"Порталът" - тема 2

• 35 998
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Nina, нищо чудно да си права. Както вече съм писала, бащата в бъдещето не се играе от актьор. Затова съдя, че реплики няма да има. Може Крум да го види просто как стои там, в психиатрията - безмълвен, безумен. Дано бъркам, но все щях да открия нещо, но за името Марин Стойчовски, засега, намирам само един, и той се оказва известен убиец на възрастно семейство.
А и този, който се обади в ефир на Велислав в интервюто, за да го поздрави, и да му каже, че играе баща му в Порталът, също не звучеше да е като някой от гилдията. Нищо чудно да са го изтезавали в някой лагер. И това, къде се намира баща му, само Савата би трябвало да знае. Очаквам срещата с възрастния Сава, също толкова трепетно, колкото и сцените със Савчо от 79-та. 😁 Крум ще научи всичко от първа ръка. Както и ние.

# 466
Потресаващи неща са ставали в тези години. И всичко се скрива и покрива(повлияна съм и от интервюто, което гледах с Али Агджа). Разликата в сегашно време  е единствено , че сега пак се вършат престъпления, но все по явно.
Сериалът според мен има материал и за втори сезон.

# 467
🙏 сигурна съм, че Матей Константинов вече го пише. 😁

# 468
  • София
И за Агджа и пребиваването му в бившия Японски /Маринела сега/хотел може доста да се напише.  То си беше публична тайна в средите . Покрай него имаше  няколко  млади кюрди, щатни хотелски курвулети и доста български момчета се биеха да са в антуража. Все пак доста долари се размятаха,  черпеше се с бутилки хубави питиета.... И деца има родени от връзки с кюрдите  от т.н. Сиви вълци.  Но това е друга история от тези години, извън темата на темата..

# 469
И за Агджа и пребиваването му в бившия Японски /Маринела сега/хотел може доста да се напише.  То си беше публична тайна в средите . Покрай него имаше  няколко  млади кюрди, щатни хотелски курвулети и доста български момчета се биеха да са в антуража. Все пак доста долари се размятаха,  черпеше се с бутилки хубави питиета.... И деца има родени от връзки с кюрдите  от т.н. Сиви вълци.  Но това е друга история от тези години, извън темата на темата..
Защо не разкажеш нещо по-така,изглежда доста си навътре в нещата.

# 470
......... Очаквам срещата с възрастния Сава, също толкова трепетно, колкото и сцените със Савчо от 79-та. 😁 Крум ще научи всичко от първа ръка. Както и ние.

Повече щеше да ми хареса да гримират и състарят Свежен .Трудно ще намерят такъв зеленоок татко ...Heart Eyes

Като гледам  тук /в седянката/ няма мърморещи , които да критикуват  яростно , за разлика от другите теми  към нашите сериали и филми . Дали пък сега във ФБ не са  иззели тази функция ? Там също ли го харесват ?

# 471
Днес гледах 5-ти епизод и плаках заради госпожа Зори и заради всички хора, които не дочакаха да падне комунизма и да видят избягалите си в чужбина близки. Много ми харесва сериалчето, а снощи гледах "Кати за последно" - също прекрасен БГ филм. Има надежда за бг киното!

# 472
  • София
Днес гледах 5-ти епизод и плаках заради госпожа Зори и заради всички хора, които не дочакаха да падне комунизма и да видят избягалите си в чужбина близки. Много ми харесва сериалчето, а снощи гледах "Кати за последно" - също прекрасен БГ филм. Има надежда за бг киното!
Сега избягалите от България след падането на комунизма, са много повече.
Баби и дядовци, чакат децата си и отглеждат техните деца, които също чакат родителите си, да се върнат някой ден. Мисля, че е по-добре да не дочака времето, когато лекарите се превръщат в търговци, а родители трябва да се молят и да се надяват, че детето им ще издържи, докато те набират средства чрез благотворителни кампании в интернет, за да го лекуват в чужбина.
Баба Зори, поне няма да почувства ''топлата''доживотна връзка с Толофикация и да се чуди всеки месец, кое по напред, тока, парното, водата, лекарства или храна, да си купи. И не е само това, много разочарование си е спестила, ако не е дочакала смяната на режима.

# 473
Много харесвам сериала, жалко че е само 6 серии. Като прочетох и че е драма, а и трейлъра на следващия епизод, явно Ани ще си остане в миналото, и Крум ще се върне ден по-рано, избягал от затвора. Хепи енд си представях..

# 474
Ели, то и аз искам, ама няма 😁
bigboynamama, позна ли Савата 😁

# 475
[quote author=gargamela link=topic=1335766.msg42922619#msg42922619 date=

Джулия Бочева малко инфантилна ми иде в тази роля. То бива чиста душа, бива, ама не е толкова малка, завършила е Консерваторията, значи след 23-24г.
[/quote]

Така си е! Инфантилна, някак вяла и като писне с това тънко гласче...За тинейджърски роли сигурно става, но за "сериозно" кино, особено до партньор като Велислав...направо е комично.

Иначе филмът се гледа с интерес, държи в напрежение и остава специфично-носталгичен привкус, но някак много приятен. Все едно се връщаш от пътешествие и искаш веднагада тръгнеш отново. Дано има още подобни ретро филми, напомнят ми за прекрасното ни старо кино!

# 476
Aз да попитам, но нали в IMDb Борис Луканов първо беше Cава Панайотов, после го поправиха на Джингиби, сега пак е Панайотов. Дотук са много пунктуални в приликата между героите, дали наисгина няма да се окаже Джингиби с тези сини очи.
Mари, леля Зори би била от реститутите, те поне не живеят с една пенсия.

# 477
Не е така. Джулия Бочева е с пъстри очи, към зелени. А Меглена Караламбова с много сини. Така че не виждам защо и Савата да не го играе синеокият Борис Луканов. Ако мислиш, че някой от драгия зрител е забелязал с какви очи е Савата 79-та, съмнява ме. 😁

# 478
Аз съм разочарована от сериала. Очаквах нещо по-вълнуващо и интересно. Историята върви доста равно без някакви пикове. Но най-големият минус е ,че не дават почти нищо от настоящето с Вуйчото,а тук е такава ниша за забавни и интересни ситуации.Само добрата игра е плюс.

# 479
Сериалът е обявен като драма, така че е нормално да не изобилства от смешни моменти в настоящето.

Общи условия

Активация на акаунт