Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 285
  • Мнения: 126
А храна за уринарен тракт не е ли подходяща за ежедневно хранене? Нашата котка много обича такава, купуваме я , защото е възрастна и като превантивна мярка срещу проблеми с уринарния тракт, както и храна за космени топки, защото й липсва едно зъбче и й е трудно да отгризва от тревичката, а не обича таблетки срещу космени топки.  Искам да разнообрази от Хилс, от които не можем да намерим храна 12+, вземаме 7+ , но имат само един вкус - пилешко.
Има два вида уринарна храна, едната е лечебна и се предписва при уролитиаза. Втората има само профилактична цел, т.е. не лекува. Лечебната храна е диетична и е по-добре да се дава само за определен период от време. След това може да се смесва разбира се с друга храна.
По отношение на вкусовете имайте предвид, че това може да не е проблем за котката, а само Ваше ненужно притеснение. Ако се храни с апетит, всичко е наред.

# 286
  • Мнения: 1 273
Здравейте,

Поради повишената служебна натовареност на д-р Микова онлайн консултациите временно се преустановяват. Благодарим Ви за проявеното разбиране!

Ще Ви информираме своевременно, когато д-р Микова е отново на разположение.

# 287
  • Мнения: 57
Здравейте д-р Микова.

Кученце порода мопс е с гастро проблем от доста време и до сега ветеринари не са могли да помогнат. Често има разстройство и пръцка доста, като миризмата е супер специфична и доста зловонна - задържа се дълго в стаята преди да се отмирише... трябва да казваме на гости че е от кученцето. Някаква идея какво може да причинява тази инфекция? Някой специфичен паразит? Търсим насоки какво точно е, за да намерим правилното лечение...

Благодаря предварително.

Здравейте! Храненето при животните и точно толкова важно както и при хората и този толкова продължителен гастро проблем би могъл да се дължи на некачествена храна. Може да се направи и изследване за гиардия.

Много благодаря за отговора! Не би трябвало да е от храната, но ще направим изследвания за гиардия.

    Общи условия

    Активация на акаунт