Автор: John Zakour - fathersworld.com

Ненаситен апетит
Ненаситният апетит е страхотен копнеж за странни храни или странни комбинации от храни, който може да се появи по всяко време на бременността. Според теорията вълчият апетит може да се появи във всеки един момент. В действителност обаче се проявява в потайните доби на най-студеният ден в годината. Може да варира от копнеж за сандвич с фъстъчено масло и туршия, маслини с кетчуп до желание за наистина отвратителни неща като консерви или храна като тази, която се поднася в самолетите.
С вълчия апетит човек може да се справи много лесно. Просто направете всичко, което е по силите ви, за да го задоволите. Дори и ако това означава да се впуснете в кратко пътешествие до Сибир за малко естествено замразен сладолед. Заслужава си да го направите заради спокойствието и тишината, които ще получите в замяна.

Разговори с нероденото ви дете
Независимо дали вярвате, или не, жена ви вероятно ще настоява да говорите или дори да четете книга на нероденото ви дете. Това е заради изследванията, проведени от група очевидно отегчени учени, които са показали, че говоренето с нероденото ви бебе може да е досадно за вас, но е добро за бебето. Това е теория, подобна на: няма две еднакви снежинки. Те не могат да я докажат, но и вие не можете да я оборите. И понеже те са учени (които поради някакви незнайни причини специализират в тази област), а вие не сте, познайте на кого ще вярва вашата жена.
Най-добрата реакция е да се ухилите и да го понесете, надявайки се, че никой не ви снима със скрита камера. Ще ви помогне и ако говорите за неща, които са близки и скъпи на сърцето ви като любимите ви ТВ шоута и спортни отбори. Това ще ви помогне да запазите поне част от своята мъжественост. Освен това, ако тези смахнати учени са прави, вашето бебе ще има чудесен вкус по рождение. И естествено, най-голямото предимство е, че ще се сдобиете с щастлива жена, а с щастлива бременна се живее доста по-лесно, отколкото с нещастна.

Подготовка на детската стая
Преди детето да дойде вкъщи, ще бъде особено добра идея, ако приготвите кът за него. Това е нещо, което трябва да направите рано или късно. Така или иначе трудно ще лепите сладките тапети, ако жена ви се оплаква, че току-що са ѝ изтекли водите. И разбира се, ще е съвсем невъзможно да сглобите бебешкото креватче, бягайки с бременната си жена към болницата.
Вие може би си мислите, че ще имате време да приготвяте детската стая, докато жена ви се възстановява във болницата, но повярвайте ми - няма да можете. Когато бебето се появи, ще бъдете твърде разтревожен за болничната сметка и за това, че трябва да се научите да сменяте памперси, за да правите каквото и да е, което изисква боравене с инструменти. Затова да започнете по-рано, някъде през втория триместър (когато жена ви е почти нормална), е по-добро решение.
Приготвянето на детската стая е всъщност доста лесно и много по-малко изтощително от общуването с бременна жена. Всъщност това може би ще е нещо, което от време на време ще ви се иска да правите, просто за да си починете. Нужно е да запомните простичкия факт: децата са много семпло устроени хора. Те по същество просто се оглеждат наоколо, кърмени са, ядат, плюят и плачат. Затова те наистина не се нуждаят от излишни предмети в стаята. Просто се уверете, че за бебето има сигурно легло и забавни нещица, които да гледа. За съжаление обаче, колкото и футболни топки да поставите в стаята, бебето няма да ги приеме като нещо различно от предмет, върху който може да плюе.    

Статията е преведена от английски от Зорница Калчева

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:41 от Редактор*