ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 514
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Ох, аз бях отворила оризова и царевична на Хипп. Малкият така и не ги хареса, стояха над 3 седмици и накрая ги джаснах..

# 526
От инстантните каши давах на Слънчо бананова и елда. И на Хумана една царевична, всички бяха много вкусни.

# 527
  • Пловдив
Никога не съм давала каша, бях взела една чисто нова си стои.

# 528
  • София
Зравейте, малко смях:
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=136113(JZZ) Sweat Smile

Ние сме добре. Цвърчи и реве ПОСТОЯННО. Вече реве дори да погледнем настрани, а не гледаме него. Ужасно needy baby, greedy baby.
Има и хубави моменти де. Все още ок със съня, всичко точно. Другото готино е, че много се разприказва и е много социален. Рядко сядаме да ядем тримата заедно (четиримата, ако броим кучето-прахосмукачка под масата), но като седнем, малкият хваща нещо от табличката си в ръка и си бута ръката към мен, гукайки ''мамма, ам!''. И много се смее като му го взема от ръката с уста. Лошото е, че и кучето почна така да храни от табличката и вече хигиената съвсем ни замина.
Горен ляв резец още визуално е напукан, но не ми дава да бръкна да видя, дали боцка, та не знам излиза ли или какво става.
Кашите са на почит всякакви. Бебешки, човешки, току-що отворени или пък на месец Grinning

Като казах хигиена... Някой викал ли е фирма вкъщи за почистване на килими на място? Има ли такова нещо въобще? Мисля да се отърваваме от нашия килим за игра, защото той изобщо не се заседява на него, само ми заема място. Пълзи по пода. Прахосмучим редовно, но все пак, лято е, ходим боси.. Абе гадна работа.
Уви много ни е сложно да си махнем килимите и да ги носим някъде, после слагането обратно също.

# 529
Дагни, почти съм сигурна, че може да си викнете някой вкъщи с Рейнбоу да ти ги изпере. Написах в ОЛХ Рейнбоу и има доста обяви.

# 530
Включвам се да се похваля . Ема днес пропълзя - назад. Тъкмо я бях умислила,че двигателно е мързелана. Здрави майки и здрави бебчета. Весело лято на всички

# 531
  • София
Чета ви и напоследък все нямам време да пиша.

Мойте момичета каши ядат - елда, овесена, пълнозърнеста, царевична - обикновено давам за закуска със сирене и и плодово пюре. Ориз давах в началото, но тъй като е запичащ, така си стои. Елдата е най-вървежна, но вече никъде не намирам без добавена есенция или мляко, та почнах с елдено брашно да забърквам, като свърши - чиста елда - тя има хубав протеинов профил.

За обяд давам зеленчуци с месо, след обяд плодов микс някакъв с кисело мляко, вечер леки зеленчуци пак. Пюретата им ги правя аз, имам машинка. Купувам само каквото не е сезонно и го няма в магазина, купувам пюрета и когато сме навън целия ден. Каши използвам и за сгъстител, като стане много рядко пюрето. Като седнем заедно на масата, ядат  почти всичко - хляб, манджа, риба, плодове, зеленчуци. Динята е хит последните дни.

Деси, специални благодарности за рецептата за пръскалото, много приятно стана и го харесват.

Дагни, и на теб благодаря за книжките за съня, беше шернала някъде едната в пидиеф, та си я чета. Макар че с близнаци половината методи за приспиване не работят - как да ги оставя да реват например, като се будят една друга, а ако не спят добре, вкъщи става ад. За момента сме ги разделили, едната спи с татко си, другата с мен - с минимум рев - така се наспиваме най-добре, уви. През деня от около месец са на две дремки - вече свикнаха, даже почнаха да спят по-дълго, ако са вкъщи. В количката повече от 30 минути е чудо.

Все още ходим на рехабилитатор всяка седмица, но от тоя месец почваме да разреждаме. Голямата лази на 4 крака из цялата къща като бебето беглец, преодолява препятствия, изправя се сама на дивана, хладилника, спалнята - навсякъде където й е интересно. Даже се научи да се качва на леглото по корем, сега я учим да слиза 🤣🤣 стои стабилно на 2 крачета подпряна, все още не траверсира, но има време. Има два зъба отдолу, яде като разпрана и гони 11 кила. Опитва се да прави здрасти, боц, пляска за браво, колко голяма ще стане, и има наченки на танцуване. Заспиването е тегаво, лази и се изправя в леглото до припадък, понякога отива половин час и повече докато припадне.

Малката отказва да пълзи или да лази, много обидена се чувства като се окаже по корем, иначе седнала драпа с ръцете и се върти на дупе, протяга се като барбарон, за да стигне нещо. Според мен ръцете са й слаби и все още й пречат, почна едва сега да прави неща, които голямата прави от месеци. От 1-2 седмици се набира и изправя сама на 2 пръста и супер много се кефи. С яденето малко на зор идват нещата след половината порция, иска да яде сама с ръце, ама няма кой да я чака да се наяде по тоя начин. Зъби няма още. Със заспиването е пушка - бибата, мекото одеало върху главата и за 5 мин е отплавала, в мое присъствие, но все пак бързо. Голям проблем с ръмженето - ръмжи и крещи за всяко нещо което не й хареса, включително ако котката на двора мине и не й обърне внимание. От два месеца ака само на гърне, ако я слагам по-често, памперса си остава сух. Прави здрасти, боц и пляска с ръце за браво.

Двете току се кикотят заедно, току се сдърпат за играчка и почват да се дерат и крещят. Много време отива да играя звероукротител. Иначе се занимават самички, но ако минеш наоколо протягат ръчички и крещат за гуш. И се ревнуват една друга.

В колата ги преместихме в големи столчета, гледат напред и вече са много спокойни, защото ни виждат. Пък аз вече мога да седя като бял човек, вместо да се гърча между двете кошници отзад. Много обичат да се возят и да пътуваме, като видят че слагаме раниците голяма радост настава. Гледаме да пътуваме по време на някоя дрямка, но повече от 2ч ги хваща саклета и им става скучно. Морето засега го пропускаме, много път, а и с две нямаме много варианти за почивка и отмаряне, предпочитаме да ни е удобно, при баба на къща, на орехова сянка и басейн на двора, и две ръце в повече.

Толкова от нас, поздрави от Троянския балкан 🍀🍀🍀

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 16:03 от delisardeli

# 532
Скоро виках човек с рейнбоу да изпере дивана в хола и килима, но каза че при килима няма да получа желания резултат (светло сив е и беше станал доста тъмен). За това се обадих на тепавица и дойдоха да го вземат от адрес, после ми го върнаха като нов.

# 533
  • София
И вкъщи е драма, ако никой не гледа девойката в очите. Добре, че баткото има желание да си играе с нея и се редуваме.
Лази навсякъде и развива големи скорости. Изправя се на дивана, но не прави крачки още.
Кашите ги обижава, ако може само това ще яде. Хич не обича кус-кус, юфка и подобни. Та виждам зор малко какво да ѝ предлагам, за да не е едно и също. Добре, че яде мляко с ориз, аз го правя с АМ и добавям плод.
Нашите килими ги взимаха от вкъщи за пране, ама трябва да търся нова фирма, че последния път нищо не направиха.

# 534
А моят калпазанин продължава да прави бели 😃 Оставих го за пет минути на баба му и той счупил една чаша и й скъсал синджира...
Вече се научи да слиза от леглото, та съм малко по-спокойна, че няма да се хвърли с главата надолу.
Днес цял ден "бабосва", та го пратих при баба му за няколко часа.

# 535
Нямаме килими, обаче тук от форума откраднах идея за наем на прахосмукачка-екстрактор от Баухаус. Примерно беше 10-20лв на ден и можеш да си изчистиш бая неща, ние го бяхме изпробвали преди бебето и бяхме доволни.

Нашия също е голям калпазанин, издебва всеки един момент наше невнимание да хукне и да направи нещо забранено. Също иска постоянен eye contact. Само да се обърнеш да правиш нещо и започва едно циврене Grin

# 536
  • Пловдив
На моя калпазанин проби единия горен зъб, другия и той ще избие тия дни. Надявам се на малко спокойствие. Днес си направихме разходка до щраусова ферма, гледаше ги с интерес, броя го вече за захранен с всичко след крем-карамела правен с щраусово яйце 😂
С АМ приключи завиниги. Оная нощ се събуди, че беше вечерял рано към 19:30 и то не цяла порция заради зъбите, директно прясно му дадох.
Килим така и не купихме, та съвет за почистване не мога да дам, преди да родя, бяхме викнали човек за дивана да изпере и на мъжа колата.

# 537
Белите са на лице всеки ден вече. Отваря всички по-ниски чекмеджета и шкафове, вади каквото може. Бях взела силиконови ъгли за масата в хола, за два дни ги отлепи с дърпане и чоплене.
Катери се където намери, голяма забава.

# 538
  • София
Малкият също отваря ниските шкафове, даже вчера леко се прискрипа, ама не му дреме особено. Заключихме фризера също.

Вчера му поръчах платно за прощапулник и уикенда ще го направим. Ама без бабите и дядовците. Ей така за нас си. Мислих да изчакаме до морето и на караваната, ама няма смисъл. Той си ходи навсякъде. Вчера с кеф качваше и стълбите в къщата на бабата и дядото.
Поръчах му и няколко нови играчки да обновя малко сегашните. Почнаха да омръзват. Напоследък все опитва да бута някакви малки кубчета/колички/пластмасови джаджи.

И се наложи и аз да опра до песните на Маргаритка. Само така успявам да му изрежа ноктите иначе никакъв шанс.

# 539
  • София
Аз режа ноктите, докато той е хипнотизиран в баща си, когато прахосмуче. Grinning
Какви са тия песни?

Общи условия

Активация на акаунт