91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 7

• 64 055
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • столицата
Да, за някаква книга коментирашe. Дори вчера май реши, че ще я сменя, защото някой от преподавателите /не разбрах бг или немеца/ изразил леко притеснение, че е стара книгата и как щяла да направи връзка с темата си.
Ала аз нямам база за сравнение с предишни години какво се е изисквало, а и малко оскъдно ми се спуска като цяло информацията Simple Smile

# 601
  • София
Поне до преди две години литературно произведение нямаше. Така че точно това би трябвало да е разликата. Simple Smile

Пример давам за плакат в отворено и затворено състояние, въобще НЕ е задължително да изглежда така, идеята/концепцията си я развива всяко дете. Следва обаче освен плюсовете и минусите, които видно са само като опорни точки, да го има и сравнението между Германия и България, което в конкретния проект е най-накрая.:

Скрит текст:

Снощи не пуснах  и текста на декларацията в края на папката. Ако искате, ще го снимам и прикача.

А сега специално разлистих, за да видя колко пъти е проверявана папката в 11 клас от до -  на 22.06, 08.05, 14.04, 23.03, 20.02 (това в 11 клас) и веднъж финално в 12-ти.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:56 от пенсионирана русалка

# 602
  • столицата
Русалке, искаме всичко Simple Smile
От теб за два дни научихме по темата повече отколкото от училището за 2 години.
Аз лично не съм чувала папки да са проверявани, но може и просто да не съм информирана. Като цяло моето дете го дава самостоятелно. А и нали тя е първата немскоговоряща в семейството, явно не очаква особено съдействие от нас. Все пак определено не беше настроена за събиране на папките тази седмица.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 14:15 от galimar

# 603
  • София
Малко встрани от темата с папките, но ще имат ли Дебати тази година и ако да, знаете ли към кой да се обърне моята девойка за да се запише?
Питала е двама учителя, както и деца които познава от други класове, но никой не знае.

# 604
  • На планетата Земя
Мисля, че информация за записване идваше октомври месец. Знам, че Мюнх се занимава с дебатите. Нека се ослушва, няма как да пропусне. Ако разбера нещо, ще пиша и аз тук.

# 605
  • София
Ето, Галимар:

Но това е от работната версия/черновата, поправете само  Unterschrift, липсва й едно h, а не ми се набираше само заради него целият текст.

Chaplet, защо не попита г-н Мюнх конкрeтно, май той се зaнимваше основно с Jugend debattiert?

ПП Заедно сме писали с Милето Simple Smile

# 606
Chaplet, мисля че тази година вместо дебати ще има Model United Nations, с ръководител новопристигналия германец Lukas Hilgemann.

# 607
  • На планетата Земя
Model United Nations имат среща този четвъртък преди обяд.

# 608
Model United Nations имат среща този четвъртък преди обяд.

Извинете, за кой клас се отнася?

# 609
  • На планетата Земя
11D, но не знам дали е само за тях или ще идват и от други класове.

# 610
Извинявайте, някой беше писал, че в предишни теми има дискусия относно традицията на учениците на 91 НЕГ да ходят заедно на "Боровец".
Не успях да намеря НИЩО!
Може ли някой да сподели информация за това събитие? Колко деца ходят обикновено, за колко дни и какво правят безконтролни там?!

# 611
Повечето се напиват, някои използват наркотици, правят секс.

# 612
  • София
Извинявайте, някой беше писал, че в предишни теми има дискусия относно традицията на учениците на 91 НЕГ да ходят заедно на "Боровец".
Не успях да намеря НИЩО!
Може ли някой да сподели информация за това събитие? Колко деца ходят обикновено, за колко дни и какво правят безконтролни там?!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1124335.msg39458060#msg39458060

# 613
Дискусия силно казано е имало. Под сурдинка споделят децата какво става там. Знам доста, ама... Всеки си има глава на раменете и си преценява дали да пусне детето. Имайте предвид, че доста деца лъжат, че ходят учители и възрастни, а това въобще не е така. Единствените възрастни са учениците над 18г.

# 614
Повечето се напиват, някои използват наркотици, правят секс.
Ах, ах, как звучи! С това изречение смятам, че темата "Боровец" се затвори като дискусионна.  И, за да не е само спам: следящите събитията, свързани с училището, не биха се съгласили името на детето им (косвено тяхното) да се замеси със сюжета "Купона в Боровец".

Общи условия

Активация на акаунт