За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 544
  • 751
  •   2
Отговори
# 330
  • Мнения: 3 417
Споделете рецепта за шаурма.
С това дърпано месо ще стане чудесна.
Не се ли продава готово такова месо някъде .

# 331
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
В Лидл имаше скоро.

# 332
  • Мнения: 3 417
В момента има - но е овкусено .
Тоест вложено в шуарма някак ще е нещо друго .

# 333
  • Мнения: 35 109
Можете ли да ми дадете идеи как да сготвя свинско каре. Имам парче от около кило 300. На пържоли на грил тигана дсли ще стане добре ?

# 334
  • софия
  • Мнения: 564
Можете ли да ми дадете идеи как да сготвя свинско каре. Имам парче от около кило 300. На пържоли на грил тигана дсли ще стане добре ?
на грил тиган става сухо.  аз пека цялото парче, оваляно в подправки /червен, черен пипер, сол, чубрица, кимион/поливам малко олио, 2 - 3  пръста вода - пече се около 1час и 15- 20 мин под капак /все пак се проверява към края/. в сосчето от печенето, докато е горещо слагам 2-3 с.л. брашно, запържва се леко, добавя се 2-3 скил.чесън и се разрежда с почти кофичка кисело мляко.

# 335
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
От коя част на прасето е това каре?
Не съм срещала по магазините такова наименование на месо 🤔

Дайте идеи за бързи,лесни и вкусни соленки за дълъг път и издържащи няколко дни на стайна температура?

# 336
  • София
  • Мнения: 11 688
Можете ли да ми дадете идеи как да сготвя свинско каре. Имам парче от около кило 300. На пържоли на грил тигана дсли ще стане добре ?
Виж какво ти избрах, много ползвам свинско контрафиле, за много хора е сухо, а за мен е перфектното парче месо, по избор -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/07/balsamic-roasted-pork-loin.html
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_8.html
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_889.html
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_303.html
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_40.html
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_39.html
Скрит текст:

От коя част на прасето е това каре?
Не съм срещала по магазините такова наименование на месо 🤔

Дайте идеи за бързи,лесни и вкусни соленки за дълъг път и издържащи няколко дни на стайна температура?
Така се нарича на кратко свинското контрафиле, а соленките са тук -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%85%D1%80% … D0%BF%D0%BA%D0%B8

# 337
  • Мнения: 35 109
По, шницелите много ми харесаха! Благодаря!
В момента е на 6 и нещо за кг в Кауфланд

# 338
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
От коя част на прасето е това каре?
Не съм срещала по магазините такова наименование на месо 🤔

Дайте идеи за бързи,лесни и вкусни соленки за дълъг път и издържащи няколко дни на стайна температура?

Doli, погледни рецептите на Бени, може да си харесаш. У нас на почит са соленките на Еми, не че другите не се харесват, ами най-често тези правя заради продуктите, под ръка са ми винаги.

# 339
  • Мнения: 5 083
Каква лопата за пица е най-добре да се ползва, дървена (тънка и с изострен ръб) или тънка алуминиева като ламарина.

# 340
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Можете ли да ми дадете идеи как да сготвя свинско каре. Имам парче от около кило 300. На пържоли на грил тигана дсли ще стане добре ?

Здравей! Свинско месо 1,200кг. - използвам рибица. Най хубаво е с вратни. Микс на ф. "Котами" за пължоли. 5-6с.л. зехтин, 300мл. червено вино. Нарязваш месото с дебелина 1,5см, начукваш го леко в найлонови кесии. Слагаш в дълбок съд. Омесваш подправката /микса/ виното и зехтина. Заливаш и покриваш. Оставяш така около 1,5часа. После нареждаш месото в широк съд /тава/ ,отгоре маринатата и печеш в загрята на 200градуса фурна под фолио, около 2ч.. Добър апетит! И си запази червеното вино за похапване с пържолките. Стават доста пикантни с този микс.


Скрит текст:
........................................................

Дайте идеи за бързи,лесни и вкусни соленки за дълъг път и издържащи няколко дни на стайна температура?
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_16.html

# 341
  • In transit
  • Мнения: 11 777
Каква лопата за пица е най-добре да се ползва, дървена (тънка и с изострен ръб) или тънка алуминиева като ламарина.

Каквато намериш на най-добра цена! Grinning

# 342
  • Мнения: 7 416
Привет, кулинарки!
Имам 400 мл неудачно разбита - пресечена - сметана с 2/3 ч.ч. захар. Някакви идеи, какво да я правя? За крем вече не става, ясно е...

# 343
  • Мнения: 5 083
Мики на една цена идват и двете, намерих в немския амазон дървенки, много хубави,  горе-долу на същата цена ще дойдат като тази от олх.

# 344
  • Мнения: 14 064
Аз бих направила кекс с нея.

Общи условия

Активация на акаунт