Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 391
  • 719
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте и от мен!

Луничка, дано всичко е наред и да се чуе следващия път сърчицето.

Витамини аз пия активмама на Допелхерц.

Един въпрос имам, първата ФМ и БХС заедно ли ще протекат? Предната бременност не правихме БХС, директно на ФМ си отидох. Но сега АГ настоява и за БХС

# 451
Аз също съм на витамини Огестан.

# 452
Аз пия Имунолактон.

# 453
На мен това ми е първа бременност и нямам установени здравословни проблеми. Лекарката ми назначи пакет изледвания, които са кръв и урина, близо 36 неща бяха, мисля че в 7гс беше. Дори центъра за изследвани, в който ходя си имат такъв пакет бременност, в който е описано между коя и коя седмица какви изследвания се правят. За витамините- пия Наталбен супра се казват

# 454
Луничка,не се притеснявай мен също ме гледаха с добра апаратура за ФМ в 6г.с и се видя пулс само на единия ембрион на другия- не. Вчера в 8г.с с не толкова добър ехограф се видя пулс и на 2те ембриончета.Стискам палци всичко да е наред.

# 455
  • sofia
Здравейте, момичета!
Мама съм на две девойки на 10 и 16г, чета ви от 10тина дни, но изчаквах прегледа вчера, за да се включа в редиците ви. Имам един спонтанен аборт през април и за това плахо се записвам.
Терминът ми е в началото на март, но предвид доста фактори, ако всичко е наред ще раждам секцио и ще бъде през февруари.
Вчера 5седмици + 6 дни не видяхме сърдечна дейност, но пък докторът беше доволен от размера на сакчето, видя се ембрионче добре закрепено на върха на матката.
Надявам се всички да имаме прекрасна и успешна бременност.

# 456
Здравейте момичета 😊
Първо честито на всички чули ❤️
И добре дошли на новите 😊
Вие как сте с кръвното моето е много ниско почти изравнявам границите и е ужас направо.
Има ли някоя от вас с същия проблем и как се справяте с него?

# 457
Моето е 105 на 70, но и преди клонях към ниско кръвно.
Това, което съм чела по темата е, че при приближени граници трябва да се предприемат мерки да се повиши. Пробвай с айрян или к.мляко със сол, действа безотказно. Също така до 1-2 кафета на ден са ни позволени.

# 458
Аз лично цял живот съм била 80 на 50. Преди години често изравнявах границите, отдавна не се е случвало.

# 459
Влязох в 6 седмица и започна да ми се гади, по цял ден, особено ако съм гладна. Сутринта повръщах... Гладна съм, не знам какво ми се яде, повдига ми се само при вида на храната. Едвам се назорвам да хапна малко и гаденето ми минава за малко. Пък с 2 годишно, на което готвя аз храната е просто ужасно. Такова чудо с първата бременност нямах, сега направо се виждам в чудо.
С първата бременност събирах граници. 2 пъти изгубих съзнание, няколко пъти само ми прилошава. За щастие винаги бях седнала или легнала. АГ ме прати на кардиолог за всеки случай и хубавото беше, че не е нещо сериозно.

# 460
Добро утро момичета, ставам тази сутрин и виждам че имам леко бледо розово зацапване, 8 г. С. +4 дни.?? Това не се ли случваше в по ранни седмици??

# 461
Влязох в 6 седмица и започна да ми се гади, по цял ден, особено ако съм гладна. Сутринта повръщах... Гладна съм, не знам какво ми се яде, повдига ми се само при вида на храната. Едвам се назорвам да хапна малко и гаденето ми минава за малко. Пък с 2 годишно, на което готвя аз храната е просто ужасно. Такова чудо с първата бременност нямах, сега направо се виждам в чудо.
С първата бременност събирах граници. 2 пъти изгубих съзнание, няколко пъти само ми прилошава. За щастие винаги бях седнала или легнала. АГ ме прати на кардиолог за всеки случай и хубавото беше, че не е нещо сериозно.

Здравей за гаденето и повръщането знам, че помага компот и сладко от дюли, опитай. Моята майка казва, че само заради тях е оцеляла Simple Smile също така обикновени бисквити рано рано сутрин и при мен помагаше и газирана вода, ама по малко( хич не я обичам, ама като помага пиеш)

# 462
  • Варна
Здравейте момичета 😊
Първо честито на всички чули ❤️
И добре дошли на новите 😊
Вие как сте с кръвното моето е много ниско почти изравнявам границите и е ужас направо.
Има ли някоя от вас с същия проблем и как се справяте с него?
Арончо и аз съм така. С много ниско кръвно и близки граници. Попринцип съм си с ниско кръвно, но предполагам, че сега заради топлото и бременността пада допълнително. Преди няколко дни ММ се беше уплашил чак от стойностите. Аз попринцип не пия кафе, но гледам да го дигам с шоколад, повечко вода и портокалов сок. Соленият айрян също е вариант.
Буги, напълно те разбирам. И аз в 5 седмица си мислех, че ще имам късмета от първата бременност, но щом влязох в 6-та се почна едно почти непрестанно гадене - когато съм гладна и след като се наям, направо ужас. И съответно нищо не ми се яде и нищо не мога да измисля да сготвя по същата причина. Поне при мен малката вече е на ясла и там си се храни нормално, иначе до преди това и аз си ѝ готвех всичко. Сега е лесно, мисля само за вечерята и в повечето случаи яде каквото сготвя за нас.

# 463
И аз съм с ниско кръвно. Готвя седнала, иначе ми става съвсем зле от горещото.
Проблем е, че не мога да пия достатъчно вода. Сякаш студена ми е по-добре, но дори малко топла или застояла и ми става лошо. Днес ще ходим при моите родители, а при тях водата не е толкова хубава. Освен да си нося бутилирана :/

# 464
  • sofia
Момичета, аз също събирах границите с малката ми дъщеря. Както горе са споменали айрян със сол ми помагаше, а също се плисках със студена вода и веднага ми просветваше.

Общи условия

Активация на акаунт