Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Mонтаж на кухненски остров?

  • 413
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 47
Здравейте! Планираме кухненски остров без електроуреди, т.е. само шкафове и барплот 260x90см (дълбочина на шкафовете 60 и 30см за бар).

Има ли вариант, в който да не трябва да се пробива пода?
Апартаментът е под наем, с подово отопление и не е възможно.

Навсякъде чета, че трябва да се закрепи за пода, но не разбирам защо. Oт едната страна ще има стена (може би полуостров се води тогава) - няма ли да е ужасно тежка мебел за да се премести или свободният край би бил проблем?

Благодаря!!

# 1
  • София
  • Мнения: 30 296
Днешните шкафове въобще не са тежки. Имам три шкафа, които ми разделят стаята, 130 високи, 70 широки, пълни и пак се разместват.
След като ще седите до тях, непрекъснато някой ще ги подритва, така че да, ще се разместват.

# 2
  • Мнения: 1 068
Нашия остров не е закрепен за пода, нито за стената, до която е допрян. На крачета е, за да мога да чистя отдолу. Има 2 стандартни чекмеджета за вилици и ножове, едно много дълбоко за тенджери, 2 шкафчета с вратички и ниша за микровълновата. Самия плот, който захлупва всичко, също не е захванат никъде, но е толкова тежък че не можем да го преместим. Сядам на него без проблем, мъжа ми се е качвал с единия крак отгоре за да стигне до високите шкафове на самата кухня.  Целия остров не знам колко тежи, но ако искаме да го избутаме няма никакъв шанс, трябва да махнем тежкия плот и да разглобим конструкцията под него.

# 3
  • Мнения: 20 588
Изобщо не мога да си представя необходимостта от дупчене на пода. Даже и островът да е лек и да има риск да се мести, поставете отдолу на крачетата някакви меки силиконови стъпки и ще стои като залепен, защото те имат страхотно сцепление.

# 4
  • Мнения: 1 394
Има значение вида на острова, как са разположени шкафовете спрямо плота. Има конфигурации, при които закрепване за пода е задължително, примерно когато шкафовете са само от единия край и голяма част от плота е във въздуха без завършваща страна. Ако е стандартна конфигурация с шкафове по цялата дължина, особено като и ги напълните никъде няма да иде и без да е захванат.

Общи условия

Активация на акаунт