Имате въпроси, свързани със застраховането? Консултирайте се със Златка Белинова

• 46 269
  • 78
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте. Имам сключена застраховка "Злополука Закрила Силвър" към ДЗИ. Не успявам да намеря информация за сумата, която се изплаща при временна неработоспособност. В сайта им пише "% от 2000", но какъв процент точно никъде не е упоменато. Как бих могла да разбера?

# 76
Здравейте. Имам сключена застраховка "Злополука Закрила Силвър" към ДЗИ. Не успявам да намеря информация за сумата, която се изплаща при временна неработоспособност. В сайта им пише "% от 2000", но какъв процент точно никъде не е упоменато. Как бих могла да разбера?

Размерът на застрахователното обезщетение или начинът на определянето му са посочени в Общите и Специални условия по застраховката или в самия застрахователен договор (полицата).
Посоченото на сайта като размер на обезщетението означава, че то се изчислява като процент от максималната застрахователна сума, която е в размер на 2000 лева. Обезщетението може да е сума от 1 до 2000 лева, като конкретният размер зависи от продължителността на временната неработоспособност. В застрахователния договор трябва да е уговорено на каква продължителност на неработоспособността какво обезщетение съответства (например неработоспособност до 10 дни - 200 лева, от 10 до 30 дни - 500 лева, ...).

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 09:14 от Рaдост

# 77
Здравейте, при застрахован имот в SDI, който има щета (теч от съседи от горен етаж, които са преустроли жилището си), какво мога да очаквам да направи застрахователят? Единствено да изплати компенсация за нанесените щети от теча (реално, аз мога само да пребоядисам петното, което няма да струва много) ИЛИ също и да направи нещо да предотврати бъдещи течове? Такива са много вероятни, защото съседите отказват да поемат отговорност и да направят пълен ремонт.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 16:37 от candyvanilla

# 78
Здравейте, при застрахован имот в SDI, който има щета (теч от съседи от горен етаж, които са преустроли жилището си), какво мога да очаквам да направи застрахователят? Единствено да изплати компенсация за нанесените щети от теча (реално, аз мога само да пребоядисам петното, което няма да струва много) ИЛИ също и да направи нещо да предотврати бъдещи течове? Такива са много вероятни, защото съседите отказват да поемат отговорност и да направят пълен ремонт.
Здравейте! Вашият застраховател ще Ви изплати застрахователно обезщетение за нанесените щети. Ако те са в резултат на виновно поведение на съседите (неотстранена повреда, лошо изпълнени строителни работи в техния имот), то застрахователят ще регресира вземането си към тях - това означава, че ще поиска от тях да покрият изплатеното обезщетение. Много често това е мотиваторът съседите да отстранят проблемите.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 09:52 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт