Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 415
  • 719
  •   1
Отговори
# 405
September, ми и аз съм така, но не от една седмица, а от понеделник. И при мен на ехограф всичко уж добре. Днес отивам на лекар пак. Иначе съм на парцал, почти не мога да ставам и постоянно ми се гади.

Как мина прегледа?

# 406
Здравейте отново от мен,

днес видяхме нашата малка точица.
Попринцип трябва да съм 5+3 г.с, но на снимката пише 6+6.
Като размери 1,72 см.
Относно леките болки, наподобяващи на менструални, лекарката ми каза да пия ношпа, защото не било хубаво да ме боли.
Имам недостиг на витамин д и б12 ми е нисък, но лекарката нищо не ми изписа.
Вие приемате ли някакви витамини?
Колко са ти ниски нивата на витамините?
Аз сега пия само метилирана фолиева киселина. При мен колкото пъти съм се изследвала, б12 не е бил над 250 pmol/l.  При положение, че ям месо. Което ми се струва ниско. Мисля като мине 3ти месец, с останалите изследвания да пусна б12, желязо и фолат. И ако трябва, ще взимам от време на време б12. Проблемът е, че изчерпва желязото, а аз по време на бременност не се храня пълноценно и желязото ми става много ниско. Също трябваше да се пие на разстояние от един куп други неща, за да се усвоява, а поне миналата бременност по едно време нямаше достатъчно часове в денонощието, че да вместя всички хапове.
Ако пиеш добавки, можеш да си потърсиш метилирани форми. Към 10% от населението не могат да усвояват добре нормалните (тези с мутация на mthfr гена). В комбинираните витамини много често са включени неметилирана фолиева и циано-формата на б12. Аз мисля ако пия, да пия отделно каквото ми трябва.

Прикачвам резултата от изследванията.
Относно усвояването нямам проблем. Пускала съм си изследванията за тромбофилия, имам други две мутации, но тази ми е ок.

На мен вит. Д ми се струва почти добре. Т.е. нисък е, но сега е лято. Ако стоиш повече навън, може би ще се нормализира.
За б12 - струва ми се нисък. Но не знам как е желязото. Може при следващи изследвания да пуснеш желязо и жск и ако са добре, да взимаш малко количество б12.
А за фолата не знам какво да кажа :/ От една страна, над горна граница не е добре, от друга точно сега е важен за бебето и не знам дали е хубаво да се спре. АГ-то какво каза за него - примерно през ден да взимаш?
Може би трябва да си намериш лекар, който да дозира по-точно добавките, да не стане грешка. За София знам за лекарите в мц Сигридов, д-р Русев май също даваше съвети. Но не съм ходила при нито един от тях. За съжаление д-р Кадъм почина Sad

# 407
Здравейте отново от мен,

днес видяхме нашата малка точица.
Попринцип трябва да съм 5+3 г.с, но на снимката пише 6+6.
Като размери 1,72 см.
Относно леките болки, наподобяващи на менструални, лекарката ми каза да пия ношпа, защото не било хубаво да ме боли.
Имам недостиг на витамин д и б12 ми е нисък, но лекарката нищо не ми изписа.
Вие приемате ли някакви витамини?
Колко са ти ниски нивата на витамините?
Аз сега пия само метилирана фолиева киселина. При мен колкото пъти съм се изследвала, б12 не е бил над 250 pmol/l.  При положение, че ям месо. Което ми се струва ниско. Мисля като мине 3ти месец, с останалите изследвания да пусна б12, желязо и фолат. И ако трябва, ще взимам от време на време б12. Проблемът е, че изчерпва желязото, а аз по време на бременност не се храня пълноценно и желязото ми става много ниско. Също трябваше да се пие на разстояние от един куп други неща, за да се усвоява, а поне миналата бременност по едно време нямаше достатъчно часове в денонощието, че да вместя всички хапове.
Ако пиеш добавки, можеш да си потърсиш метилирани форми. Към 10% от населението не могат да усвояват добре нормалните (тези с мутация на mthfr гена). В комбинираните витамини много често са включени неметилирана фолиева и циано-формата на б12. Аз мисля ако пия, да пия отделно каквото ми трябва.

Прикачвам резултата от изследванията.
Относно усвояването нямам проблем. Пускала съм си изследванията за тромбофилия, имам други две мутации, но тази ми е ок.

На мен вит. Д ми се струва почти добре. Т.е. нисък е, но сега е лято. Ако стоиш повече навън, може би ще се нормализира.
За б12 - струва ми се нисък. Но не знам как е желязото. Може при следващи изследвания да пуснеш желязо и жск и ако са добре, да взимаш малко количество б12.
А за фолата не знам какво да кажа :/ От една страна, над горна граница не е добре, от друга точно сега е важен за бебето и не знам дали е хубаво да се спре. АГ-то какво каза за него - примерно през ден да взимаш?
Може би трябва да си намериш лекар, който да дозира по-точно добавките, да не стане грешка. За София знам за лекарите в мц Сигридов, д-р Русев май също даваше съвети. Но не съм ходила при нито един от тях. За съжаление д-р Кадъм почина Sad

Благодаря ти.
Ще проверя утре как са часовете при Сигридов или Русев.
За фолиевата, аг-то ми каза да я пия през ден. Та в момента така я приемам.
Ще пусна желязо преди следващия преглед. Извинявай, но какво е жск?

# 408
Благодаря ти.
Ще проверя утре как са часовете при Сигридов или Русев.
За фолиевата, аг-то ми каза да я пия през ден. Та в момента така я приемам.
Ще пусна желязо преди следващия преглед. Извинявай, но какво е жск?
https://delpem.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/%d0%b6%d1%81%d0%ba/

Доколкото разбирам, ако е високо, няма достатъчно желязо в депата на организма. Приемам, че нямаш таласемия или друго интересно състояние.
За мц Сигридов - ето какво намерих за записване на часове

# 409
September, на мен ми откриха два хематома. Образували се около закрепването на плацентата, ако засегне по-чувствителна зона. Няма да пия хормони, защото не е хормонално предизвикано кървене. След седмица пак ще проследим. В повечето случаи спадали от самосебе си. За малките не са опасни. Почивка, безсексие и така 😃

# 410
Нещо,което преди малко прочетох и много разчуства https://www.mama24.bg/article/9618469 💝

# 411
Нещо,което преди малко прочетох и много разчуства https://www.mama24.bg/article/9618469 💝
Много е миличко!

# 412
Здравейте, идвам да се отчета- бобчето се развива по размери точни, отговарящи на седмицата, видяхме сърчицето и вече съм спокойна. Голямо е 2,6 см Grinning Доктора каза, че според него всичко си изглежда нормално и няма поводи за притеснение

# 413
Страхотни новини Mimirita много се радвам ❤️

# 414
Нина Цветкова, Mimirita , браво за прегледите:).

По въпроса за витамините, аз не съм спирала да приемам фолиева, желязо, Б6, Б12, Д. Знам, че е хубаво да са на горните граници.

Какво казват вашите АГ за летенето? Трябва да отида командировка София-Варна, нямам опции поради други причини с кола. Единият ми лекар казва, че няма проблем да летя, другият е против преди 12та г.с. Засега успявам да я отложа, но не искам да казвам още, че съм бременна, и ми е трудно.

# 415
Нина Цветкова, Mimirita , браво за прегледите:).

По въпроса за витамините, аз не съм спирала да приемам фолиева, желязо, Б6, Б12, Д. Знам, че е хубаво да са на горните граници.

Какво казват вашите АГ за летенето? Трябва да отида командировка София-Варна, нямам опции поради други причини с кола. Единият ми лекар казва, че няма проблем да летя, другият е против преди 12та г.с. Засега успявам да я отложа, но не искам да казвам още, че съм бременна, и ми е трудно.

Gebura, на мен също ми предстои да летя другата седмица, тогава ще съм в 10 г.с + 5 дни, доктора каза, че няма проблем. Разбира се ако всичко друго е наред. Би ли споделила на др Калчев мнението относно полета?

# 416
Калчев каза, че полетите са най-безопасното, единствено ако на летището искат да мина през ренген, да си нося амбулаторния лист от последния преглед (със снимките от ехографа) и да им го показвам. Ако искам да пътувам с кола, на всеки 250 км да правя 30 мин почивка, защото позата била неудобна.

Вецев е против полетите преди 12 г.с. заради налягането и друсането ( особено с България Еър Joy). Според него трябва да се избягват заради потенциално недобре закрепен ембрион и липса на оформена плацента, в интернет има статии, твърдящи същото.

# 417
Здравейте,
при кой лекар се следите.
Аз съм след инвитро процедура, а отелно имам и тромбофилия?
Все още се колебая. Чета добри отзиви за д-р Иван Вецев и за д-рите от клиниката на Сигридов.
Бихте ли ми препоръчали някой?

Относно летенето, моята АГ не е против, но мен май би ме било страх.

# 418
Здравейте, момичета ❤ Включвам се и аз в темичката, термина ми се очаква на 22.02.2022г. Ще се радвам да обменяме мнения и опит и пожелавам успех и лека бременност на всички мами Hug

# 419
Днес окупирам темата, но не ми се работи Grinning

Li92, и с двете опции, които си посочила, няма да сгрешиш.  В центъра на Сигридов са събрани изключителни специалисти, за мен е най-добрият подобен център в бг. Вецев също е много внимателен и мил. Тъй като ходя и на двете места, си позволявам да споделя впечатления- и на двете места ще обърнат внимание на тромбофилията (И аз имам такава). Вецев е повече класик и е склонен да изписва повече лекарства. При Сигридов обръщат повече внимание на витамини и естествени начини за подобряване на състоянието и са склонни да изписват по-малко лекарства. Аз съм в абсурдната ситуация, че при Сигридов не споделям всичко, което пия и ми е предписано от Вецев (знам, знам, че е тъпо, но след 2 загуби искам да се презапася ).

Mommykins, добре дошла и до финал Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт