Любители на Котки - Тема 160

• 31 136
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, скоро се обсъждаше проблем с храната на Аплаус, само за сухата ли се отнасяше?

# 586
  • Бургас
И аз искам да спася всички,но няма как.
Спасих Хари...
Дано всеки спаси по едно коте...

# 587
  • София
Явно различните котараци се развиват по различно време. Нашият на 4 месеца започна да има сексуални мераци към една плюшена маймуна. Направо си работеше по същество с нея, макар че и на мен ми се струваше невероятно тогава. За да го стопирам просто изхвърлих маймуната и временно се реши проблема, но на 8 месеца го кастрирахме, защото започна концертите и даже с плюшена играчка не се успокояваше.

# 588
  • In the land of Never Never
Ами...ако започне да вие,ще го кастрирам...Искам,не искам...
Гласовит е,засега се жалва само в клетката и в чакалните на ветеринарите...
Е,и ако не го пускам в тоалетната протестира...
Ако вземе по цели вечери да вие,съседите ще искат да ме изхвърлят вероятно...
Дано не му идват такива идеи.

Колко котарачета тук са с кафеви очи?
Аз точно в оченцата му се влюбих,защото има много мило изражение,не ме интересува по принцип цветът,но повечето котки са със зелени очи като че ли.

Мая има очи(и вид) за реклама на котешки храни/стоки...

По принцип каква порода са тези котета като моето?Няма абсолютно никакво значение за мен,но в паспорта пише "порода" и вет каза,че е смесена.
Не е ли европейска късокосместа котка?
Хари е някакво котешко ангелче, душичка златна.  Маците обаче имат различни характери, влюбваме се и в котешките дяволчета, със същия успех. А за очите, нямам думи. Прощаваме всичко на тези очи. Heart Eyes
Васко също е много гласовит, като го затворя в клетка, по пътя към морето няколко часа е нон-стоп вой. Ще кажеш, че умира. Сърцето ми се късаше, но се принудих да свикна. Просто не обича затворени врати, иска свобода. В самолетите го давам на багаж, не мога да подложа стотици пътници на такъв тормоз. Моето присъствие няма значение, воят е същия, независимо дали го успокоявам, говоря, галя го през решетката и т.н.
Васко също изпитва ужас от водата, бяга от терасата, ако започне да вали, а когато съм се опитвала на умивалника да му мия дупето, забива нокти в каквото му падне, най-вече в моята ръка, като удавник за сламка. Гледам да ползвам сухи шампоани, въпреки че не е същото като водата, но ако се налага, вършат работа.
Кастрирането при мъжките котараци зависи от това, как се държат. Някои са относително спокойни. Най-неприятно е, ако почне да маркира вкъщи. Вонята е ужасна. Но ако проявява някакво неспокойствие, тревожност, мяукане, иска да бяга, по-добре да се кастрира. Но ще прецениш, като му дойде времето. Засега му се радвай, още е детенце.
А за породата, в паспорта на Васко пише mixed breed.

# 589
Момичета, скоро се обсъждаше проблем с храната на Аплаус, само за сухата ли се отнасяше?

Да, за сухата и само за тази, която е продавана в Англия.

Съобщението на Зооплюс

# 590
  • Бургас
Да,Хари е детенце,при това изключително послушно.
Някакво изключение е.
И преди сме имали котка,майка затова не искаше...
Този мъник е много,ама много мил и добър.
В клетка е също много гласовит...
За вратата на моята стая нямаше нищо против да е затворена,когато сме двамата,в повечето време е затворена.
Сам не иска да стои,но вече свикнаха да е в кухнята.
Днес майка ми правеше баница и мрънкаше,че щял да се качи на масата,да цопне в продуктите...
Нищо такова,гонеше си хартиените топчета,не погледна масата.
Човешка храна не проси,а и аз не давам да яде в кухнята.
Там ядем ние.
Неговите храна и вода са при мен.
И тоалетната,която непрекъснато чистя.

# 591
  • Пазарджик/Лондон

Да, за сухата и само за тази, която е продавана в Англия.

Съобщението на Зооплюс

Мда, ние с Бела сме там. И една друга обявиха за вредна, замина в кофата за боклук, ама Бела вече яде от нея, дано нищо й няма:(.

# 592
  • Бургас
Аз купих от ДМ храна за малко коте и беше цялата в мокри,лепкави бучки... Много ужасно изглеждаше...
Върнах я(пазех касовата бележка),извиниха се,видяха,че не е ок...
Сега имам чувалче 2 кг Роял Канин и се моля да няма изненади...
Той си я хареса тази храна,добре му действа на капризното стомахче...
Не знам след kitten дали обаче ще свикне с друга храна на Роял Канин,дано има за пораснали котки с подобен вкус.
Какъвто е отстъпчив и мил,нямаше да оцелее на улицата.
Той беше най-дребничкият в котилото,имаха и два големи мъжки котака хората,едва ли там му е оставало много храна.
Тук обаче е принц,писах Ви,че на гранулите Уискас тръскаше погнусено лапа...
Дадоха ми за проба уж хубави,с голямо съдържание на месо(забравих марката),помириса,опита и стачкува...Просто не ги яде и ги махнах.
Слагах по мъничко към Роял Канин,оставяше ги на дъното на купичката...
Ами...ако иска...
Като харесва Роял Канин,да я яде.Уж е хубава храна.Поне имат серия за храносмилателни разстройства,уринарен тракт...
Истината е,че най-много обича пауч Уискас.Ама рядко го получава.
На Purina един пастет за гастоентерологични проблеми почти не го яде...
Капризи...
Моли яде всичко при баба...И колко гранули намаза покрай капризите на нашия...Иначе и баба ѝ купува гранули,но евтини...Дава ѝ кебапчета, кренвирши...Че и пица ядат заедно(какво да я правим баба,така е свикнала,а Моли достигна невероятно много години за полуулична котка),поне от 11 години е все в двора...
Хилс не съм опитвала,не знам по-добре ли е от Роял Канин.И там имат лечебни серии...

# 593
  • София
Здравейте, искам да подаря транспортна чанта за коте до към 4 кг. На Рони вече му е много малка. Ще я получи първият, който ми изпрати офис на Еконт и телефон. Естествено изпращам за ваша сметка.
Снимки:

Има малка забележка: счупена пластмасова част за захващане на дръжката за през рамо. Хваната е със свински опашки и не пречи на функционалността по никакъв начин.
Ползвана е само 2-3 пъти. Надявам се да да послужи на някого.

# 594
  • София
Блеки се е научил като приготвям вечерята да си проси сурово месо (оставям по стотина грама неовкусено за него).
Риба за вечеря... момчето с три крака на масата и ми дърпа ръката 🤣

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 16:20 от AnyHr

# 595
Ох, същия е, не се наяде, тотален бойкот на гранула, само месо търси, не искам съвсем да му я изключвам от менюто, не му е основна храна, но все пак.

Miramar, много мил жест, изключително са удобни за дребни животни, особено бебоци.

# 596
  • Бургас
miramar,дано я вземе някой,който тепърва ще взема котенце.
Аз имам голяма,неудобна пластмасова клетка,точа се на едни раници с прозрачни части,но засега и клетката върши работа.А може и за възрастен котарак да е ок моята клетка...Ще видим,да сме живи и здрави...
Дано не се налага често да посещаваме вет след втората ваксина...
Евентуално за кастрация или чак догодина на нова реимунизация,живот и здраве...
Снощи в голямата жега и двамата се разпъвахме ту насам,ту натам...
Днес е хладничко,но жегата тепърва предстои...

# 597
И на Закари чантата е за подаряване.Вижда се на предните ми снимки.Вече му е много малка,но ми беше удобна за пренасянето му сега,не можеше да се мята вътре,само дето я придържах допълнително,защото е тежък за нея.Чантата е за малко коте.Ако някой реши,че я иска,мога след месец да я донеса до БГ.

# 598
  • Варна
Здравейте, да се запишем в темата. След повече от 10 години, отново имаме домашен любимец, двумесечна маца на име Лори, в сряда вечер ни я довозиха от Катуница, издържала геройски. Днес я водихме на вет, дадоха и пастичка вътрешно и Фронтлайн външно. Още свиква с територията, обича да се гали, мърка силно, меца още по силно, когато е гладна и общо взето ни легна на сърце, втора щерка ми е!

# 599
  • Бургас
Закари е голям котарак.
Хари едва ли ще стане толкова голям,но знае ли се.Още е котенце.
На мен мечтата ми беше голяма,спокойна,мъркаща и месеща котка.Оглеждах обявите за големи котки,но Хари ми хареса...
Изобщо не си представях,че ще взема бебе...но взех.
Сега имам добро,спокойно,гальовно бебе коте...И се моля да стане голям котарак и да живее дълго и щастливо...

libra,това породисто котенце ли е или сивичко котенце просто?
Щом обича да се гали,е невероятно мило и приятно коте предполагам... Много я харесвам.Дано е послушна и кротка като моя и не прави бели...

Общи условия

Активация на акаунт