Усещане за безгрижие, красива зеленина, свежи напитки и хапки и много щастливи спомени заедно. Звучи добре, нали? Ето защо градинското парти е героят на летния сезон!

Ако искате вашето градинско парти да се помни дълго, отделете време да се подготвите. Обмислете как да създадете максимален комфорт за гостите, как да декорирате ефектно и какво ще сервирате.

Почистете градината, за да създадете наистина приветлива обстановка. Допълнителната украса също е важна. Саксиите с цветя никога не са в повече, а ако към тях добавите и ефектно осветление, резултатът ще бъде впечатляващ. Поставете на няколко места красиви фенери със свещи и ги допълнете с висящи крушки за една магична вечерна атмосфера.Осигурете достатъчно места за сядане. Ако решите всички гости да са настанени около една маса, уверете се, че имате толкова на брой столове и че всеки ще разполага с достатъчно място на масата пред себе си.

Можете да организирате настаняването и в модерния коктейлен стил. При него столове, пейки и люлки обособяват отделни кътове за сядане и разговор. Създава се лежерна обстановка, гостите нямат фиксирани места и така се смесват и опознават по-добре.Който и вариант да изберете, заложете на стабилни, но леки сгъваеми мебели. Така всяко импровизирано разместване няма да създава ненужни неудобства.

Избягвайте да изнасяте от вътре тапицирани столове. През цялото време всички ще трябва да внимават върху тях да не капне от напитките или храната, а това определено не е в духа на партито!

Ако организирате дневно събиране, задължително подсигурете сянка за поканените. Лесно е с подходяща по големина шатра.

Няма как да пропуснем и музиката. Подгответе свеж летен плейлист, с който да изненадате приятно гостите си, и изнесете навън преносима колонка. Изключително ефектни за градинско парти привечер са светещите модели.Сервирайте простичка сезонна храна, удобна за консумация. Можете да приготвите зеленчукови шишчета, апетитни хапки с плодове и сирена, домашно приготвени сурови бонбони, всеки боднат с клечка за зъби, както и вечната класика – разнообразие от мини сандвичи. Ако път на двора разполагате с барбекю, то вкусното хапване ви е направо гарантирано, а и гостите ви ще могат да се включат в приготвянето на храната.

И не на последно място, както съветва самата Марта Стюарт, трябва да имате план B. Ако ви сюрпризира внезапна лятна буря, предварително е добре да сте обособили вътре място за посрещане на гостите, а храната да е наредена върху подноси, които лесно да бъдат пренесени.

Все пак лятото е сезонът, в който сме максимално свободни да импровизираме!

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 17:19 от Редактор*