Кой телефон за дете?

 • 1 718
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 25
Племенницата ми е на 12 и искам да я зарадвам

# 1
 • Мнения: 2 998
Най-добре първо да се попитат родителите.

# 2
 • Мнения: 3 586
Самсунг са по-скъпи за поправки. Децата чупят, изпускат....
Освен това първите 2 са големи за детска ръка.

# 3
 • Мнения: 413
Посъветвайте се с родителите ѝ, наистина. Подходящ телефон би бил този, който е сравнително здрав, има хубав екран(това не значи задължително голям, а такъв, който не натоварва чак толкова очите) и сравнително издръжлива батерия, макар че едва ли детето ще си виси цял ден на телефона, но все пак.

# 4
 • София
 • Мнения: 38 410
Дъщеря ми на 12-13 имаше р20 лайт, така че гласувах за р30. Но наистина е по-добре да е по-мъничък. Не знам какви са размерите на телефоните в анкетата.

# 5
 • Мнения: 4 411
Дъщеря ми до скоро беше с Нокиа 4.2, от предната седмица е с Нокиа 5.4. Ама ние с баща й също сме с Нокиа. За мен е важно да е с андроид, за да може да използва Гугъл приложенията, особено ако се наложи да си кара онлайн обучението през телефона. Дори и да са присъствено, понякога се налага да качва проекти през класрум.
А пък може и тактично да я подпитате и тя сама да подскаже.

# 6
 • Мнения: 11 899
Гласувах за Нокия, пристрастна съм. Не познавам конкретния модел, но мнението ми за марката е, че са здрави (трудно се чупят фатално) и с издръжливи батерии. Все пак огледайте батерията и паметта, за мен те са от значение, особено при дете.
Относно това колко време прекарват с телефон, дъщеря ми имаше Алкател. Батерията падаше за по-малко от 2 часа, на практика оставаше без телефон през деня, което значеше без връзка с мен и без аз да мога да я виждам на фемили линка. Сама си измоли Нокия 2.2, брат й от месец е с Нокия 2.4., аз съм с 3.2 от година и половина. Освен, че са здрави и с достатъчно големи батерии, са и бюджетни.

# 7
 • Мнения: 25
Моделите са предложени от родителите  на детето.

# 8
 • Мнения: 11 899
Сега разгледах малко. Странен избор на модели - смартфони в компанията на Нокия с копчета на цена от 200лв🤔. Дори и да не играе игри на телефона, то детето ползва интернет. При регистрация с реалната възраст на детето Гугъл автоматично инсталира фемили линк на телефоните на родителя и детето.
Относно размерите, аз също преди две-три години смятах, че по-малък телефон ще е по-удобен на дъщеря ми, оказа се, че не е точно така. След като ползва старата ми Нокия 2 и стария Алкател (4") от кака си, синът ми получи на 7г Нокия 2.4, който е 6" и нещо и учудващо му е много удобен, но и той го ползва в момента предимно за игри.

# 9
 • Мнения: 842
Моделите в анкетата на  Samsung са по-стари, за същите пари, а даже и по-малко може да купите Samsung A12. Дайте го за одобрение на родителите. Модел от тази година е, а другите са на 2 години и вероятно няма да имат повече актуализации на версията на андройда.

# 10
 • Мнения: 25
Моделите в анкетата на  Samsung са по-стари, за същите пари, а даже и по-малко може да купите Samsung A12. Дайте го за одобрение на родителите. Модел от тази година е, а другите са на 2 години и вероятно няма да имат повече актуализации на версията на андройда.
Извинявам се,но това са модели от 2020 година.Не мога да повярвам,че според вас А71 е от преди 2 години.Това е един от най-новите модели и си има всички актуализации и новости.Същото се отнася и за А30s и за А50.
На Хуавей също е от 2020.
А12 не подлежи на обсъждане,родителите така са казали.
"Samsung Galaxy A71-Година на лансиране2020"
Копиран текст от сайт за телефони.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 20:54 от Dark_Queen

# 11
 • Мнения: 842
В анкетата Ви е написано А50, а той е от 2019-та, а Huawei p30 lite и Samsung A30s също са от тогава. Изборът е ваш. И когато питате и Ви се дава информация, не се сърдете.За справка ползвам gsmarena.

# 12
 • Мнения: 25
В анкетата Ви е написано А50, а той е от 2019-та, а Huawei p30 lite и Samsung A30s също са от тогава. Изборът е ваш. И когато питате и Ви се дава информация, не се сърдете.За справка ползвам gsmarena.
Телефоните са си много добри с всички нужни актуализации.
Не знам Вие точно какъв специалист сте в тази област,че телефони на година и половина за Вас да означават стари,тъпи или негодни за употреба.
Когато не съм съгласна с мнение изразено от Вас ще го кажа,няма да стоя и да кимам с глава.

# 13
 • Мнения: 842
За разлика от Вас не ползвам изрази като стари, тъпи или негодни. Давам Ви алтернатива с 5000 ампера батерия, защото се спомена, че е важна. Дадох и източника на информация, който ползвам. Не търся конфликти, моля за цивилизована дискусия. И си поправете анкетата. Моля, не ми отговаряйте, целта ми беше само да помогна, но явно не се разбрахме. Хубава вечер!

# 14
 • Мнения: 68 561
Има от 2019 година телефони, от включените в анкетата. Факт.

Аз също знам че е добре по-нов като година на лансиране да се избира.
Направи ми впечатление, че на два от тях батериите са слаби- 4000 и 4500 . Защо, като има с 5000 и нагоре в този ценови клас.

Аз имам син на 10г навършени години. Тепърва ще му вземаме телефон, но ще е около 200 лева. По-скъп категорично не.

Общи условия

Активация на акаунт