Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Азиатска кухня

  • 3 899
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
  • München, Deutschland
  • Мнения: 4 849
Според мен основното е да има къде да се сложи този уок - имам предвид, директен огън от газов котлон или газов грил, иначе няма да имаме високата Т, която е типична за това приготвяне на храната. Говоря за "истинските" уокове (нз как да ги нарека иначе Simple Smile ), които отдолу са полукръгли, диаметърът е примерно 10см, понякога дори не застават на равно заради закръглението и трябва да ги обгърнат пламъците, за да се загреят стените, а не за дълбоките, леко закръглени отстрани тигани, които често наричат уок в описанията.

 За мен лично, това беше причината дълго време да не си купувам уок - нямаше къде да го ползвам. Вече имам и в даден момент планирам да си купя, затова и ви следя. Simple Smile

# 46
  • Мнения: 169
Спагети със зеленчуци- бързо, лесно ,вкусно YumWink


chrissy наистина за уок трябва да готвиш на газ ,иначе не се получава

# 47
  • München, Deutschland
  • Мнения: 4 849
Не готвя много често азиатско, но преди някой и друг месец бях взела еноки за проба (не срещам често). Приготвих ги по относително класически начин (т.е. по европейския класически начин, а не по азиатския класически - в темпура) - в бекон. Иначе продуктът, мисля, е типично японски.



Дани, да, слушала съм готвачи, че високата Т е решаваща за уока.

# 48
  • Мнения: 169
Да не обезкуражаваме начинаещите , и без уок става и не само готвене на газ.  WinkСтига да се поддържа висока Т. Аз по някога  ползвам и обикновен тиган и пак се получава. Аз готвя и по класическия  начин и понякога импровизирам.

# 49
  • Мнения: 169
Вчера имаше оризови спагети със зеленчуци

Днес има пуешки кюфтенца със сос

и карфиол с медено-чеснов сос

# 50
  • Русе
  • Мнения: 3 288
Салата от мариновани тиквички по корейски


Картофи по корейски


Хе с риба и моркови

# 51
  • Мнения: 1 739
Някой би ли споделил как се овкусяват калмари за салата? Мариноване, сосове ?

# 52
  • Мнения: 169
IvanGeorgiew
https://www.youtube.com/watch?v=gaI-YRTjagg
Цитат
i_peychвт, 01 юни 2021, 17:06
Картофи по корейски
 
би ли споделил рецепта, моля

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 10:22 от Danifin1

# 53
  • Мнения: 4 793
Danifin1 от къде купувате оризови спагети?

# 54
  • Мнения: 169
gabrielatsulin Не зная да ли ще ти помогна, тук в Англия купувам тези
Предполагам има нещо подобно и в България в азиатските магазини
Сетих се ,че имаше подобни в китайски магазин  в пресечка на Пиротска.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 09:11 от Danifin1

# 55
  • Мнения: 706
Във Фантастико има на Exotic Food Thailand тези https://www.ebag.bg/spageti-exotic-food-orizovi-250-g/5039, както и тънките Vermicelli, но никак не ми допадат. Най-ми харесват тънките оризови на Лидл от азиатската седмица.

# 56
  • Мнения: 1 739
И в кауфланд имаше нудълс при соевите сосове в един син пакет.
Единственото което не ми допада на тези спагети е че много трудно се разделят ако искаш да готвиш половината.

# 57
  • Мнения: 169
Тази вечер ще се глезим със суши.

Пробвах и един лесен начин за суши на топки. Получи се много добре . Точно като бързо, лесно и вкусно.
И една корейска салата с патладжан.

# 58
  • Мнения: 160
Може ли рецептата за карфиола в медно-чеснов сов? Панира ли се?

# 59
  • Мнения: 169
Може ли рецептата за карфиола в медно-чеснов сов? Панира ли се?
Заповядай , да, панира се https://www.flavourstreat.com/honey-garlic-cauliflower/

Общи условия

Активация на акаунт