Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 363
  • 719
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте и от мен❤
И на мен ми е доста лошо, почти всеки ден повръщам…С предната бременност не съм повръщала въобще, а тук направо е ужас.  Отделно и жегата много ме мъчи, място не си намирам. Снощи от жега съм спала само 3 часа на пресекулки, прозороца отворен…тъкмо бях заспала за повече време и ме събудиха едни тийн-мадами, които си крещяха и стабилно се караха в 4:00ч отвън. 🤭 И такива ми ти работи.
Да се минава първия триместър по-бързичко, че хич не мога да му се насладя нещо..

# 181
Тук някой беше питал за мазането с мас по време на бременност. Аз сега чета доста относно мазила, които се препоръчват и като цяло няма сила на земята, която да ме накара да се намажа с мас, обаче се сетих да ви пусна това, което видях, ако ще ви е от полза.
За да не мирише маста се претопява на водна баня и може да се сложат няколко капки каквато есенция си изберете - портокал, ванилия, ако щете и розова вода - какъвто аромат ви харесва. Също съветът е, ако може да се намери хубава домашна мас, защото по-малко миришела от купешката май Simple Smile

# 182
  • Варна
В началото на първата си бременност лично аз се мажех с кокосово масло, но при него недостатъкът е, че трябва да се изчака хубаво да попие, иначе цапа много и остават петна. След това си взех мазило за бременни против стрии (Елансил беше марката ако не се лъжа) и бях доволна, попиваше бързо. Мога да се похваля, че имам малко стрии (за завидните 20 кг, които качих) и при положение, че се мажех само веднъж вечер.

# 183
За съжаление и Elancyl, и Percutalfa, които са на един прозиводител и като цяло са най-препоръчваните кремове през годините, вече не се внасят в България. Досега гледах по амазон, но мисля, че като цяло и двете са ги спрели от производство.

# 184
Аз за сега се мажа с кокосово масло и мисля да си продължа с него. Ако почнат да ми се появяват стрии ще мисля алтернативи.
Иначе и на мен ми се гади по цял ден и вече доста любими неща изключих от менюто си. Sad

# 185
  • Варна
За съжаление и Elancyl, и Percutalfa, които са на един прозиводител и като цяло са най-препоръчваните кремове през годините, вече не се внасят в България. Досега гледах по амазон, но мисля, че като цяло и двете са ги спрели от производство.
Ех, много жалко. Не го знаех това. Пък не бях бременна много отдавна (2019) 😁. Една приятелка ми е обещала една опаковка на Палмърс (то ми беше другия вариант, за който се колебаех тогава) и после сигурно ще мина пак на кокосово масло, ако не намеря нещо хубаво.

# 186
  • София
Tummy butter на Palmers е на сравнително добра цена в аптеки SoPharmacy в момента. Аз мисля да се възползвам. 😁 Иначе май върви малко по-скъп.

# 187
Tummy butter на Palmers е на сравнително добра цена в аптеки SoPharmacy в момента. Аз мисля да се възползвам. 😁 Иначе май върви малко по-скъп.

Аз се мажа с тях,с това от снимката за корема и лосиона взех за тялото.Сравнително нередовна съм понеже не всеки ден ми понася миризмата им,а това за корема лично на мен не ми харесва,много е гъсто и лепне доста време след като се намажа,попива бавно,може би и това му е идеята.Лосиона по ми харесва,но не ми се рискува само с него,ще видим занапред може и да пробвам Мустела.

# 188

Аз поръчах този сет на биобаза четох доста добри отзиви за него ще видим като пристигне 😊

# 189
Здравейте момичета, някой да е излезал в болнични от работа? Интересува ме, как се плащат. Както останалите болнични или се смята по друг начин.

# 190
Здравейте Simple Smile
Записвам се и аз, с термин 27 февруари.
Имам 2 деца, момче на 4г7м и момиче на 1г7м. Направо не мога да повярвам, че този път няма да раждам ноември Simple Smile
Днес бях на преглед и има точица и жълтъчно мехурче. Както и леко отлепяне, ще трябва да се пазя.... някак.
Но сега си пуснах tsh и излезе високо, 5.50. Ще се свързвам спешно с ендокринолога да каже какво да правим и ще вдигам дозата :/

# 191
Здравейте, надявам се всички да сте здрави и да сте добре. 7+2, бяхме на ехограф с таткото и чухме две сърчица. Щастливи сме, макар и малко уплашени как ще се оправяме с близнаци, да са живи и здрави, аз се тревожа и как ще мине бременността. Но и двамата принципно искаме повече от едно дете и може би така ще е по-добре, при всички случаи сме щастливи, чакам с огромно нетърпение да кажа на родителите ми, но май ще почакам до 12-тата седмица, не знам! Heart

# 192
  • София
TeoYo, чудесни новини! Живи и здрави да си ги износиш! 😘 Надявам се вече си по-спокойна. ☺
Като вече минала по този път, да ти кажа, че в началото си е доста шоково с две бебета, особено като са ти първите, но пък бързо се влиза в ритъм, а с течение на времето става все по-лесно. Децата ще са си дружки, ще си играят, ще те радват и ще те ядосват х2. 😁
Много се зарадвах за теб. 🤗

# 193
Благодаря много, Ния! Ще помагате опитните със съвети Simple Smile Това си казвам и аз, не сме първите, нито последните, да сме здрави само Simple Smile

# 194
Да се отбележа и аз, че в 5+5 днес си бях на първия преглед.
Видя се сакчето и жълтъчното мехурче, докторката каза, че изглеждат много добре и е много доволна. Извика ме пак след 2 седмици - първоначално говорехме за другата седмица, но ние сега ще пътуваме за 10 дена. Заради пътуването ми изписа и Но-шпа 3 пъти по 2 хапчета на ден - каза да не се притеснявам и че и един камион Но-шпа да изпия, няма страшно Laughing

Много съм доволна, защото се успокоих, че всичко върви нормално и е наред Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт