Компромиси

• 6 096
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
Боже, откак станах на 34, все истории за самотни наборки слушам и чета, някакво маниакално чувство ми внушават вече.
На въпроса, аз съм в същото емоционално положение като тази жена, но без аборт. Не блестя в момента с изключителна работа и доходи. Въпреки това не бих се обвързала с мъж с дете, дори да е крупен бизнесмен. Освен това, на 42 с едва 3годишно дете от бивша приятелка не ми звучи особено грижовен, нито отговорен. Не са ли имали брак? Кога са се загаджили с бившата, кога са направили детето, кога са успели да се разделят? За мене този мъж е компромис и с червени флагове. Ако ми се явят един такъв и едно мамино синче, живущо в детската стая, ще си пробвам късмета с маминото синче.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 00:00 от -Narcissa-

# 76
Ако наистина няма любов между тях, по- добре да не се взимат. Тригодишното дете не заслужава да е нечий компромис, какъвто усещам в случая, че ще бъде. По-добре е да са вземе мъжът с някоя с деца. А жената да си търси мъж без деца.

# 77
  • София
Аз чуждо дете не бих гледала, но има чудесни, подкрепящи и любящи втори родители.
Ако приема детето като компромис - не, не трябва да влиза в сериозни отношения. Някой ден компромисът ще се обърне срещу нея.

# 78
  • София
Този мъж ми звучи като с тежък бекграунд. Тригодишно да се отглежда от бащата е рядка ситуация и е много важно да си изясни защо - може да излязат подводни камъни. Освен това, той дете вече си има - може и да не иска повече деца. Освен това, защо да го "взима в своя дом", това на приютяваме ми звучи. Той съвсем нищо ли няма да "внесе", все пак не са студенти на по 22-23 години.

# 79
Чуждо дете, чужд мъж. Идвате си на думата, пък все любов търсите, грижа, сигурност.
Ми, махай го. Не става без да дадеш.

# 80
Чуждо дете, чужд мъж. Идвате си на думата, пък все любов търсите, грижа, сигурност.
Съгласна.
Ако на дете не може да даде любов, на мъж ли? Да продължава да избира, докато не дойде сляпата неделя.

# 81
Съгласна.
Ако на дете не може да даде любов, на мъж ли? Да продължава да избира, докато не дойде сляпата неделя.
Хайде без да се опитваме да се настъпваме по тая струна, че едва ли не е някаква сбъркана, щом сама осъзнава, че не може да гледа чуждо дете и отказва да го прави. И защо да не избира? Защото е на 34 и да взима там някой, без да има много претенции? Жена, която има деца, по-лесно би приела и детето на мъжа, защото има отключен майчински инстинкт. Отделно, че той на 42 с 3 годишно дете, едва ли примира за още едно. А тя иска дете. За какво ѝ е, да загуби още няколко години ли?

# 82
  • София
Поне сперматозоидите му работят още. 😉
 Аз лично, ако бях сингъл на 34, не бих приела мъж с дете. Особено 3 годишно. Ама знам ли - може пък тя да има друг вид психика.

# 83
Компромисите ние си ги определяме. За един компромис е да гледа чуждо дете, за друг да си стои вкъщи със собственото. Колкото човек е по-неудовлетворен, толкова повече неща ще му се струват компромис. То компромис може да се окажат и многото косми на мъжа.

# 84
Темата е за компромисите. Тези, които всеки е направил в дадена връзка. Как се отразиха с времето тези компромиси на връзката - избледняха ли, човекът до вас промени ли се във връзка с компромиса или дотолкова почна да ви тежи, че се стигна до раздяла или непрестанно напрежение, отчуждение. Бихте ли направили същия компромис към днешна дата?

Колкото повече компромиси правиш толкова повече ти се качват на главата...

# 85
Здравейте,
Да, компромис е за мен, защото винаги съм вярвала в истинската и безрезервна любов, но с годините разбрах, че повечето хора не я умеят. И влизат в "токсични отношения". Но това не значи, че не съм способна да давам базова грижа и любов. Има една приказка - каквото получаваш, това даваш.
Сега.. Какво иска мъжът, това е друг въпрос, но.. Ако смята, че има и може да даде.. Могат да се получат добри взаимоотношения. Децата ще бъдат обгрижвани и образовани. Но, ако мисли за поредната или няма сериозни намерения, естествено е, да преустановим контакти. Защото някои мъже цял живот си търсят забавления.. И с деца, и без..
Но наистина.. Детето е важно и всяко дете се нуждае от любов. Аз съм готова да дам любов независимо дали е мое или не, дете, стига да получа същото и от отсрещната страна, тоест партньора. Но.. Колко хора са способни на това? Броят се на пръсти.

# 86
Защото да си на 34 и да смяташ, че имаш избор е неразумно смело Simple Smile

# 87
Децата ще бъдат обгрижвани и образовани.
Това изглежда е основният движещ мотив, но все пак откъде го изведе?

# 88

Както и да си на 22 и да смяташ, че светът е изпълнен с любов и грижа и с мъка и неописуема болка да разбереш, че хората не са способни.

Не само това.. Много повече от обгрижвани и образовани, но човешкия мозък му е невъзможно и непонятно да разбере и приеме. Човек е свикнал да си живее в ограниченията.. Цял живот си живее в тях.

# 89
Абсолютно ЗА този коментар! На 34 ще съм имала 16 години, в които съм избирала, избирала, пробвала и като не е станало, бих си казала: ето един мъж, който сигурно ми е късмета. Може и, приемайки детето, и на мен да ми се случи мое. Но героинята в случая не мисли така, а мисли как ще "се мине" като вземе този мъж. Още уроци има да учи. Може този мъж да не е свестен, не зная, но такъв е нейния избор. Само тя може да каже по какъв принцип се е спряла на него. На 34 обаче бих си прецизирала изборите и бих преразгледала моите изисквания. Дето се казва: по-добре с дете, на добър, отколкото без дете, но никакъв или лош.

Общи условия

Активация на акаунт