"Порталът" - тема 2

• 35 973
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Човекът е даден за международно издирване. Какъв участъков лекар!?

Сладкиш, тогава нямаше интернет. Даже в медиите не отразяваха престъпленията.
Откъде ще знае участъковият, пък и който и да е било лекар, кой е обявен за международно издирване?
Международно??? Това в рамките на СИВ и на Варшавския договор или как? Simple Smile

# 541
Имало е инсулин, разбира се, но като качество и възможности за контрол на диабета, нищо общо със сегашните. Освен това инсулин и сега не се сменя току-така. Прави се под лекарски контрол, а на онова време със сигурност в болнични условия. Cъмнявам се да е имало домашни глюкомери. Hе че е имало и избор, но имам предвид, че Kрум трябва да смени вида на инсулина. Hямало е и писалки, освен, ако не се снабдиш от чужбина,  а са се дупчили и са го дозирали с инсулинови спринцовки. Последното е най-малкият проблем. По какъв начин се е отпускал, заедно с останалите консумативи, нямам представа. Kакъв участъков лекар, кой е участъковият лекар на Mишо Mинчев?

# 542
шега беше за международното издирване. 😁
Аз разчитам, че сценаристите и режисьорът не са по-малко осведомени какво е било тогава от драгия зрител, и напълно им се доверявам. 😁

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 22:18 от Кобрети

# 543
  • София
Имаше инсулин и лентички за мерене на глюкоза.
Инсулина беше в шишенца и с някакви допотопни  спринцовки. Изваряваха се и се нареждаха в метални кутийки.
А  лентичките се потапяха в чашка с урина и имаха някаква скала.
Виждала съм ги и двете неща в съученичка с диабет.
Явно е било качествено лечението - жената и до сега си е жива и относително здрава.

# 544
  • Майничка
Инсулинът не се продаваше свободно в аптеките, а май се изписваше от болнична / поликлинична аптека, макар че доста хора си го биеха сами. Писалките май към средата на 80те се появиха.
Но тогава участъковите не изписваха инсулин, само ендокринолози.

# 545
  • София
Да 80те години баща ми снабдяваше  негови роднини с диабет с по-модерните писалки от аптеката на Правителствена болница. Как точно е ставало не знам, но каквото и да поискахме от там ни го продаваха без проблеми. Някопо пъти купих  от там Хумана и бебешка каша за съседско бебе. Веднага се пусна слух, че на другаря Едикой си дъщеря му е родила на 15 години.

# 546
Показаха няколко пъти вече, че Крум се нуждае два пъти дневно от инсулин и ако приемем, че не е било за някаква реклама както кафето ще е неочаквано да забравят за този факт и да си остане неизползван за нещо важно, което допълнително да утежни положението в което се вкара.

# 547
цоп и аз. случайно попаднах на този сериал, защото не гледаме телевизия и много ме грабна. изгледах 5-те серии на един дъх. естествено, като човек, роден по това време, силно ме разълнува връщането в миналото Wink
по отношение на убийството на Жана  - не мисля, че е някой от очакваните герои, а ще има елемент на изненада. интересно дали ще смотаят цялата развръзка в един епизод или ще има продължение. 6 серии...много малко.

# 548
  • София
Привет!
След малко Свежен Младенов /Панайотов/ ще бъде при Гала /Нова телевизия/ .Кайто има желание и възможност може да го гледа, а  той може да сподели някой моменти , за които ние имаме загадки, но нада ли.

# 549
  • София
😂 Ха-ха, Свежен ми освежи деня 😘 Особено с пеенето 😂

# 550
В колко часа пуска линка любезната дама? Няма да мога да го гледам довечера😢

# 551
Ох, май Боянчо дължи красивият си профил на Савето. 😁

# 552
  • There I was on a July morning
В колко часа пуска линка любезната дама? Няма да мога да го гледам довечера😢
Защо довечера, нали е в неделя?

# 553
Има предвид вечерта на неделята.

# 554
Съвсем се обърках, омешах го със Съни бийч, който беше в петък, а този накуп го изгледах и не по ТВ. Простете!

Общи условия

Активация на акаунт