Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 044
  • 332
  •   2
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 171
Как правите пълнени патладжани с кайма на фурна?

# 106
# 107
  • под тепетата
  • Мнения: 5 358
Предложете, моля, ястие със свинско рагу, но да не е ориз или само картофи.

# 108
  • Мнения: 7 992
Спанак, грах, боб, зелен боб, булгур+-спанак

# 109
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 1 972
Как правите пълнени патладжани с кайма на фурна?

Ще правя и аз днес или утре, още избирам рецепта. Някои идеи
Скрит текст:
Патладжанът се реже на две и половинките се издълбават така че да остане към 1см "кора" и се посолява.
- плънка1: запържват се лук и издълбаното от патладжана, малко кайма. Сваля се от огъня, добавят се маслини и натрошено сирене, черен пипер, магданоз и чесънче, домати. В намаслена тава се слагат още нарязани домати и се посоляват. Добавят се патладжановите половинки и се пълнят, върху плънката се настъргва малко кашкавал и се пече около 40мин. 

-плънка2: запържват се лук и издълбаното от патладжана, кайма, сол, пипер, кимион, индийско орехче, накрая се добавят малко домати, да стане със съвсем малко сосче. Патаджанените половинки се слагат в намаслена тава и се пълнят, върху плънката се стърже кашкавал. Около тях в тавата се слага смес от нарязани чушки и домати, соли се, ръси се с олио и се пече. Най-добре става в йена с капак или в тава да се покрие с алуминиево фолио.

Предложете, моля, ястие със свинско рагу, но да не е ориз или само картофи.
Ако под рагу имаш предвид кокали с малко месо, то стават страхотен боб яхния или някаква богата супа, може и със зеле в тенджера. Ако са ребра или нещо подобно все пак с мръвка може просто да се сложат във фурната с много домати, олио, чесън, сол, черен пипер и малко захар, за 60-90мин на фурна с капак става много вкусно, после се сервират само с топъл домашен хляб Wink

# 110
  • под тепетата
  • Мнения: 5 358
Благодаря за идеите! Ще пробвам нещо с гъби, бира или вино.

# 111
  • Русе
  • Мнения: 3 288
Скрит текст:
Предложете, моля, ястие със свинско рагу, но да не е ориз или само картофи.

Можеш да направиш ястието вместо чисто месо с рагу, в по широка тенджера или в гювеч във фурната.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/12/blog-post.html

# 112
  • Мнения: 215
Момичета, здравейте. Като малка, беряхме разни гъбки с баща ми, но нито знам рецепти с тях, нито нищо. За съжаление, тати почина отдавна, сега видях гъби челядинки и майска гъба в ебаг и веднага поръчах. И ето въпроса как да ги приготвя? Стават ли за бързо мезе запържени в масло, или? Конкретно за челядинките знам, дядо ми е готвил чудесна каша от тях, но сега, в нов дом със свекърите, които дори не са особени почитатели на гъбите, ми се ще ако мога нещо експресно да си спретна от тях.

# 113
  • Sofia
  • Мнения: 16 049
Момичета, здравейте. Като малка, беряхме разни гъбки с баща ми, но нито знам рецепти с тях, нито нищо. За съжаление, тати почина отдавна, сега видях гъби челядинки и майска гъба в ебаг и веднага поръчах. И ето въпроса как да ги приготвя? Стават ли за бързо мезе запържени в масло или? Конкретно за челядинките знам, дядо ми е готвил чудесна каша от тях, но сега, в нов дом със свекарите, които дори не са особени почитатели на гъбите, ми се ще ако мога нещо експресно да си спретна от тях.
Може само в масло запържени.  А става и страхотно ризото от микс гъби или с паста... Simple Smile

# 114
  • под тепетата
  • Мнения: 5 358
Благодаря, i_peych! Точно нещо такова ми се върти в главата, но с добавка гъби и пресен риган.

# 115
  • Русе
  • Мнения: 3 288
Скрит текст:
Благодаря, i_peych! Точно нещо такова ми се върти в главата, но с добавка гъби и пресен риган.

Виж тези две рецепти, може да те осени някоя идея.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_7.html


Скрит текст:
Момичета, здравейте. Като малка, беряхме разни гъбки с баща ми, но нито знам рецепти с тях, нито нищо. За съжаление, тати почина отдавна, сега видях гъби челядинки и майска гъба в ебаг и веднага поръчах. И ето въпроса как да ги приготвя? Стават ли за бързо мезе запържени в масло, или? Конкретно за челядинките знам, дядо ми е готвил чудесна каша от тях, но сега, в нов дом със свекърите, които дори не са особени почитатели на гъбите, ми се ще ако мога нещо експресно да си спретна от тях.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_8.html

# 116
  • Мнения: 79
Много обичам мъфини! Сладки,солени,всякакви....НО никога не ми се получават. Винаги ми залепват ои хартийките и не ми се надуват. Кажете ми някои тънкости за направата им, които не знам.

# 117
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 1 972
Много обичам мъфини! Сладки,солени,всякакви....НО никога не ми се получават. Винаги ми залепват ои хартийките и не ми се надуват. Кажете ми някои тънкости за направата им, които не знам.
Спазвай рецептата като ползваш рецепта специално за мъфини, слагай в загрята фурна, купи си хартийки от другаде или мацни тези които имаш с малко олио с четка, и след като се опекат изчакай малко да поизстинат преди да сваляш хартийките. И ползвай качествен бакпулвер.

# 118
  • Габрово
  • Мнения: 4 091
И сместа за мъфините - с минимално бъркане се смесва след като е сложено брашното, не се разбива продължително. Често не бухват ако човек се престарае с разбъркването, за мъфините трябва да е почти никакво, за да не се развива глутенът в сместа. Те са малки и при тях е още по-фатално това, понеже трябва да бухнат преди да успеят да хванат коричка и вече да не могат.
Това обикновено е указано на повечето рецепти за мъфини де, но по мои наблюдения е нещото дето най-често се пренебрегва.

# 119
  • Мнения: 4 493
За да не ми залепват мъфините, наливам по малко разтопено масло в книжните формички и го разнасям леко, да захване и отстрани. Хем придава хубав аромат на масло, хем лесно се белят после.

Общи условия

Активация на акаунт