Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да бъдем по-добри!

 • 1 029
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 128
Здравейте. Аз съм момиче на 21 години. Ще ви разкажа накратко за себе си и моята идея. От малка съм израснала в семейство с постоянни караници. Родителите ми се разделиха, когато бях на 9. Приех го много навътре и ми беше много болно. Така израснах аз. Баща ми Бог да го прости, започна да пие и да ме тормози. С майка ми отдавна вече не поддържаме връзка. От скоро може би половин година живея самостоятелно, на квартира, работя, тази година мисля да запиша висше. Когато получих обаждането, че баща ми е починал се сринах. Аз не можах да се сбогува с него и не му казах толкова неща. Въпреки неразбирателства та, които имахме той винаги ще си остане моя тати и разбрах, че всичко е поправимо, само от смъртта е неизбежно. От малка пиша и обичам думите. Единствено писането ми помага, да не изпада в депресия и състояние и така нататък. Просто това е, което ми дава сили. Не съм като връстниците си и мисля по съвсем различен начин. Виждам лошотията в хората, злобата как един друг искат да се "изядът". Това ме наранява. Наранява ме отношението на децата към по различните от тях и как родителите им ги възпитават и не им дават един друг поглед на нещата. Иска ми се да създам нещо, което да стигне до повече хора, да ги промени, да виждат добротата и светлината. Знам, знам всеки е зает с нещо. Всеки има проблеми, просто искам да опитам, всеки има пламъче в себе си, просто сме забравили човешкото. Имам нужда да бъда чута, стига ми един човек да се замисли и после да каже на друг. Обаче не знам как, не искам фондации тип "личностно развитие", искам просто да се замислим как вредим на себе си и на другите с тъмните си души. Харесвам добротата в очите на хората, някой помогнал на друг и не иска нищо в замяна. Това искам да помагам на хората безвъзмездно. Моля, давайте идеи за създаване на подобно "нещо"

# 1
 • Мнения: X
Потърси някаква доброволческа организация с кауза, която ти е близка до сърцето, и се включи. Ще си изпълниш желанието да помагаш безвъзмездно, ще се запознаеш с хора с подобни идеи и ще натрупаш опит за създаване на това "нещо"... Принципно обаче изходната ти точка как всички сме зли, ядем се взаимно и сме с тъмни души според мен няма потенциал за създаване на работеща формула. Хората не обичат да им размахват пръст и да им се морализаторства, всеки се мисли за специален и различен и когато искаш да помагаш, мотиваторът е обичта, състраданието към другия и разбирането защо той е такъв, какъвто е. Лозунгите от позицията на по-правия, знаещия Пътя и т.н. никого не са променили и направили по-добър.

# 2
 • Мнения: 20 389
Поредното човешко същество, което, ужасено от чернотата на душата си – реална или въображаема – се втурва да чисти чернотата от чуждите души в опит да си докаже колко по-зле са останалите и да се почувства снежнобяла на техния фон.
Не, не става така.

# 3
 • София
 • Мнения: 19 145
Ще ти мине.
Без мисъл и пари не става, с алтруистични помисли-също.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 361
Идеализираш баща си и загубата му, и честно казано, като цяло не пишеш като стабилен човек. Какво точно си щяла да му кажеш, и колко пияницата е щял да разбере, хмммм. Инвестирай в менталното си здраве.

# 5
 • Мнения: 14 967
Ами то няма нужда тепърва да се създава подобно нещо, има много каузи, сигурна съм, че можеш да намериш своята, или да предложиш нова, например тук.


https://timeheroes.org/bg/

# 6
 • Мнения: 1 754
Първо намерете някоя организация,която Ви е по сърце и се включете в действителна работа.Да съжалявате за баща си е обяснимо,но си дайте сметка,че/по ваши думи/,той не е бил пример за баща и човек. Съсредоточете се в собственото си израстване,образование,повишаване на култура.Така ще бъдете по-полезна за другите,ако го искате.

Общи условия

Активация на акаунт