През последните години значително нарасна броя малки велосипедисти. Огромният избор на детски велосипеди позволява на родителите да купят този, който подхожда именно на тяхното дете.

Кога може да се купи велосипед?

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен, защото развитието на всяко дете е индивидуално. Много дечица започват да се интересуват от велосипеда като интересна лъскава играчка още от 9-10 месечна възраст. Велосипедите за най-малките имат поставки за крачетата и специално ограждение, което предотвратява падането на детето. Като правило поставката и ограждението могат да се свалят когато детето порасне и само започне да върти педалите.
За малкия велосипедист съвсем не е задължително да управлява, тъй като това може да прави майка му с помощта на специална ръчка отзад на велосипеда.
Велосипедът може да стане неоценим помощник за майките,чиито палави деца не искат да седят в количките. Като правило, те с голямо удоволствие карат велосипеди, даже и на далечни разходки.
Карайки колело децата все едно стават участници във всички събития, които се случват около тях, увеличава се зрителният им обзор и в тях не възниква желание да оставят интересното устройство.

На какво да обърнем внимание при избора на велосипед?

Велосипедът трябва да е устойчив. Обърнете внимание на височината му - тя трябва да съответства на възрастта и ръста на детето. Желателно е колелата да не са особено малки, а покритието им да бъде гумено или от мека пластмаса.
За най-малките деца е добра широката поставка за крака, задължително трябва да има и ограничител, за да не може детето да слезе само от велосипеда.
Разходките с новия вид транспорт ще бъдат интересни и опознавателни както за децата, така и за родителите им.

Материалът е преведен от руски език от Princess

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 16:40 от Редактор*