Гърдите започват да наедряват още в началото на бременността. Млечната жлеза се развива, за да изпълни задачата, дадена ѝ от природата: кърменето.

Временното увеличение на тежестта на гърдите не трябва да повлияе лошо върху красотата им и в бъдеще. Тъй като гърдите са прикрепени само посредством кожата и някои връзки, трябва да се избегне отпускането на кожата под въздействието на тежестта. Заради това е необходимо да:

- носите задължително добре пригоден сутиен, който да поддържа гърдите ви, без да ги притиска. Ако те действително са тежки, спете със сутиен;

- не се къпете с много гореща вода, защото кожата се отпуска;

- правете леки, освежаващи душове на гърдите, за да не се отпуска кожата или ги масажирайте с кубчета лед;

- употребявайте специален крем, предназначен да поддържа еластичността на кожата.

Ако сте решили да кърмите, трябва да подготвите гърдите си.

Ако върховете на зърната не са достатъчно издадени, подръпвайте ги всеки ден, за да ги оформите и бебето да може да суче. Може също да изрежете върха на чашките на сутиена, при което натискът върху ареолата ще накара зърното да изпъкне по-силно.

За да си възвърнат гърдите ви красотата си след бременността и кърменето, заздравете поддържащите ги мускули:

Упражнение 1:
Повдигнете лактите на височината на раменете, като притиснете силно дланите една о друга. Пребройте до 10, отпуснете, без да раздалечавате дланите. Повторете 10 пъти.

Упражнение 2:
Разтворете хоризонтално ръце и колкото е възможно повече ги опънете назад. Приберете ги до тялото и повторете движението 10 пъти.

Упражнение 3:
Хоризонтално опънати ръце. Правете големи кръгове. Повторете упражнението 10 пъти.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 18:08 от Редактор*