Последният печели - Тема 2

• 172 923
  • 2 561
  •   1
Отговори
# 2 445
Сфера Котки седи поне от два месеца.

# 2 446
Сфера Котки седи поне от два месеца.
Да, и у нас се чака да бъде отворена тема Котки

# 2 447
И аз им се чудя що не избират тема Котките. Много ги обичам тези същества и бих отговорила на всички въпроси.

# 2 448
Не знаех певицата и не знаех, че ангорските котки са от Анкара, другите въпроси ги знам.

# 2 449
Певицата е Doja Cat, засичала съм я по City TV или Voice.
За ангорската котка знаех че е нещо свързано с Турция, но не знаех че се има предвид столицата Анкара.

# 2 450
Турците са запазили древноримските имена и Анкара произлиза от римското Ангора/Анкора или нещо подобно. Което означава котва,ако не се лъжа...

# 2 451
Ако е котва - изглежда от там (т.е. от латинския) произлиза и anchor в английския.

# 2 452
И Anker на немски.

# 2 453
Вчерашните Котки бяха по-трудни. Мисля, че знаех само половината отговори.

# 2 454
И вчера ли имаше котки? Понеже точно преди 3 кръг имах важен телефонен разговор. Ще гледам повторението.

# 2 455
Да, от въпросите, които знаех, се сещам за:

- най-големият див представител на семейство котки - тигър (единият участник се обърка с лъв, но тигрите са по-големи). Впрочем, тигрите са и най-близо генетично до домашните котки, интересен факт (ако някой успее да си опитоми - поведението им е на практика еднакво).

- кръстоска между мъжки лъв и женски тигър - лигър

- как се казва пантерата от Книга за джунглата - Багира

- коя е любимата храна на Гарфийлд - лазаня

Може да е имало и още някой, който знам, но не се сещам. Но този път имаше и доста въпроси, на които не знаех отговорите.

# 2 456
Мерси, ще го изгледам, въпреки че ако трябва да гледам на повторение, предпочитам първите 2 сезона, най-много третия сезон.
Едно време си имах вечерен ритуал - първо Голямото преследване, след това Последният печели . Сега понякога гледам и Стани богат по бТВ, но тази комбинация не ме грабва толкова колкото ГП+ПП.

# 2 457
И за мен беше интересна темата за котките. Имам котарак, порода турска ангора, и знаех че произлиза от Анкара.

# 2 458
Сегашните участници усаствали ли са преди?

# 2 459
Смесено е - има нови, а има и такива, които са участвали. Изглежда правилата са променени и не е задължително да е специално издание, за да повторят участие.

Общи условия

Активация на акаунт