Автор: John Zakour - fathersworld.com

Училище за бременни.
Училището за бременни е интересно най-вече на жените. Това е мястото, където отивате заедно с жена си, за да научите неща, които човечеството е правило в продължение на хилядолетия, без да бъде обучавано специално. Докато някой някога не се е досетил: хей, можем да учим хората да раждат максимално естествено (по-болезнено) и да им вземаме парите за това. Все пак жена ви е тази, която ще има дете, така че уроците се въртят най-вече около нея.
Основните ви задължения са да казвате „Дишай“ и да масажирате безбройни места по тялото на жена ви, за които нормално не бихте си и помислили, докато в същото време се опитвате да изглеждате загрижен и мъжествен едновременно. Така че основната ви цел е да останете буден и да изглеждате заинтригуван.
Да изглеждате заинтригуван е лесно. Предполага се, че имате богата практика от времето, когато сте били в гимназията. Просто кимайте през цялото време с глава и мърморете неща като:„ интересно“ и „да“.
Да останете буден е малко по-трудно, защото, както казах вече, няма какво да правите там. Моята тайна срещу заспиването е: дръжте ума си буден, като играете мисловни игри. Двете игри, които играех с удоволствие, бяха проверката чий съпруг изглежда по-притеснен от мен и опитите да отгатна чия жена е качила най-много килограми. Ако и това не помага, има и друга техника, която можете да използвате – визуализацията.
Някъде съвсем в началото на първия урок инструкторът пуска запис на истинско раждане. Тази гледка, въпреки че е прекрасна и красива, и т.н. е по-отвратителна от всичко, което бихте видели, гледайки „Терминатор“, и е наистина плашеща, защото е истинска. Така че, когато почувствате, че задрямвате, просто си представете истинското раждане на детето ви, докато вие гледате това, гарантирано ще ви разтърси за известно време.

Посещения при доктора
Колкото повече наближава раждането, толкова по-често ще трябва да ходите с жена си при доктора. Това е необходимо, за да сте сигурни, че всичко е наред, както и за да може доктора да продължи да прави вноските си за новото Порше.
Но докато тези визити не са лесни за портфейла ви и могат да бъдат малко болезнени за жена ви и неприятни за доктора, те са винаги абсолютно безболезнени за вас. Те освен това могат бъдат чудесен шанс да прегледате някое списание и дяволски добро оправдание, за да не вършите някаква работа.

Малки екстри, с които да направите живота си по-лесен
Има няколко неща, с които можете да направите бременността на жена си по-лесна, а оттам и живота ви по-безопасен. Следва изкусен списък със предложения. Чувствайте се свободни да импровизирате, само бъдете внимателни.

- Дайте й възможност да използва дистанционното един-два пъти.
Ако се чувствате наистина благороден, можете понякога дори да я оставяте да гледа това, което иска.

- Вдигайте мръсните си чорапи и бельо от пода поне веднъж дневно.

- Заведете я на ресторант, в който не работят хора с хартиени шапчици и не изисква клиентите сами да си сервират с табли. Ако заради ограничения в бюджета сте принудени да я заведете в някой такъв ресторант, поне ѝ пренесете таблата.

- Най-малкото се преструвайте, че я слушате. Не забравяйте да използвате фрази като: „Да, скъпа“, „Разбира се“, „Сладкишче, аз не те заслужавам“.

- Заведете я на филм, в който няма преследвания с коли и безбройни осакатявания (Помнете, че не е добра идея да я заведете на филм, който показва раздиране и съсичане на човешки тела. Това не е нещо, за което бихте искали да си мисли бременна жена, може да ѝ хрумнат някои идеи.) Ако искате да сте наистина неотразим, заведете я на чуждестранен филм със субтитри - това ще ви даде добра възможност да дремнете малко.

- Масажирайте я. Това ще ѝ помогне да се почувства по-добре и освен това ще бъде задължена да ви върне жеста. (Помнете,че не трябва да се разхождате по гърба ѝ, така както не бихте искали и тя да се разхожда по вашия гръб.)

- Поднасяйте ѝ от време на време подаръци от рода „мисля за теб“. Внимание: топката за боулинг не е добър „мисля за теб“ подарък, особено ако е обработена така, че да пасва на вашата ръка.

- Бъдете сигурен, че тя знае, че без значение колко е огромна, вие не смятате, че е ДЕБЕЛА. Просто се упражнявайте да казвате тази фраза, докато не успеете да кажете със сериозно лице Не скъпа, ти не си дебела, никога не си изглеждала по-добре!. Тези прости думи могат да спасят живота ви.

- Най-важното: не забравяйте да сваляте седалката на тоалетната чиния. Малко неща са по-лоши от гледката на бременна жена, залепнала на тоалетната чиния, и  малко неща са по-опасни от бременна жена, която току-що се е откъснала от тоалетната чиния.

Статията е преведена от английски език от Зорница Калчева

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 18:08 от Редактор*