Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 606
  • 802
  •   1
Отговори
# 420
Това с биенето по протежението на корема го научих от клипчета на американски ин витро клиники и е много добра техника. И аз я прилагах до 20-та седмица. После вече не можеше в корема и започнахме ръцете. Там изкарах 18 седмици, до раждането.

Ако си мислите, че по време на бременност боли, елате да видите после какво е. Че и на мен ми дадоха за 45 дни. Ревала съм след всяка инжекция и хората започнаха да ме питат какви са тия синки. Като пребита бях. И на всяко слагане ставаше буца и синка. Такова чудо 38 седмици не ми се беше случвало, а за 45 дни - всеки ден. Явно психиката играе огромна роля.
Аз още не мога да се престраша в ръцете. За сега протежението на корема ми върши работа, но съм 17 седмица. Вероятно скоро ще се наложи да мина на ръце и аз. Всеки ден обаче по различен начин влиза тая игла, вчера от раз без никакъв дерт, днес напъвах на 6 места и не иска, с 300 зора.

# 421
  • София
Аз след това нямам спомени как е било,губи ми се момента със слагането им след раждането,но като изкарах Ковид и слагах бая време.Ех много в гадно чисто психически.Няма бебе,има Ковид ...
PrimaVera,теб кой лекар те следи?

# 422
А нали няма ограничение до кога да се слагат в корема? Аз съм в края на 17гс и нямам за сега проблем с поставянето там, ама и съм на Оксапар, който до тук ми е фаворитът от НМХ.

# 423
Аз съм в 29 г.с и поставям само в корема , не успявам сама в ръцете.

# 424
Връщам се от аптеката с кутия Фраксипарин 0,3 за цената от 64 лева. В Две аптеки бях, цената е идентична. В тази, която го закупих ми отговориха, че вече това ще е цената, а миналата седмица от там го купих за 46 лева.
Всички разфасовки ли са им вдигали цените и някой знае ли защо?
Досега бях останала с впечатлението, че само в моя край са такива безбожни цените.  Да, фракси 0.3 го взимам за 63 лв и си е чист обир. Гледах в групите, че другите го купуват за 40 лв. някъде, но явно навсякъде вече са "оправили" цените.

# 425
  • София
А нали няма ограничение до кога да се слагат в корема? Аз съм в края на 17гс и нямам за сега проблем с поставянето там, ама и съм на Оксапар, който до тук ми е фаворитът от НМХ.
Няма ограничение ,просто в един момент става трудно (но не невъзможно ).

# 426
  • София
С миналата ми бременност си го слагах само в корема до деня на раждането, който беше ден след термина ми. Не съм имала проблеми, а не е да съм била пълничка - забременях 51 кг, родих 66 кг. В болницата някаква сестра ми би в ръката - леле ужас, следващите не и дадох и си ги бих сама в корема без проблеми и след раждането - слагах само 7 дни.

# 427
  • Harmonia Mundi
Подкожната мазнина е най-богата около пъпа (не по-близо от 3 см). Бия само в корема. Вече съм 32 г.с. и неполучавам синини и бучки. По корема е добре да не се стиска гънка и да се поставя с наклон иглата.
И аз трябва да продължа месец и половина след контрахирането на матката. Малко ми писна, но щом се налага.

# 428
аз съм в 17 та но ми е все по тегаво в корема по простата причина че кожата ми е ужасно дебела като цяло , и тук не говоря за сланини а за самата кожа , а и както се разбра за целия тоя срок само от ляво нямам драма да си слагам , и за това редувам ляво около пъпа , паласки , ръце , в дясната ръка също ме боли но в ляво нямам проблем . Не знам защо дясната страна ми е такава странна

# 429
  • София
Това с дебелата кожа е ужас, много странно с миналата ми бременност нямах чак такъв проблем (а беше преди 2 години), но сега ми се е удебелила още явно тая кожа, с много зор влизат тия игли, то е натискане то е чудо, по 5 минути слагам инжекзиите, че то е зор да пробия някъде. Дори АГ като ми би хориомон - мускулно вика "Леле каква е тая дебела кожа, много колаген явно имаш.."

аз съм в 17 та но ми е все по тегаво в корема по простата причина че кожата ми е ужасно дебела като цяло , и тук не говоря за сланини а за самата кожа , а и както се разбра за целия тоя срок само от ляво нямам драма да си слагам , и за това редувам ляво около пъпа , паласки , ръце , в дясната ръка също ме боли но в ляво нямам проблем . Не знам защо дясната страна ми е такава странна

# 430
да такава ми е и моята и на цялата рода , майками се набръчка на 54 години , преди това. еше като млада девойка , а бащами и до ден днешен прилича на 45 годишен е вече е на 56 . Леля ми е на 53 и тя като 45 годишна , просто с тая кожа сме така , за нещо е кофти за нещо е по добре

# 431
*Bubble* аз съм в чужбина. То не че е невъзможно да се направи консултация с него де. Един самолетен билет до Валенсия и 90 евро е прегледа.

Аз вчера бях на последен преглед при него. Написа ми лист с препоръки кога да поставям Клексан и ми даде рецепта. Аз имам 2 кутии по 30 бр., ама те както се видя ще трябват. И вече само ще пускам изследвания на 6 месеца. Няма да ходя при него, освен ако нещо по изследванията няма отклонение.
На последните кръвни АФС пак се е отключил, но поне не е положителен, а в гранична зона.

Иначе аз след 20-та седмица не можех в корема, защото беше огромен и нямаше как да хвана гънка.
А за биенето от медицински персонал не ми се говори. Попадала съм само на една акушерка в Шейново, която биеше като хората. И в Англия, и в Испания ми правеха огромни синки с всяка инжекция.

# 432
  • София
Момичета аз съм в 31 с.и все още успявам да хвана гънка отстрани, някъде посредата между пъпа и паласките, по-близо до паласките. На Клексан 0.4 съм. Имам питане към момичетата които са в по-напредналите седмици или наскоро родилите. Досега слагах Клексана всеки ден, направих една консултация с проф.Паскалева преди месец, резултатите бяха добри и тя препоръча да продължа с тази доза. Имам час при нея в края на този месец отново да видим как са нещата.
Проблема е, че проследяващия ме д-р в Надежда по ЖК, иска да започна да разреждам инжекциите през ден и от 8 месец да ги спра преди секциото. Споменах му, че Паскалева ги препоръчва чак до 2-3 седмици след раждане, а той отговори тя ли ще дойде да ти направи секциото и толкоз....Започнах ги през ден, но ме човърка не допускам ли грешка? Има ли и други лекари, които препоръчват спиране на НМХ в края на бременността? Интересно какво го притеснява? От кървене вероятно...

# 433
Аз също бях при Паскалева миналата седмица , до раждането и две до три седмици след това ще поставям клексан ( ще раждам секцио сега съм в 29 г.с ) АГ напълно се съгласи с нея , няма да поставям НМХ единствено в деня на секциото , а предишния ден ще си я поставя както до момента- сутринта . Паскалева ме предупреди, че последните месеци са най-рискови и да ги поставям всеки ден , а относно секциото НМХ няма чак такова продължитно действие , че твоят лекар да се притеснява толкова . Аз бих потърсила и друго мнение.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 15:29 от FBID10207020918681427

# 434
Аз съм 21 г.с. и на мен проследяващия АГ ми каза да намаля Клексан 0.4 през ден, а в дните, които не бия Клексан, да приемам Натаспин.

Общи условия

Активация на акаунт