото е еднодозова, но в някои страни тя не се слага на хора под 40 годишна възраст. У нас изобщо не съм чула да се обсъжда за какви хора е подходяща. Като преболедувал човек и аз се бях насочила към нея, но сякаш за млади жени по-добрият вариант е Пфайзер и Модерна.
А на какви факти се основават тези твърдения?

# 8 812
Тоест може да сменята ваксините ли всеки път?

Много ми е неприятно да пия антихистамини.
Ожаднявам много, а сутрин се събуждам с много суха уста.
Против съм ваксината при положение, че откакто е тръгнал тоя вирус на мен нищо ми няма, а съм имала контакти.
Като дете съм имала някакви ваксини и това ми е било. Дори и противогрипни не съм слагала. Всъщност само една, но същата зима 3 пъти боледувах и реших,че няма смисъл.
За мен е страшно насилие тази ситуация. Със свито сърце в краен случай бих го направила, но ме ужасява мисълта да ме карат всяка година да си бия незнайни отрови просто ей така.

# 8 813
А на какви факти се основават тези твърдения?
В Белгия и Испания прилагат ваксината на Янсен на хора над 40 години заради риск от тромбози. И тя като Астра Зенека е векторна.

# 8 814
daisy12, аз пък четох, че хора над 40 не бивало с Янсен.
Въобще много противоречиво инфо.

# 8 815
Синът ми на 21 е ваксиниран с Янсен преди 2 седмици. Надявам се всичко да е наред. Очевидно в Германия не е проблем да се поставя на млади хора.

# 8 816
Бианка, тези странични ефекти не са при всички изглежда, но се срещат.

# 8 817
Да, аз не знам за друг случай, сигурна съм, че има. Но моята реакция все пак беше сравнително лека. Повече ме е страх за детето ми, защото тя е много по-алергична от мен и прави мигновени реакции.

# 8 818
Синът ми на 21 е ваксиниран с Янсен преди 2 седмици. Надявам се всичко да е наред. Очевидно в Германия не е проблем да се поставя на млади хора.
Да, само в някои страни в Европа има това ограничение за Янсен. Мисля, че за млади жени е повече това протовопоказание. Той имаше ли някакви реакции?

# 8 819
Да, 24 часа беше доста зле с висока температура, втрисане, болки. Мина всичко, пу-пу

Общи условия

Активация на акаунт