Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 239
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 820
Да, 24 часа беше доста зле с висока температура, втрисане, болки. Мина всичко, пу-пу
Аз знам, че имунната система на по-младите хора обикновено реагира по-бурно, но е чудесно, че бързо са минали всички неприятни ефекти при него.

# 8 821
Вярно ли е, че ваксината на Пфайзер е със срок на годност до септември т. г, или е фейк нюз?

# 8 822
Нямам никаква идея към коя съставка е било на Астра Зенека. На мен ми се подуха устата и езика. След първата доза за кратко и аз дори не обърнах внимание, след втора доза осезателно повече и за около 2 часа период. Не съм имала обаче проблеми с дишането! Пих Ериус. Но аз имах много алергии като дете, екземи, реагирала съм на 100 неща в живота си. Не всеки е с подобен организъм.

Задължително ще идем с детето в Александровска преди аз да сложа трета, а тя някаква първа доза.

Попрочетох малко, след като писах. Съветва се хора, направили реакция към някоя рнк-ваксина, да поставят следващият път векторна; и обратното...Но най-сигурна е да се направи тест, да. На майка й предписаха и схема за пиене на противоалергично три дни преди ваксината.
Вземете си направление и си запишете час предварително.

# 8 823
Вярно ли е, че ваксината на Пфайзер е със срок на годност до септември т. г, или е фейк нюз?
На ваксините с изтичащ срок до септември им го удължиха с три месеца. Производителят го удължи. Аз съм ваксинирана с такава ваксина преди две седмици, нямах странични реакции и съм изградила антитела.

# 8 824
Съвет към тези, които тепърва ще се ваксинират. Профилактично:
Половин час преди боцкането пийте някакъв противоалергичен препарат.
Вечерта след боцкането, преди да си легнете, пийте някакъв парацетамолосъдържащ препарат – Ефералган, Тайлол хот...
За всеки случай на втората вечер – също. Нищо че нямате никакви проблеми, освен болка в ръката.
Извод: Ако не помогне, поне няма да навреди. Ама май помага... Simple Smile

# 8 825
Значи чета ви за онкоболните в чужбина и тук. Писах и преди за млад мъж на 32-33 г мина химиотерапия след извадено дебело черво и общо взето за сега е добре, дори на работа тръгна. Но за ваксина не му дават, абсурд. Да минели 6 месеца след химиото, еми минаха. Сега пак да не слага. Той много стеснителен и доста преживя, какво му кажат-това, бори се човека, не се оплаква. Но може ли да не му дават ваксина да слага, за мен това е... Много са такива хора явно. В чужбина не е така. А той вярва на лекарите и с право, но ..И сега в този пик на заразени е направо без защита на работа. Може и от вкъщи, ама не, не може да отсъства толкова и да ходи, като всички. И той не смее да се храни докато е на работа по цял ден. Много ме е яд. Не ми е близък, ама се познаваме и някак...всяка седмица се обаждам и го подпитвам и побутвам за ваксина, ама.. пък може и да греша , да не объркам нещо, но..това е, не се слага на нашите онкоболни ваксина, отказват ги хората със сигурност , поне тези след химиотерапия.
Който се чуди след АЗ е добре да сложи Модерна според мен. Аз съм за нея, но...не че му разбирам. А и Adventurer писа нещо такова с превес за нея, та това ми е достатъчно.

# 8 826
Нямам никаква идея към коя съставка е било на Астра Зенека. На мен ми се подуха устата и езика. След първата доза за кратко и аз дори не обърнах внимание, след втора доза осезателно повече и за около 2 часа период. Не съм имала обаче проблеми с дишането! Пих Ериус. Но аз имах много алергии като дете, екземи, реагирала съм на 100 неща в живота си. Не всеки е с подобен организъм.

Задължително ще идем с детето в Александровска преди аз да сложа трета, а тя някаква първа доза.
Внимавай много с третата доза, за да не стане много кофти. Не съм лекар, но имам многогодишен опит с тези гадории. Малко на долу да ти слезне отока, и трябва веднага конска доза венозен урбазон и непрестанно лекарско наблюдение. Задължително дни преди това пиене на ахистаминов препарат, който знаеш, че ти действа (много е индивидуално).

# 8 827
daisy12, аз пък четох, че хора над 40 не бивало с Янсен.
Въобще много противоречиво инфо.
Не я препоръчват на по-възрастни хора, ако имат някои определени заболявания. Иначе в определени страни я използват за хора над 40 години, защото рискът от тромбози е по-голям при млади хора, предимно жени.

# 8 828
Ние сме с две АЗ, може би ще си сложа Модерна. В момента от домакинство 3-ма човека, 2 ваксинирани с АЗ са болни (единият заразява другия), третият с Модерна - тц. А “модерният” е на 91г. Ваксинирани са с втора доза приблизително по едно и също време. Между другото - аз, контактна за 10-ина минути на затворено (също с АЗ) прескочих. Но явно едно е кратък контакт, друго да съжителстваш с болен.

# 8 829
Няма медикамент без странични ефекти. За всяко заболяване лечението или превенцията се оценяват спрямо ползите. Ако заболяването причинява многократно повече починали и увредени хора, аз лично избирам по-малкото зло. Разбира се, всеки си преценява.

П.П. Боцнах се без да имам претенции за вида ваксина, само Астрата беше налична по това време. Нямах никакви странични ефекти. Детето ми също е ваксинирано, по свое желани и с наше разрешение, с която ваксина казаха, че е разрешена за нейната възраст. В случая, Файзер. Нямаше и при нея странични ефекти.

# 8 830
Моля за съвет!
Детето ми е с пневмония. Откриха я с рентген. Със слушалка нищо не се чувало, гърлото чисто. От месец е постоянно с кашлица. Имаше хрема и температура, но пи антибиотик 1 седмица и остана само кашлицата. Сега е на друг антибиотик.
Аз искам утре да ми бият ваксина. При ЛЛ не ми се ходи, защото имам чувството, че вече досаждам - за 1 месец сигурно 5 пъти ходих, ама какво да направя като детето е болно... Тя не ми предложи да направим тест за ковид и ми беше неудобно да си поискам. Ще ми се да си спестя парите за тест, че и без това поне 200лв дадох за лекарства последния месец. Бих могла да изчакам да оздравее детето и тогава да ида да ми бият ваксината, но работата ми е свързана с много хора и не зная дали няма да съм болна точно тогава, преди да ме боцнат.
Чувствам се глупаво, пишейки всичко това и осъзнавайки, че трябва да си направя тест преди ваксината. Но все пак моля за мнение! Как бихте постъпили на мое място? Бихте ли си били ваксината утре?
В случай, че възникне въпросът "защо досега не съм си я била", отговорът ми е, че не считах за необходимо. Не ме е страх, нямам против ваксините, а просто досега не съм го чувствала като необходимо. Но бих искала да мога да посещавам кино, магазини и т.н.

# 8 831
  • София
Желая ви бързо оздравяване ! Ако аз бях на твое място утре не бих си бил ваксина - съжалявам Sad Бъдете здрави !

# 8 832
Katerun, можеш да си направиш антигенен за 35 лв.
Когато си сложих ваксината се оказа, че дъщеря ми е контактна, имаха в класа болно дете. Тогава изчетох каквото намерих и се успокоих.
Има отговор на този въпрос и в официалния сайт:

"Безопасно ли е да получа ваксината срещу COVID-19, ако имам COVID-19 и не го знам?
Центровете за превенция и контрол на заболяванията в САЩ не препоръчват тестване преди ваксинация, тъй като би било много трудно да се координира и няма причина да се съмняваме, че ще има проблем. Например, ваксини срещу морбили, варицела и бяс се дават след като човек е бил изложен на риск (което означава, когато вече е заразен), и това не създава проблеми. По същия начин клиничните изпитвания на Pfizer включват хора, които са боледували или не са боледували от COVID-19 преди това, а някои хора са се срещнали с вируса по време на проучването. Това не е създало допълнителни проблеми на ваксинираните.

Източник: Children’s Hospital of Philadelphia, USA"

https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/faq

# 8 833
Преди да си поставя ваксина си направих изследване да ангитела / почти нулеви/ и тест.

# 8 834
Няма медикамент без странични ефекти. За всяко заболяване лечението или превенцията се оценяват спрямо ползите. Ако заболяването причинява многократно повече починали и увредени хора, аз лично избирам по-малкото зло. Разбира се, всеки си преценява.

П.П. Боцнах се без да имам претенции за вида ваксина, само Астрата беше налична по това време. Нямах никакви странични ефекти. Детето ми също е ваксинирано, по свое желани и с наше разрешение, с която ваксина казаха, че е разрешена за нейната възраст. В случая, Файзер. Нямаше и при нея странични ефекти.
Предвид страничните ефекти предпочитам да се заразя, отколкото да преживея нещата, които тази жена преживява.
Да, на хората не им пука дали някой имал страничен ефект от ваксината. Защото те нямат.
Познавам хора, които са мислели така и след като децата им станаха инвалиди си промениха мнението.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 23:00 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт