ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 516
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Оххх като чета за този рев.. ами ние не разбрахме като излизаха първите два зъба, защото има дни, когато е много кисел. Не очаквах обаче да излязат първо горните и сега се притеснявам, че долните още не са излезли, а пробиха и горните странични резци. 🙄 С нищо не съм мазала и дано не се налага. Ако се наложи много, имаме Панадол. А относно рева - сега е на такъв етап, че като поиска нещо, ок, ама като му се даде нещото и след това ако се вземе и се почва един неистов рев 🤦🏻‍♀️ Обаче аз не искам да ми се тръшка след време по магазините например.. вие какво правите в такъв случай? Давате ли му нещото само и само да млъкне или? И още един въпрос - в аптеката против комари ми казаха само за Занзи (за бебета било само то подходящо). Вие можете ли с нещо или пръскате, или лепенки ли слагате? Какви? 😁🤗

# 511
Гледам, че сте на тема зъби... Обаче не разбирам, не е дошъл това моментът още... За колко време излиза зъб? Така като чета оставам с впечатление, че едва ли не детето си ляга и на сутринта един цял зъб е изникнал. Не излиза ли постепенно докато се покаже целият? Простете невежеството, но с моя мъж се чудихме и смяхме по този въпрос. Иначе за зъби наскоро ми препоръчаха Шуслеровите соли, номер 1 помагала точно при никнене на зъби.
Относно спрейовете против кОмари, може и такъв за над годинка да се вземе, просто не се пръска кожата на детето, а количката, кенгуруто, раницата, шапката, аз и дрехите съм пръскала. Ние взехме спрей на Бебо (реално не е Бебо, но те го продават) и до сега не го е хапало и лазило нищо. Ама пък и аз колко го пръскам... 1 път в седмицата я се сетя.

# 512
Освен Занзи, има и някакъв на Чико за 2+ месеца, аз досега с нищо не съм го пръскала, един-два пъти е имал ухапване. Взела съм и някакво за след ухапване.

# 513
Apricity, разсмя ме Grinningпърво виждаш процеп във венеца. Може да белее зъбчето, но може и да не се вижда, постепенно излиза
Като се сърди за нещо, крещи ... ама ядосано. Аз заставам срещу нея и започвам и аз да крещя... артистично. А тя започва да се смее. Това в конкретния случай, но принципът е един и същ - разсейване и търпение. Дали ще разсейваш с играчки, въпроси, показваш нещо - няма значение. Важното е да отклониш вниманието. Освен това някои деца реагират остро като им вземеш нещо. Може да се направи по-елегантно: хайде сега да сложим кабелчето да спи, ето тук го слагаме, а ти виждала ли си Еди какво си, я да ти го покажа...и пак разсейваш...маймунджилъци по цял ден..и сто процента гаранция срещу тръшкането няма...много е изпилващо за нервите, като се стигне дотам

# 514
  • София
При малкият за около 10 дни се е показал целият зъб. Но да, един ден просто виждаме, че белее и почва да дере зъбчето. Познаваме къде ще излиза по надутия венец. То няма как да се изпусне Grinning В неделя видяхме, че третият долу е пробил, сега вече си е спокойно над венеца, още малко ще се изравни със съседните два.

А и да, за процепа. Само на първия зъб видяхме. На другите не.

# 515
Благодаря за информацията. Apricity, не се появява изведнъж цял зъб 😁 или поне не при моето бебе де 😁 Първо се вижда, второ като пипнеш "дращи" (усеща се зъб на допир) и постепенно започва да излиза цялото. На нашето бебе излязоха преди около месец,но още не са излезли нацяло.

# 516
За около 10 дни изникна целия зъб. За сега има само два отдолу, но много търка венците в каквото намери и не ми дава да видя какво става в устата и. Не мажа с нищо, пробвахме, нямаше ефект.
При нас от доста време го има това с реването като не съм покрай нея. Сутрин като се събуди, ставам до банята и след това я взимам, а тя остава в спалнята с баща и и пак започва да реве като види, че излизам. Не знам как да се справя с това, гледам да я разсея с нещо преди да тръгна, но не всеки път се получава.

# 517
  • Пловдив
Аз за комари правя флорална вода и масло от цитронела, ползвам ежедневно и пак се случва да го захапят.

# 518
Е, поне ви разсмях, ако не друго, ама то моето вярно си е за смях. Ние този подут венец вече месец и половина го гледаме. В някакви моменти сякаш ме драскаше дори, ама ето на, че няма нищо още. Започва да ме притеснява, затова питах да ми обясните като на индианец, понеже не доумявам какво се случва толкова време.

# 519
Аз виждам първо подут венец, почва да белее, после се появява цепчица, на другия ден вече боцка и оттам доста бързо започва да расте.
Но мисля, че зъбите растат, после спират, пак почват, скоро ще имате и вие 🙂

# 520
Честно казано и аз много не им разбирам на зъбите. Някои се появиха буквално случайно ги видях, други виждах побелял венец и така с дни докато избие... 7ми вече изби. Така хапе, че ме е страх от него вече 🙊 Даваме му theeta, но все още не мога да кажа, че разбирам със сигурност кога го мъчи зъб и кога е преумора/превъзбуда/скука и тн

# 521
Аз за комари правя флорална вода и масло от цитронела, ползвам ежедневно и пак се случва да го захапят.

И аз направих от тази "отвара", до сега не я е хапало нищо. Ние също се пръскаме, на мен ми мирише супер свежо и приятно.

# 522
  • Пловдив
Дунда, в наше село май хич не са пръскали за комари и е някакъв ад, на самия център да речем в 18ч е кошмар и са като ястреби, докато като сме в града това нещо го няма.

# 523
Аз купих Занзи и взех, че го напръсках по кожата. Слава Богу, почти нямаше поражения от него (а той се опъпчва от всичко) и все пак- най-добре е на дрешките и количката. Иначе наистина нищо не го ухапа.
Относно зъбките, когато избиваха първите два беше доста истеричен и го намазах с Дентинокс - още по-зле стана. Повече не съм слагала. Преди да избият, доста време хапеше настървено всичко, запасила съм го с гризалки, но сякаш никоя не е достатъчно добра. Взех и някакви гризалки тип залъгалка на Томи Типи- хич не ги харесва. Знам, че при доста бебета помагат обикновени гризалки с вода вътре, които се слагат в хладилник, аз пробвах с обикновена без вода и му хареса така охладена, ама много бързо се стопли и я заряза. Засега няма нови зъби на хоризонта и е затишие... за следващите съм поръчала някакво жирафче силиконово, да видим дали ще го одобри (той, за да се сети да го гризе трябва и да е фешън). Но може би онези евтините с вода са добро решение (аз нямам, да каже, който е пробвал.)

# 524
И аз правих цитронелата, но май няма ефект особен... Имам лавандулова вода и ще видя с нея.              По-назад някой беше писал за краткия срок на годност на кашите, какво предприехте в тази връзка? Имам 4 отворени: ориз на Хип, 7 зърна, спелта, овес - на Холе, само тази 7 зърна мирише отскоро на гранясало, другите са ок на вид и вкус, не ми се хвърлят поне те, защото малко яде, но си ги яде (с плод или сирене и масло), а и какви цени са...

Общи условия

Активация на акаунт