Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 379
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
С първата бременност ги направих в Шейново. И двете бяха в един ден. Взимане на кръв за БХС и преглед с ехограф и доплер. Не знам дали това се води ранната ФМ, но гледаха точно гънката и още нещо при гръбначето.

Аз вече ходих на втори преглед и чуха сърчицето. Забравих да питам, а и не ми казаха, кога да ида пак?

Ако все още не си регистрирана, предполагам към 10г.с. трябва да ти е следващия преглед. При мен след първия преглед в 7+5 ми казаха да отида в 10г.с. с направление тип 9 за регистриране и изследвания. Днес мина прегледа, на който ми пусна микробиология, а утре сутринта ще пускам кръвните. След 2 седмици ми е БХС, а след още 2 редовния преглед при проследяващия.

# 511
Здравейте момичета . Как сте днес ? Да ви попитам имате ли домашни любимци и какво мислите за гледането на бебче и животинче?

# 512
Аз лично много обичам кучетата. Много пъти съм била на ръба да си вземем животно в къщи, но винаги ме е спирала мисълта, че все пак искаме и бебе, а ни отне години да се случи. Аз лично не удобрявам гледането на бебе с животно, особенно когато започне да пълзи, а колкото и да се чисти винаги остават косми. Друг е въпроса, когато животното се е появило преди детето. Ти нямаш право да го изхвърлиш, все пак си го вземал да бъдеш негово семейство и да го обичаш. Като цяло въпроса е много сложен и всеки трябва да вземе своето лично решение.

# 513
Познавам много семейства, които се справят успешно и не са си изгонили животното. Виж, взели животно по време на бременност, не се сещам Grinning

# 514
Аз познавам и такива Simple Smile

# 515
Аз лично съм голям любител на животните като цяло и най-вече на кучетата. Ние сме 3 деца и сме отраснали с куче вкъщи, нищо ни няма и не помня да е имало здравословни проблеми заради кучето. Моят приятел пък е обратното никога не е имал домашен любимец и отношението му към животните е именно да хубави са ама да са навън. Много спорим за това. Сега със сигурност не смятам да си вземам, но живот и здраве след време ще настоявам за кученце. Ако пък имах сега куче например, въобще нямаше да мисля  за проблеми с бебето и че имало вреда.

# 516
Ние нямаме домашен любимец.

Чувала съм, че котенцата биха създали проблем по време на бременността.

# 517
От днес ми включиха лекарство срещу гаденето. Блаженство, на обед ядох почти нормално.
За животните - като малка исках, и колкото по-възрастна ставам, толкова повече се отказвам 😁 много голям ангажимент. Но не би ме спряло че имам дете. Даже казват, че децата, отгледани с животни имат по-малко алергии. За чистотата... малкото като беше на годинка реши да ближе оградата на детската площадка. И други изпълнения в този стил. Не мога да стерилизирам целия свят, един домашен любимец няма да влоши много положението.
За котките - бременните не трябва да хвърлят котешката тоалетна. Иначе ако е котка, която се гледа изцяло вкъщи, трябва да е ок.

# 518
Мен само коментарите на околните ме тормозят относно животните, иначе чак притеснения големи нямам.
С две кучета сме, бигъл и ваймаранер.

# 519
  • Стара Загора
Здравейте, момичета. Записвам се и аз при вас с термин 15.02.

Относно темата с животните съм на същото положение като Хибискус (имаме 2 котки и 2 кучета).

# 520
Първата бременност изкарах с 2 котки(домашни, ваксинирани, редовно обезпаразитявани). Детето също расте около тях. Има столичен дерматит, според дерматоложката котките може да са причината. Нямаше контакти с тях 2 месеца сигурно и цялата беше в петна. От 5-6 месеца има постоянно допир с тях, направо ляга върху едната, излизали са и 3-4 малки петънца. Така че според моите наблюдения не се обостря от животни.
Много държа на чистотата, но не съм маниак. Редовно се пуска прахосмукачка и се чисти, но не е санитарно чисто, а и няма нужда. Като цяло не ми пречи да се цапа и да играе. За ужас на много мами детето ми като е на площадката е най- мръсно от всички, в повечето случаи. Постоянно е зарината с пясъка, катери се, драска с тебешири. Прибираме се и първата работа е банята. Детето е наиграно и изморено, аз съм доволна, защото после спи като къпана Grinning И най- важното не съм овикала цялата площадка с постоянно не там, не пипай това, ще се нацапаш. Да не говоря пък като вали и е топло, че е вечно в гюлчетата, пак за ужас на много мами.

# 521
Отдавна ви следя, но вече ще се престраша и да се включа 😊.
На 24 години, живея в Стара Загора, по календар съм почти 9та г.с. ,термин 17.02.2022г.
През декември 2020 направих спонтанен аборт ,който ми държи огромна влага и за това се притеснявам ужасно много. Имам и тромбофилия, на терапия с Клексан съм ,което също допълнително всява неспокойство в мен. Но като цяло за сега се чувствам много добре, за което съм много благодарна.

По темата с животните ще си позволя да се включа и аз. Ние сме забавна картинка, защото имаме 4 котки и куче. Стажант ветеринар съм, завърших семестриално преди месец. Работя във ветеринарен кабинет,занимавам се с бездомни животни и нямам намерение да спирам, докато се чувствам добре (за ужас на повечето роднини 😄). Хората имат много притеснения свързани с домашните любимци, особено котките и бременността. Те не са особено основани. Ако животното е здраво, редовно следено от лекар и бременната пази определени правила, всичко ще е наред 😊.

# 522
Vesibu, сподели моля те какво ти преписаха срещу гадене.

# 523
Оо барби, честито Simple Smile
Аз днес бях на преглед и вървя седмица напред с термин 25.01, но още се въртя при вас Joy
Почти сме сигурни и че е младеж, за моя голяма радост Simple Smile

# 524
  • София
Здравейте и от мен. Най-накрая се престрашавам да се присъединя. Трета бременност ми е - имам дете на 7 и една загуба през март.

В началото на 10та седмица съм с термин 13.02 и днес видяхме как мърда с крачета и ръчички. Записах се за бхс и малко се поуспокоих.

Лека бременност на всички!

Общи условия

Активация на акаунт