Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 555
  • 802
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ако не те затруднява много можеш да отидеш да си пуснеш една пълна кръвна картина, ако имаш много увеличени
еозинофили, вземи мерки и смени на клексан да видиш как ще е. Ако не са продължавай така.
Реално за първи път чувам някой да препоръчва мазане с алергозан за алергия от фраксипарин, на всички момичета с подобен проблем препоръчват минаване към клексан, но разбира се се предполага, че лекаря ти знае най-добре.

Тогава нямах алергия. Несъм изследвала нищо. Вчера док ми каза мажи го с арергозан и до там нищо повече.

# 571
  • София
Провери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми на Б9 и Б12 - неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо цианкобаламин за Б12.

Здравейте! Може ли помощ при разчитане на резултатите ми. Ще мога да ги коментирам с доктора следващия месец. Благодаря предварително!

# 572
Aisi_Petrova... много благодаря за отговора. Ще си пусна ПКК,да видя как са нещата.

# 573
  • Столицата на "Второто българско царство"
Момичета, искам да питам...
Предстои ми стимулация, имам Хомозиготна мутация в PAI и хетерозиготна мутация в MTHFR c677 и 1298.
След трансфера предния (неуспешен) път слагах 3 х 2 Утеогестан вагинално.
Въпросът ми е как/дали влияе Утеогестана на съсирването на кръвта и препоръчва ли се някакъв заместител?

# 574
  • София
Със същите мутации съм. При успешната ми бременност бях на 2 вида инжекции прогестерон плюс 3х2 утрогестан вагинално. Успоредно с терапия с НМХ от деня на трансфера.

При предишен трансфер съм била на кринон - за малко не стигнах до бъбречна криза.

Честно казано лекарствата за стимулация, както и естрофема, са доста по-притеснителни от утрогестана.

# 575
аз бях на кринон но с терапия аспирин и клексан всеки ден ( но имам малко повече мутации ) по скоро витамините си виж дали да ти в ред че и това е от значение

# 576
  • Столицата на "Второто българско царство"

Това са от 13.05.21г.(приемам 2 х1 вит. Д Oilessen + 1 табл. Kinon D3 + неофолик мета+ метилирани Б12+ пренатални мулти витамини (които също са метилирани), та се надявам да съм вдигнала малко стойностите... Тази седмица ще ги проверя пак....

# 577
  • София
И Д и Б12 са ти ниски. Трябва да ги докараш близо до горната граница преди забременяване, и да ги задържиш там, за да има и за теб и за бебето.

# 578
много са ниски и тия пренатални нищо няма да стане .Вит д е много ниско

# 579
  • София
Момичета,знам че не е по темата и спамя,но може ли да хвърлите едно око и на моите витаминки.Защо ми е останало от предходната бременност ,че на Б12 горната граница преди 5 години беше 500?
И как да го комбинирам с желязото евентуално,защото при предходната бременност желязо не пиех,защото бях със серклаж и докторът се притесняваше да не си докарам запек,пиех само Б12,накрая вече желязото ми беше 9.
Пак да кажа,че НЕ съм бременна в момента,искам да си подготвя организма.
Благодаря!
Скрит текст:

# 580
общо взето всичко е критично зле . Така че много хубаво си се заела , Д трябва да е максимално на горна граница и така да се държи м В12 трябва да е около 800 точно преди бременност и да се поддържа , В6 е хубаво да се види , фолата 30-40 трябва да е преди бременност но той по бързо се наваксва принципно в сравнение вит Д например . Само защо не си пуснала ТСХ ? Иначе желязото  не ти е зле за момента никак . Но ако ще пиеш просто не пий заедно с витамините

# 581
  • Sofia
Фолата 30-40, добре, ама каква мерна единица?
С мерната единица от нейното изследване и с горна референтна граница 20, то 30-40 би било направо предозиране.

# 582
това вооьще не знам коя лаборатория но не веднъж е говорена тая тема за фолатите тук че има голяма каша с мерните единици в всички лаборатории специално за фолат и В12 , на в12 са занижени на фолат са в повечето случаи завишени ! Горната стойност във цяла европа е 45 в лабораториите . Сигридов даже ми кажа преди няколко седмици че ако се приема ФОЛАТ а не киселина трябва да е даже малко над горна граница фолата . С фолат не може да предозираш !!!!

# 583
  • Sofia
Да и на мен ми ги обясняваха тези неща и Русев и Калчев, но при мерна единица nmol/L, че фолатът трябва де е около 40, и да не гледам референтните на лабораторията.
Но при мерна единица ng/ml не бих дала такъв съвет.
И точно Русев ми каза, че може да стане предозиране с фолат и да се следя, защото се качва бързо.
Пп :моят фолат беше 38 nmol/L при горна референтна 60 и 14 ng/ml при горна референтна 20.

# 584
  • София
общо взето всичко е критично зле . Така че много хубаво си се заела , Д трябва да е максимално на горна граница и така да се държи м В12 трябва да е около 800 точно преди бременност и да се поддържа , В6 е хубаво да се види , фолата 30-40 трябва да е преди бременност но той по бързо се наваксва принципно в сравнение вит Д например . Само защо не си пуснала ТСХ ? Иначе желязото  не ти е зле за момента никак . Но ако ще пиеш просто не пий заедно с витамините
Пуснах ТСХ,горните от ендокринолог са ми назначени,0.614 е TSH ,обаче и FT4 ми е към долна,ендокринолога е в отпуска и го чакам да се върне и ще му ги пусна да ги види,че и там нещо ми се вижда ,че отива в недобра посока.Хипохондично звуча,обаче съм минала по този път веднъж и от опит казвам,че е много важно организма да е в оптимална кондиция още от преди забременяването.
Рамус е лабораторията.
Преди 4 години бях чукнала горна граница на фолата и Сигридов едва ми го остави.В 13 г.с. ми го спря.После дори спряхме да го изследваме.

Общи условия

Активация на акаунт