Любители на Котки - Тема 160

• 31 127
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Libra, добре дошли и честита радост.Heart Eyes

# 601
  • Варна
Не е породиста, улично коте е , майка котка харесала на моя приятелка къщата и се преселила преди месец со все четирите си котенца, Лорчето е последното за спасяване и ние го взехме.
Много искам да е гальовна и мила с нас и с непознати, защото предишната ми Енджи /мир на мустака и/ малко диваче си падаше.
Лорчето обаче хвърли око на пердетата в спалнята и засега я оставям през нощта да спи в коридора, да порасне малко, че да се кротне, говоря и да не ми напада пердетата, гледа ме умно и кой знае какво си мисли.

# 602
Отивам да ти нападна пердетата си мисли.Joy
Браво за осиновяването, хубаво е, че още едно е намерило късмета си, а колко още остават....
Прекалено е малка, сега ще дивее като всяко бебе, като порасне ще се кротне, знаеш как е.
Ей го и нашето, отдавна не се е вясвал.

# 603
  • Бургас
libra,аз нямам пердета,но не се катери в другите стаи.Махни ги,предишната ми котка,се катереше.И беше зла...Затова сега ме беше страх да взема бебе,да не случа пак на злоба.
От черни котки с бяло на вратлето си ме е страх...Може би затова харесах беличкия Хари...
Обмислях едно трицветно голямо коте,но се влюбих неочаквано...
Дано Лорчето е гальовна и мила... много е хубава,добре,че и другите са спасени.
Да,има много за спасяване.Няма как да се спасят всички.

# 604
  • Варна
Оо, и аз исках шаренко с розаво носле и лапи, и търсех ли търсех в нета и по улиците, но без успех. Лорито дъщеря ми я избра и кръсти, та с нея се съобразих, викам това е нашият късмет, действаме.
Прилича на малък сив плъх и на АМ-Гъл, но е толкова добра и мяца така нежно, как да не я обичаш, сърце не дава.
Най ме притеснява като ми се вре в краката, настъпя ли я, до там е, аз съм жена, която си тежи на мястото, та затова в кухнята се движа като в забавен каданс, хах.
Пердетата не мога да махна, насреща през улицата има блок, не върви да правя шоО на съседите, виж в дневният тракт нямам пердета и нямам притеснения.

# 605
Лорито е много симпатично коте. И ако някой реши, че не възприема обикновени котки, осиновени и спасени, можеш да излъжеш, че е руска синя.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 14:59 от Недоволна

# 606
  • София
Просто не обича затворени врати, иска свобода.
И Дейзи е така. Затова у тях всички врати са отворени. Но тази пролет дъщеря ми си беше за доста дълго в България и остави котката на отглеждане в друг дом, който е само от едно помещение. Банята я оставили отворена, но момата искала и външната врата да е отворена. Joy Накрая се принудили да слагат страшната прахосмукачка до външната врата, за да не ходи там. Joy

По принцип каква порода са тези котета като моето?Няма абсолютно никакво значение за мен,но в паспорта пише "порода" и вет каза,че е смесена.
Не е ли европейска късокосместа котка?
Би трябвало да е е европейска късокосместа, но за да има порода, трябва да има и ясен произход. Затова в паспортите пишат, че е смесена порода. Но има ветеринари, които все пак пишат, че са европейски. Wink

Като заговорихте за клетки и чанти ... Simple Smile Заради Рижко купихме една огромна. В другата не можехме да го заврем. Като дойде ред за кастрацията на Преслава, огромната клетка ми беше под ръка, а другата трябваше да я свалям от тавана и да я мия. И сложих 2-те кила котка в клетка за 8-9 кг животно. Онова малкото просто се загуби в клетката. Joy Лошото е, че при по-резки завои и дупки на пътя, направо се търкаляше вътре.

Лорито е прекрасна! Heart Да расте здрава и послушна! Heart

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 15:56 от Тaня67

# 607
  • Бургас
Майка ми откакто се влюби в Хари го изкарва балинез или турски ван...но си е детенце на улична котка.
Обаче Лорито  си прилича на руска синя...
То когато се влюбиш,няма значение как изглежда котето...
Трицветно(ама вече кастрирано голямо коте) или тигърче исках,но това е най-хубавото коте сега за мен.
В момента се гушкаме и ме меси здраво...
И мърка...

# 608
В паспорта от бг вет,Закари е записан като порода "микс".В тази вет клиника тук/тя е втората,в която го водя тук/на стикера от регистрацията му породата е"европейска късокосместа" Такива са си.

# 609
  • Варна
Последно взех от ДМ гранули за котки над 8 години, много ги харесаха и двете ми маймуни. Имат глюкозамин, което е добре за Ленка.
А преди малко се заговорих с една жена, докато бях при Трицветка. Тя явно е запозната със случая ѝ, каза че имала гиардия и да я водя няколко дни при близките ветрове да ѝ дават хапче. Момичето, което я завело на кастрация искало да я прибере, но имало няколко спасени бебета и не смеело. Но я имали предвид и щели да ѝ търсят дом. Дано, че е прекалено дружелюбна с хората (иначе пердаши наред котки, че и на един голям Голдън ретривър налетя, без той да ѝ е направил каквото и да е, даже си седеше на няколко метра разстояние Joy

# 610
  • Бургас
Закари си е европейска късокосместа,той е тигърче... Много е хубав и изглежда много умен.Явно е и смел,щом се е зъбил на големи кучета...
Много харесвам големи котки,особено такива хубави като Зак и Мая...
Мейн Куун също много харесвам,но наистина е скъпа порода,а и по-добре да спасиш котка...

Месечинка виторога,тъкмо котка като Трицветка си представях.Не знам обаче няма ли да иска да скитори.
Гиардията се предава и на хора,да знаете.
Или Метронидазол или нещо обезпаразитяващо за няколко дни ще ѝ дадат...Мийте си ръцете, много внимавайте...

# 611
Да, повечето наши котки, със селски или уличен произход, са европейски късокосмести. Но Късметка, Мая, Локум, Чара и други, също с неизвестен уличен произход, определено носят ген и на друга дългокосместа порода. И при нас в квартала има някои дългокосмести улични котки.

# 612
Много сладка Лори! Да е жива и здрава!

# 613
Още цвиля.Joy

Аз не знам какво е, нито Топче, нито Ушатото са проявявали интерес към завеси, пердета и т.н.

# 614
Е, аз имам известни познания. Едното котило на предишната ми котка Лъки (отдавна звездичка) успя да събори целия корниз в гостната стая на вилата, а бяха на около месец. Един рижав котак от тях, осиновен, беше успял да съдере вертикално тюленото перде и да падне от високо върху радиатора, но без травми. Шокът за стопаните е бил повече да не се е наранил, прежалиха пердето. Мъри не се интересува от пердета и отворен високо горе прозорец, но успя да свали доста от тапетите в един коридор.
Така че всяка котка съсипва различни неща, просто трябва да свикнем с това.

Добавям: след дъжда и градушката малко се разхлади и Мъри вече не е толкова нещастна. Не мога да си представя как се чувстват дългокосместите мъркалки на толкова топло.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:52 от Недоволна

Общи условия

Активация на акаунт