ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 509
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дагни, песничките са по 1-2мин макс за форми, цифри, цветове. На български са и мелодийките са доста приятни. Малкият засега само в това се е заглеждал, но поне не ми прави скандали (да чукна на дърво Grinning ) като спре песничката.

Охх и да се оплача, че изчакваме с кръщенето и рд-то. Все повече се говори за затваряне през септември и чак ми се смачка ентусиазмът за каквото и да е да организирам. Решихме да пробваме кръщене в началото на септември, ако още не са затворили. За рождения ден не знам каква ще е ситуацията, а вече бях харесала торта, заведение и украса Grinning

# 541
JayRay, после ако не ти е проблем, сложи една снимка от масата с джаджите за професии (събирам идеи) Simple Smile и сподели какво е хванал малчото.
Аз много се вълнувам за прощъпулника. Мисля да бъде само със семейството, както и рожденият ден. Единствено за кръщенето няма как (най-малкото кръстница ни трябва, а ако поканя която и да е приятелка без останалите, другите ще се обидят), така че ще трябва да е преди да затворят всичко. Ако пък закъснеем, ще караме само с кръстница и просто ще й купя подарък. Вие какви подаръци сте намислили (или вече сте подарили) за кръстниците ?

# 542
  • София
Ааа те са някви видеа, аз помислих, че са някакви специални песнички. Пропускам. Може би като трябва да почне да брои, тогава, хаха.
Ние ще празнуваме РД в парка или на вилата, та съм доста чилл откъм ковид-ситуацията. Мисля, че никога няма да правим детски рд както ги правят сега. Слава Богу мойте приятели са мръсни хипита като мен и не им пречи да си направим бивак или да опънем хамаците някъде. Ще си примъкнат и техните малчугани без проблем. Само дето в този сценарий свеки ще страда, че тя ходи навсякъде по токчета (включително и като посреща гости у тях). Амааа.. да се адаптира.
За кръщенето няма да имате проблем, споко. Никой няма да затвори църквите.
На мен кръщенето ми е голяма болка:( Аз съм вярваща и наистина искам синко да си има истински, вярващи духовни родители, но единствените подходящи такива, живеят в Италия и няма да го виждат често. С ММ така и не се оженихме и нямаме кумове. Не знам кого да избера, а доста ме натискат и от двете страни за кръщене. Мрън. Какво се прави в такава ситуация?
все още не траверсира, но има време.
Хахахахаха, сега го видях. Sweat Smile

# 543
Песничките на Маргаритка аз ги открих като песнички, в Спотифай, та не е задължително с клипчета. Доста са приятни, класически детски песни, но с нов аранжимент и изпяти от поп певци, а не с някакви идиотски гласове и мелодии. Има и нови песни както вече JayRay е обяснила Simple Smile

Предпазителите за ъгли, даммм, първите два ги изгриза Bowtie останалите ги изчопли Laughing

# 544
  • Пловдив
Рождения ден мислим да го правим в заведението на приятел. Имам уговорка за торта и цифра. Тия дни ще се чувам с жената, която искам да ми направи украсата. Ако затварят заведенията, ще го мисля, че 20 човека няма как да се съберем вкъщи. Освен, ако не взема маси и пейки под наем и го направим на двора.
За кръщенката се опитаха да ме притискат, казах, че ще го кръстя когато сметна за добре и се спряха. Самата аз не съм кръстена и не ми е драма, човек носи ли вярата в себе си...познавам и хора с кръщелни погребани като мюсюлмани, заради роднините...
Иначе на приказки мислим да се случи през 2023г., една приятелка мислим да е кръстницата.

# 545
Дагни, ако нямате кумове си избирате кръстник, който решите. То и да имате, пак не е задължително да са те. Няма правило да е мъж или жена, може да е и роднина, единствено трябва да бъде кръстен.
Ние я кръстихме по Великден, мина много спокойно, според мен сега щеше да е по- тегаво, защото не стои в ръце дълго.
За рд нямаме още планове. Ако празнуваме ще е в много тесен кръг.

# 546
Ние поръчахме икона на кръстницата (леля й). Кръщенето ни е в неделя, формат - малка сватба. Идеята не е моя, за мен е важно да е кръстена
За РД планове не правя, защото си мисля, че пак ще сме затворени тогава

# 547
  • София
Ние кръщенето ще го правим в тесен семеен кръг + тези, които изберем за кръстници. Около 20 човека макс.

На нас кръстниците и кумовете мислим да са различни хора. Просто кумове ще са ни хора, които свързваме с едно, а кръстниците с друго.

За рд-то мислиме близки приятели, пак около 20-25 човека. С дечица и искаме на ресторант с детски кът. Ако не стане само с бабите и дядовците вкъщи.

# 548
Препоръчвам песничките на HeyKids , пее ги една мацка от група с много свеж глас. Изключвам дисплея и припявам - малкият се кефи, а аз така уча текстовете на класиките. Grinning

Къде четете за затваряне есента?

# 549
  • Пловдив
Аз по призумпция казвам, ако ни затворят...напролет и есен ни стана навик.

# 550
Някоя от вас ваксинира ли се против ковид?

# 551
Ех, Дагни, и аз си мечтая за такива рождени дни. Супер много не се кефя на комерсиалните рождени дни, както и мразя висенето по заведения. Само че все се чудя колко такива "чалнати" родители ще намерим за компания... Кръщенето при нас изобщо не е тема дори, също не бързаме, а току виж той, ако реши някой ден, може да си го направи. Не е наша работа да правим този избор вместо него. Simple Smile

# 552
  • София
Alen mak, да, аз още пролетта се ваксинирах с Астрата.

За мен кръщенето е задължително просто. Като родители ние чувстваме, че искаме да го направим и за нас това е правилното. Ако той реши после да е атеист, будист или какъвто и да, е негова работа и ще го приемем.

Деси, аз само се моля другото лято да не сме, че малките празници ще ги преживея, ама за поредна година да отлагаме сватба вече нямам нерви, а искам да си я направим нормална Grinning Аз просто го чувам вече от хора покрай мен, работещи в училища и детски градини, които от сега психически се подготвят пак за това Grinning

# 553
Те си ни подготвят ежедневно за затваряне. Новини слушам Simple Smile
Аз съм с пфайзер, имам антитела, предполагам, че и бебка има, но не съм я тествала

# 554
  • София
Деси, аз само се моля другото лято да не сме, че малките празници ще ги преживея, ама за поредна година да отлагаме сватба вече нямам нерви, а искам да си я направим нормална Grinning
Ей, браво бе! Не сте се отказали! Евала Heart Ние се пречупихме и май се отказахме. Вече 2г и 12 дни сгодени и така завинаги (дано) Sweat Smile
Аз ще се ваксна ама нещо ме е хванало шубето с новите ми здравословни придобивки и все отлагам..брррр
Ама не, сериозно, съвсем скоро ще се престраша и ще докладвам кво-що.
Apricity, не е чалнато това, съвсем в реда на нещата си е. Ние си имаме добър контингент и не трябва да се съобразяваме с другите, но вие ако си нямате, уви, трябва да се съобразите.
Иначе като си чалнат много лесно правиш нови приятели.
Аз обичам да вися по заведения, но само ако са хубави  и само ако ми харесва компанията (много). Иначе не издържам на едно място.  

Баш ваша работа е, стига да искате, да правите тоя избор вместо него. Децата имат нужда от посока и граници в началото на живота си. После вече, като пораснат, могат да се развихрят. И едно кръщелно не им пречи по никакъв начин.
Обрязването, примерно, вече е друга приказка. Това си е сериозно, необратимо вмешателство. Но една молитва, един празник на снимки, едно топване във водата - цък. По-хубаво е да го имат - така ако искат, ще го ''имбрейснат'', пък ако не искат - ще го отхвърлят все едно нищо не е. Ние сме така с ММ: и двамата сме кръстени, той е атеист, аз вярваща. Той не е обиден, че е кръстен. И за него също кръщенето не е тема, естествено. Хаха, само аз съм оставена да се пека на огъня.

Общи условия

Активация на акаунт