Често се замисляме какво да подарим на роднини и близки. А ако трябва да направите подарък на бременна жена?
Естествено, бъдещата майка иска да получи приятен и полезен подарък. Какъв подарък може да зарадва жена в интересно положение?

Облекло за бъдещи мами!
Коя жена не иска да е най-привлекателната? Всяка жена мечтае за това. Бъдещата майка не е изключение.  Но как да изберем облекло за бъдеща майка като подарък?
Основното, което трябва да знаете, е размерът. Въобще не е задължително да купувате някаква широка торба, която да прикрива очарователното коремче. Може да вземете нещо от ластичен плат, което точно обратното – ще подчертае интересното положение. Но още веднъж повтарям – трябва да знаете точния размер, защото ако дрехата не стане, бъдещата майка може много да се разстрои. А си мисля, че вие въобще не желаете това.

Обувки
Добър подарък може да са боти или ботушки от дишаща и в същото време непромокаема материя. Обувки с такова качество много ще се харесат на бъдещата мама, тъй като особено сега тя въобще не трябва да мръзне. Също така, трябва да отбележите, ако последните месеци от бременността са през зимата, то закопчаването и завързването на обувките трябва да е лесно и да не се налага продължително навеждане и прегъване. Най-добре е да се подберат обувки с просто закопчаване (цип например) и даже без закопчаване или завързване, ако е възможно.
Много е важно да съобразите и вида на подметката. Извивката трябва да е удобна, обувката да не е с висок ток, тъй като промяната на стойката на бременната затруднява ходенето с високи токчета, а и с тях краката се изморяват доста бързо. Добре е да мислите и в перспектива  обувките да могат да служат и да са удобни и тогава, когато бременната жена стане вече мама и тръгне на разходки с количката с бебето.
Не купувайте обувки, ако не сте сигурен във вкуса на бременната жена или не знаете точния номер обувки, които носи бъдещата мама.

Козметика и парфюмерия
С колко много и различни козметични проблеми се сблъсква бременната жена. Стрии, целулит, пигментни петна... Всяка бременна жена ще оцени такъв подарък като крем, лосион, който ще ѝ помогне да се бори с тези проблеми по време на бременността, а и също така ще ѝ помогнат след като роди да поддържа формата и добрия си външен вид. Поинтересувайте се в магазините за козметика – повечето реномирани козметични фирми предлагат специална козметика за бременни жени.

Списания и книги
Всяка бременна жена и млада майка има нужда от списания и книги, свързани с бременността и отглеждането на детето. Ако сте решили да купите нещо такова като подарък, просто се поинтересувайте предварително с какви книги вече разполага тя, той като няма да е приятно да получи нещо, което вече има.

Видеофилми
Филми, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето ще бъдат интересни за всяка бъдеща майка. А що касае игралните филми, то може да подарите весела комедия, където сюжетът се върти около бременността и раждането („Виж кой говори“ например)

Средства за контрол на здравето
Също така, добър подарък за бъдещата майка може да е кантар за следене на теглото (стига да сте убедени, че няма да се обиди от това и да го приеме като намек) или пък уред за мерене на кръвното налягане. Тези прибори ще бъдат полезни не само по време на бременността, а и след раждането.

Предмети, осигуряващи безопасност
Непързаляща се постелка за пода в банята например може да свърши добра работа на бъдещата майка, а също така и след време, при къпане на детето.

Мобилен телефон
Много удобна придобивка за майката както при престоя в родилния дом, така и по време на дългите разходки с бебето.

Вино
Много читатели може да се намръщят сега от възмущение За какво вино може да се говори?!?. Но даже и най-строгият доктор ще каже, че ако бъдещата майка изпие чашка вино, то на никого нищо няма да стане. И като така и така количеството е много ограничено, то може да се компенсира с добро качество – вземете хубаво и скъпо вино. Също така може да купите безалкохолно шампанско, но често то е лимонада в красива бутилка и не е особено хубаво.

Пътешествие
Да, да, именно това може да е прекрасен подарък преди появата на новия живот, особено като се има предвид, че в повечето случаи, около година след раждането на бебето, майката не може да пътува много.
Правейки такъв подарък, трябва да сте убедени, че бременната жена се чувства добре и не е в последните месеци на бременността.

 

Всъщност, не подаръкът е най-важното нещо, по-важно е посрещането на дадения празник да бъде приятно и да се помни дълго.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 16:55 от Редактор*