Азиатска кухня

  • 56 825
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Пад тай с тофу и скариди;  тай салата с краставица, зелено манго, соеви кълнове, уасаби грах и джинджифилов дресинг

# 346
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Пак аз... Лимоново хрупкаво пилешко и зелена салата с пържен лук и горчичено-джинджифилов дресинг;   сусамени топчета с паста от червен боб

# 347
  • Мнения: 1 621

соба нудели с пилешко със зеленчуци и терияки сос

телешко булгоги , зеленчуци с терияки сос, питка на пара, сос от манго и  уасаби майонеза

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 09:09 от Danifin1

# 348
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Един въпрос към живущите в България: откъде взимате хубаво пилешко? Може би някаква марка или магазин да препоръчате? Напоследък не смея никакво да купувам от стандартните вериги, вкл. и в Германия, защото все чета за антибиотици, особено при пилетата, а пък и самото месо няма вкус на нещо органично създадено, направо е като от епруветка...

Обаче видях на Моренка хрупкавото пилешко и ми се дояде...

# 349
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 352
От месарница взимаме, харесва ни на вкус. А животни за промишлени (вкл вкусова промишленост) цели няма как да се отглеждат без антибиотици, освен ако не искате да са гарнирани с паразити и бактерии 😮

# 350
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
За пилешкото в случая...

Скрит текст:
Ние сме на южния изход на София/ бивша вилна зона и у наше "село" няма специализирани магазини за огромно съжаление, нито пазар... но пък си имаме други неща (няма навалица, чист въздух и гледка за милиони, макар към мръсна София, но не само де  Wink ), а пълно щастие нали...  
Та купуваме от веригите, че няма как да ходим до центъра или където са въпросните месарници в случая. Нямаме и фризер, който да напълним... та пазаруваме от веригите, това е положението.  Каквато пък е ситуацията, все по дефицит ще става не само хубавата храна, но и храната изобщо та...
    Криси, по веригите има по-скъпо  пилешко Росо (или нещо такова, както и някакво друго - френско ли...  те са по-добрите, казват... в тарелки са, не насипни.

# 351
  • Мнения: 2 670
Познат от Англия ми сподели че нашето пилешко е било в пъти по-вкусно тяхното.
От Лидъл обаче не купувам че го третират с нещо и  съм имал случай току що отворена тарелка да ми осмърди кухнята при варене. Два пъти съм изхвърлял от тяхното пилешко и не купувам вече. От другите супермаркети нямам подобни впечатления.

# 352
  • Мнения: 9 176
Има няма 10+ год. съм сложила вето върху пилешкото, от както на моя племенник преди 11год. почнаха да му растат  "гърди" що доктори обиколихме накрая се оказа тъй като на 90% се консумираше пиле от детето , че хормоните с които са бъкани пилетата за да израстнат в комбинация с детския организъм..
Та така обичам-Х , но казах пиле НЕ.
Не купувам не търсят, чат пат инцидентно някой си поръчва кфс, затварям очи и толкоз. На заведение също не поръчваме пиле.

# 353
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Това и аз съм го чувала... за ефекта на хормоните
Скрит текст:
и купуваме пилешко, ама не набалягаме. Съученичките на щерката от рано рано се оциклиха, огърдиха...

# 354
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Пинко, ужасно звучи, горкото дете.
Аз знам за хора, на които им излизат пъпки и обриви, а съм гледала вече по-научни предавания за развита резистентност към антибиотици при съвсем малки деца, счита се заради антибиотиците в пилешкото (най-много били общо в птичото месо).

АА, сигурна съм, че няма как без лекарства да се гледат животни, но и знам, че някои им се дават с цел целенасочено да се трупа повече мускулна маса за единица време примерно и това месо не било много гот...

Моренка, и аз драстично го намалих у нас по тази причина. Гледам да взема поне пуешко или пък някакво по-непопулярно с надеждата да не е толкова бъкано. :-/

Съжалявам, не исках да разводнявам темата, но се почудих откъде да намеря качествени продукти за такова ястие и затова попитах.

----------------------

За обратен завой, нещо по-старо от мен: тай къри с пиле, ананас, кашу и жасминов ориз. Обикновено така го поднасям у нас, а когато имам, слагам и свеж кориандър отгоре. В случая съм имала зелен лук. 😃

# 355
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 352
Натрупването на маса е с хормонални добавки, не с антибиотици, не ги бъркайте.

# 356
  • Мнения: 2 670
Някой има ли идея с какъв ориз е правено това:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Biryani

# 357
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 352
Басмати и фиде се слага в бирянито. Ето една хубава рецепта: https://momichetata.com/ota-doyam/oriz-biryani-ot-irak

# 358
  • Мнения: 1 621
Да раздвижим малко темата, нещо съвсем замря Wink

Nasi Goreng – Spicy Vegetable Fried Rice
Korean scallion salad
Кongnamul muchim -korean soybean sprouts
Shoyu Ahi Poke - sashimi grade ahi tuna
Азиатски майонезен сос

# 359
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Къри с патладжан, сладък картоф и зелен боб.

Общи условия

Активация на акаунт