Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Документи по пощата-съвет

 • 7 389
 • 41
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
Някой случайно да е изпращал документи от чужбина в България по пощата / препоръчано/ и всичко да е било наред?

 Изтича ми паспорта, а от посолството ще им отнеме повече от 6 месеца да го направят. #Crazy Жената, която щеше да го носи /старият с документи за новият/ няма да си ходи скоро....

  Не знам какво да правя....Дали да рискувам по пощата?....Съвет, моля!

# 1
 • Мнения: 4 406
прати ги с DHL- сигурно и гарантирано. по желание могат да ти застраховат пратката, но не е нужно. стигат за 3 дни и до края на света, стига да дадеш точен адрес

# 2
 • Мнения: 497
Пре3 май пратих паспорта си по пощата от Германия 3а БГ, с препорьчана пратка и повече не го видях.Получих обещетение 3а около 50?,но ми и3ле3е много по скьпо да си направя нов. Imp  Imp

# 3
 • Мнения: 676
Около 10 пъти съм пращала документи с препоръ4ано писмо до БГ от Канада и обратно и никога съм нямала проблеми винаги вси4ко съм полу4авала или е стигало до БГ, но вси4ко това е относителна работа. Но пасрорти, билети и дпуги по-важни документи съм ползвала само DHL.
Мисля, 4е да изнесеш паспорт от дадена държава трябва да прикрепиш към него обяснение защо го изнасяш, за тази цел DHL имат готова бланка която се попълва и прекрепя към паспорта.

# 4
 • Мнения: 4 379
Пращала съм и съм получавала важни документи с DHL. Никога не съм имала проблеми.

# 5
 • Monaco di Baviera
 • Мнения: 545
С DHL не сме имали никакви проблеми Grinning  Grinning  Grinning
С пощата не съм се престрашавала.

# 6
 • Мнения: 1 194
Не е необходимо да изпращаш стария паспорт. аз скоро го сменях и изпратих само документите и фотокопие на стария паспорт по пощата с препоръчано-всичко беше ОК. После не се престраших да ми върнат обратно паспорта така и ми го изпратиха с DHL.Сигурна съм че стария паспорт не се изпраща.

# 7
 • Мнения: 4 399
Цитат на: mariakara
Не е необходимо да изпращаш стария паспорт. аз скоро го сменях и изпратих само документите и фотокопие на стария паспорт по пощата с препоръчано-всичко беше ОК. После не се престраших да ми върнат обратно паспорта така и ми го изпратиха с DHL.Сигурна съм че стария паспорт не се изпраща.


Това Че не се налага да изпращаш стария паспорт и аз мога да го потвърдя. И аз трябва да си подновявам паспорта и съм в същото положение защото нямам време да Чакам посолството с техните 6 месеца. Казаха ми Че трябва да им занеса копие от паспорта и те ще го заверят, а паспорта си остава при мен. И аз мисля да пусна докуентите с препоръЧано писмо до Бг. Те не са толкова важни ако се изгубят ще ги извадя пак. Все още обмислям как да ми изпратят паспорта после. Но по принцип мисля Че в обратната посока от БГ насам проблеми няма. Към БГ съм пращала доста документи и препоръЧано и с обикновена поща. В повеЧето слуЧаи не е имало проблеми, но веднъж и на мен ми се загуби един документ, който бях пратила препоръЧано от Германия. Изплатиха ми обезщетение, което в моя слуЧай надхвърляше около 3 пъти цената на документа, но пак си беше неприятно.

# 8
 • Мнения: 530
Не знам как е от други държави, но моя опит с Royal Mail в Англия е доста отрицателен. В интерес на истинат, никога не ми се е губило препоръчано писмо или колет от тук за България, но преди 6 години ми изгубиха препоръчана пратка в Англия (пращах си паспортите - и настоящ и стари, за една виза за почивка). Изчезна безследно. Така и не се разбра как. Проведох хиляди разговори с тях, и с кой ли още не. Почивката се провали, наложи се да си извадя нов паспорт ( а загубения ми паспорт беше също нов и вследствие на което, през следващите пет години всеки път на влизане и излизане от България ме гледаха подозрително, защото загубения паспорт го бях регистрирала като откраднат и ме питаха и препитваха как и кога е бил откраднат и т.н.), да се разправям за да ми сложат постоянната виза в новия паспорт, защото старите ми паспорти с визата също липсваха, ходих до местния член на парламента и тя ми помогна много, включително и да си взема добро обезщетение от пощите.
Оказа се че:
- препоръчано хич не е безопасно и гарантирано
- в самите пощи има 'мафия' която се занимава с крадене на документи
- когато подавах декларация в полицията за откраднат паспорт самите те ми казаха, че ако пращат документи по пощата, особено паспорти, винаги ползват обикновена поща в немаркирани пликове, така не се привлича вниманието върху факта, че това са документи (а моя плик беше адресиран до компания за вадене на визи, пишеше че вътре има паспорт - много подходяща цел за хора занимаващи се с пазара на паспортите....Кой знае дали някой не се подвизава с моя паспорт - е поне докато е изтекъл)
- в цялата страна има само 2ма (!!!!!!!) души които се занимават с разследване на изчезнали препоръчани пратки...И съответно никога не се стига до истинско разследване. Уж ги проследяват във всяка точка на прехвърляне, но явно не е толкова стриктно...Може би след още 6-10 години ще ми се обадят по моя случай..... Wink  Imp  Imp  Imp

Така че ако ще пращам паспорт - само куриерска компания. А ако може го избягвам тотално - предпочитам да платя на адвокат да ми направи заверено копие, отколкото да рискувам разправии. Не знам как е в другите страни, но по принцип пощите тук са доста добри и надеждни. Никога нищо друго не ми се е губило с нормална поща в страната или до други страни, е един път ми се загубиха едни снимки пратени до БГ с нормална поща, но мисля че това е било от българска страна, защото сигурно са си помислили че кой знае каква ценност пращам в този дебел плик - просто е трябвало да ги пратя препоръчани, но тогава не се бях сетила.

# 9
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
Mariakara, на теб заверено ли ти беше копието от паспорта? Тая патка от посолството нищо не ми каза в тази връзка- даже не го и спомена като вариант....

  Нещо не мога да се справя с тарифите на ДЧЛ- въжможно ли е за един плик от 0.20 грама да е почти 100 евро????

  Иде ми да гръмна някого........../не вас ,де/

# 10
 • Мнения: 1 194
Цитат на: Kalinka
Mariakara, на теб заверено ли ти беше копието от паспорта? Тая патка от посолството нищо не ми каза в тази връзка- даже не го и спомена като вариант....

  Нещо не мога да се справя с тарифите на ДЧЛ- въжможно ли е за един плик от 0.20 грама да е почти 100 евро????

  Иде ми да гръмна някого........../не вас ,де/


Не ми беше заверено, просто фотокопие. Заверени ми бяха само документите(тоест молбата) и пълномощното. Ама, ха , една заверка струва 15 ?! Imp
А иначе DHL от Франция струва 64 ? и затова не ги изпратих с тях ами с пощата, където препоръчаното писмо ми излезе 7?.
От БГ насам с DHL беше 80 лева някъде, абе пак към 40? ама не исках да рискувам.
В Бг нямаше никакъв проблем с изваждането на паспорта. Стана за 3 дни. В момента всички си сменят паспортите като гледам каква е лудница в посолството. Не може да не знаят в Холандия, че не е нужно да се изпраща стария. Нали в БГ все в полицията се вадят, независимо от коя страна ги изпращаш, не може да има разлика. Grinning
Успех.

# 11
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Извинявам се на Калинка,4е се възползвам от темата и но понеже гледам , 4е иде ре4 и за подновяване на паспорти та реШих да попитам: най_слу4аино в4ера открих, 4е средата на март ми изти4а бг паспорта. Нямам намерение да губя 6 месеца време с тези търтеи от посолството. РеШих, 4е е по добре да го направи майка ми в Бг. Тя има пълномоЩно отпреди 3 год ( апропо някой знае ли дали има някаква валидност за генералните пълномоЩни: на самия документ не пиШе ниЩо Thinking ). Знам,4е много е писано по въпроса и го попро4етох , но да питам и тук:зна4и какво то4но трябва да пратя в Бг ? По въпроса със снимките :мислите ли 4е има разлика между снимките които правят в 4ужбина за паспортите и тези в Бг?
Благодаря предварително  Grinning
А, Щях да забравя: по темата: ако трябва да праЩам документи или DHL или по 4овек.

# 12
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
В България се изпраща заявлението за нов паспорт, което пишеш в посолството и те го заверявят+ пълномощно за издаване, приемане и подписване на нов паспорт.

Все още не ми е ясно за старият. На мен ми казаха, че трябва да се върне, ако искам да го задържа- в София ще го перфорират. Някои момичета ми казаха за копие на стар паспорт, но на мен нищо не ми казаха. Сега се чудя дали ще мине номера да изпратя копие, но не заверено, че пак трябва да пътувам 300 км.

 Снимките- МАТОВИ! В холандското посолство правят далавера с едно фото, така че се боя, че моите дори и матови да бяха щяха да им намерят кусур.

Не знам за пълномощното- и мен ме интересува. Някой да знае за валидност?

# 13
 • Мнения: 1 502
DHL, са най-сигурните, колкото и скъпо да ни излиза, винаги с тях сме изпращали документи и досега не сме имали проблеми. Може и да се проследява местонахождението на пратката по интернет. Така, че всичко е под контрол.

# 14
 • Мнения: 676
Сега се сетих и за още нещо...Пощи Бг имат същата услуга като DHL която се нари4а "Bulpost" и върши абсолютно същата рабора като  DHL но на 1/2 цена.  Аз ли4но съм я ползвала и вси4ко си престигна без проблем, по същия на4ин може да се проследява пратката. Сигурно и в Холандските пощи я има тази услуга, защо не провериш?

# 15
 • Мнения: 4 399
Цитат на: mcdirock
Нямам намерение да губя 6 месеца време с тези търтеи от посолството. РеШих, 4е е по добре да го направи майка ми в Бг. Тя има пълномоЩно отпреди 3 год ( апропо някой знае ли дали има някаква валидност за генералните пълномоЩни: на самия документ не пиШе ниЩо Thinking ). Знам,4е много е писано по въпроса и го попро4етох , но да питам и тук:зна4и какво то4но трябва да пратя в Бг ? По въпроса със снимките :мислите ли 4е има разлика между снимките които правят в 4ужбина за паспортите и тези в Бг?
Благодаря предварително  Grinning
А, Щях да забравя: по темата: ако трябва да праЩам документи или DHL или по 4овек.


Не знам дали генерално пълномощно ще ти свърши работа. И аз бях правила такова на майка ми, но там трябваше да се посоЧи срок на валидност. Както и да е, не го мисли, ами иди в посолството и си направи там пълномощното за паспорта. На мен ми казаха Че трябва оригинал от акта ми за раждане, 2 снимки и копие от първата страница на паспорта ми и съвсем изриЧно ми казаха Че паспорта си остава у мене. Заверките струват около 12.50?. При всиЧки слуЧаи най-добре се обади на посолството и ги попитай отново, въпреки Че майка ми провери и в БГ и от там са и казали същите неща. И непременно питай къде да си направиш снимките, Че ние сме най-специалната нация по отно8ение на снимките и съвсем не приемат всякакви. На мен ми казаха, ако не мога да отида до БГ за да си направя снимки (забележи!), да отида в тоЧно определено фото. В цяла Виена има само 1 фото където правят снимки според БГ изискванията.

Странно, но имам Чувството Че в момента на половината българи ни изтиЧат паспортите.  Laughing

# 16
[quote="Vjara. На мен ми казаха Че трябва оригинал от акта ми за раждане, 2 снимки и копие от първата страница на паспорта ми.

   На мен не ми искаха акта за раждане /Слава Богу!!!/...Дано да сте прави, че може и с копие, но не би ли трябвало да прибират паспорта или да го унищожават. Не ми е ясно.....

  Мерси  и за информацията за българското ДЧЛ- сега ще проверя.....

# 17
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
Упс, забравих да се регристрирам.....

# 18
 • Мнения: 1 194
Забравих да кажа, че когато ти заверяват документите в посолството пишеш и една декларация, че след получаване на новия паспорт ще предадеш стария за унищожаване в консулството. тази декларация ти я подпечатват само (не е точно заверка защото не се плаща) и моята приятелка я е дала заедно с другите документи в МВР . Миналия месец имах пак ходене в посолството за друго нещо и занесох и стария папсорт-перфорираха ми го и ми го вър,аха. Това е.
За ген. пълномощно-не знам дали става за паспорт? Аз като правих на сестра ми писах, че е безсрочно...

# 19
 • Мнения: 1 194
Ето какви документи подадох аз за нов паспорт:
1. молба-заверена и подписана пред служителката в посолството. Купува се на място и струва 1,50?.
2. Фотокопие на стария паспорт
3. Пълномощно, заверено в посолството
4. Декларация, че ще върна стария паспорт за унищожаване в консулството
5. Снимки, направени в специално фото , с което работи бг посолството и също е единствено в Париж.
Това е.

# 20
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
Цитат на: mariakara
Ето какви документи подадох аз за нов паспорт:
1. молба-заверена и подписана пред служителката в посолството. Купува се на място и струва 1,50?.
2. Фотокопие на стария паспорт
3. Пълномощно, заверено в посолството
4. Декларация, че ще върна стария паспорт за унищожаване в консулството
5. Снимки, направени в специално фото , с което работи бг посолството и също е единствено в Париж.
Това е.


 Хм, на мен ми взеха 0.50 за молбата. Не че 1 евро има толкова голямо значение, но това са определни тарифи и не би трябвало да ти вземат повече.......

  За снимките по-висока цена ли ти взеха от обявената /ако се сещаш/...Това със снимките е сигурно за далавера на посолствата и се чудя на кого да пиша, за да се спре.....Във всяка държава всякакви стават, но за нашата само от 1 фото в цялата страна. Confused

# 21
 • Мнения: 1 194
Абе, то тарифите май те си ги определят,защото по-горе видях че в Испания заверката е 12,50, а нашите в Париж закръглили на 15...
А за снимките ми взеха над 8 ? Imp , май 8,50...и ми направиха 6 снимки, макар че трябват само 3 #2gunfire Тук снимките струват около 4 ? за 4 броя във фотото...

# 22
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Даааа, моми4ета в4ера звъннах до посолството в Рим и след хиляди мрънканици лелята от Консулския отдел ми изброи съЩите документи , които сте написали по_горе. Само за снимките не можа да ми каже ниЩо конкретно. Питам я " Има ли изискване за снимките, да бъдат матови или лъскави и с какъв размер ? " а тя ми се сопа " Ми снимки бе госпожа, снимки за паспорт"  Imp
ИскаШе ми се да избегна ходенето до Рим , 4е трябва да взема 1 ден отпуска и да хвър4а сутринта рано със сасмолета, 4е тия господа нали не работят по цял ден  Imp ама май няма друг на4ин  Neutral Face Благодаря ви за инфото, добре 4е сте вие , 4е ина4е 4овек ако 4ака на посолсвтвата по_добре да вземе да се гръмне  #2gunfire

# 23
 • Мнения: 1 194
Аз не че съм спец ама покрай моето вадене на паспорт(което беше спешно), каквили не детайли научих. Една приятелка ми каза , че в БГ вече не държали толкова снимките да са на син фон(това са изискванията)и в анфас. Моите тук от специалното фото не бяха мат, но бяха на син фон и с вързана коса да ми се виждат ушите!!! #Silly
А една жена тук , която трябваше да вади паспорт през лятото и въпросното велико фото не работеше, си купила светло син чаршаф от магазина, занесла го срам, не срам във фотото и така...

# 24
Цитат на: mariakara
.. си купила светло син чаршаф от магазина, занесла го срам, не срам във фотото и така...

Хихи. И ние така правихме снимките на децата.
За статистиката на сменящите паспорти - и ние сме в групата. Но мислим "групово" да си отидем до Б-я и като гледам май се очертава да е за Великденските празници Grinning

# 25
Що се отнася до услугите на пощите..Документи съм пращала само един до Б-я и ми ги загубиха в Б-я. Бяхме ги застраховали и ни платиха обезщетение 250 паунда.Разследването беше стигнало до БГ пощи и КРАЙ - до там. От тогава само по познати хора пращам. А ако ми се случи да няма такива мисля, че бих ползвала DHL, колкото и скъпи да излизат

# 26
 • Мнения: 676
Цитат на: Honda
Хихи. И ние така правихме снимките на децата.
За статистиката на сменящите паспорти - и ние сме в групата. Но мислим "групово" да си отидем до Б-я и като гледам май се очертава да е за Великденските празници Grinning


Това мисля 4е е най-добрия вариянт и аз така направих това лято. БГ паспортите ни бяха отдавна изтекли, но не ми се занимаваше с посолства и консулства и т.н. Прибрахме се с Канадските паспорти в БГ и там си изкарахме новите, но това става само ако имах друг паспорт освен българския Simple Smile

# 27
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Краси, я да те питам понеже видях, 4е си се прибирала с канадския паспорт в Бг. Една приятелка наскоро си ходи в София ( тя е с френско поданство) и понеже и беШе изтекъл бг паспорта и на границата и се размърморили. А задължително ли е като си ходиШ да носиШ и двата паспорта и бг и другия ?

# 28
 • Мнения: 530
Цитат на: mcdirock
Краси, я да те питам понеже видях, 4е си се прибирала с канадския паспорт в Бг. Една приятелка наскоро си ходи в София ( тя е с френско поданство) и понеже и беШе изтекъл бг паспорта и на границата и се размърморили. А задължително ли е като си ходиШ да носиШ и двата паспорта и бг и другия ?


Извинявай, че се намесвам във въпроса ти към Краси. Но исках само да кажа, че ако ще и да мърморят, няма какво да направят. Ако човек има двойно поданство/гражданство тогава може да ползва който си иска паспорт. Аз не съм влизала в България с брит. ми паспорт, но когато съм пътувала с Анна и без баща й, ползвам за нея нейния британски. Никога не са ми мърморили. Въпреки, че предполагам могат да проверят, че тя е и български гражданин.

# 29
 • сред цветята
 • Мнения: 3 032
Цитат на: mcdirock
А задължително ли е като си ходиШ да носиШ и двата паспорта и бг и другия ?

Не. Те на границата може да си мърморят, но това си е техен проблем. Може да влиzаш, с който паспорт искаш (с който ти е по- удобно)

# 30
 • сред цветята
 • Мнения: 3 032
Цитат на: Honda
....Разследването беше стигнало до БГ пощи и КРАЙ - до там...

Ами те май дават гаранция, докато нещата стигнат до БГ и от там ги поеме бълг. поща....

На мен са ми иzпращали като препоръчано писмо документи от БГ, но в обратната посока не съм се осмелявала.

# 31
 • Мнения: 676
Цитат на: MM
Цитат на: mcdirock
Краси, я да те питам понеже видях, 4е си се прибирала с канадския паспорт в Бг. Една приятелка наскоро си ходи в София ( тя е с френско поданство) и понеже и беШе изтекъл бг паспорта и на границата и се размърморили. А задължително ли е като си ходиШ да носиШ и двата паспорта и бг и другия ?


Извинявай, че се намесвам във въпроса ти към Краси. Но исках само да кажа, че ако ще и да мърморят, няма какво да направят. Ако човек има двойно поданство/гражданство тогава може да ползва който си иска паспорт. Аз не съм влизала в България с брит. ми паспорт, но когато съм пътувала с Анна и без баща й, ползвам за нея нейния британски. Никога не са ми мърморили. Въпреки, че предполагам могат да проверят, че тя е и български гражданин.

Цитат на: rosa
Не. Те на границата може да си мърморят, но това си е техен проблем. Може да влиzаш, с който паспорт искаш (с който ти е по- удобно)


Разбира се, 4е може да си влезеш в БГ с които си паспорт си искаш, нали си двоен гражданин, а те нека си мърморят /това им е работата/ Само ще кажеш 4е ще стоиш по малко от месец за да не те накарат да платиш за виза и с пове4ко само4увствие 4е си 4овек на света и не могат да те ма4кат се постигат 4удесни резултати Wink  Wink  Wink

# 32
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Много ви thanks за инфото, моми4ета. И аз така мислех поне на теория ама рекох и да попитам за всеки слу4ай как е на практика за да не съм неподготвена  Wink

# 33
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 7 582
Ох, аз продължавам с моята идилия....За тези, които мислят, че може да стане с копие на паспорта и да го върнеш в посолството , като получиш новият....тц....Или поне не в холандското........Тая днес от посолството така ми вика по телефона, че ми идеше да я  #2gunfire Абе, направо щях да я, ако имах пищов.....

 Взимам кардинално решение да се оплача от посолството на всички инстанции....Тези, които ми бяхте ми пасали за копие с печат- ще можете ли да го направите с повече подробности - година, къде и как точно /без имена/, за да го спомена. Ще съм ви много благодарна.....

 И ако имате един пищов....дайте го назаем, че  #Cussing out

# 34
Kalinke, az sashto imah golemi probelmi s polostvoto v NL i izvajdaneto na pasporti.
podala sam dokumenti ot tuk no 3 x me razkarvaha, kato veche se biah obajdala mnogokratno po telefona zashtoto se opasiavah che shte me razkarvat.
tazi tapa krava mi kaza che ne znaela kakvoi tochno dokumenti triabvalo da se podadat ???!!!!! i che te ne bili dlajni da praviat tova i da davat info a slujeli samo kato poshtenska kutia!!!!!
v kraina smetka mi poska kup dokumenti - svidetelstvo za rajdane, za skluchen brak s holadetz, skapanite snimki i t.n.
prez tzialoto vreme me ubejdavashe kak vrashtali dokumentite bez da izdavat pasporti....

mislia da napisha i az edno oplakvane - do vanshnoto ministerstvo ili tam koito gi naznachava.

# 35
 • Мнения: 2 452
Цитат на: mariakara
Аз не че съм спец ама покрай моето вадене на паспорт(което беше спешно), каквили не детайли научих. Една приятелка ми каза , че в БГ вече не държали толкова снимките да са на син фон(това са изискванията)и в анфас. Моите тук от специалното фото не бяха мат, но бяха на син фон и с вързана коса да ми се виждат ушите!!! #Silly
А една жена тук , която трябваше да вади паспорт през лятото и въпросното велико фото не работеше, си купила светло син чаршаф от магазина, занесла го срам, не срам във фотото и така...


Е, вие ме сразихте! И моят паспорт изтича през септември и трябва да го сменям. В същото време подадох документи за канадско поданство; и тук има изисквания за снимките, но ги правят във всяко фото и в общи линии не са нещо особено. Какви сини чаршафи, какви анфаси, какви уши! Това за купения от магазина чаршаф е върха! Само нашата любима Родина може да ни кара да изпадаме в подобни ситуации!!!!! И после се чудим защо хората имат негативно отношение към нас. Ами представете си този фотограф как ще ни обрисува - носят си чаршафи, за да им направя снимка. Е, това вече наистина ме разби! Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing

# 36
 • Мнения: 4 379
Цитат на: Laura
Цитат на: mariakara
Аз не че съм спец ама покрай моето вадене на паспорт(което беше спешно), каквили не детайли научих. Една приятелка ми каза , че в БГ вече не държали толкова снимките да са на син фон(това са изискванията)и в анфас. Моите тук от специалното фото не бяха мат, но бяха на син фон и с вързана коса да ми се виждат ушите!!! #Silly
А една жена тук , която трябваше да вади паспорт през лятото и въпросното велико фото не работеше, си купила светло син чаршаф от магазина, занесла го срам, не срам във фотото и така...


Е, вие ме сразихте! И моят паспорт изтича през септември и трябва да го сменям. В същото време подадох документи за канадско поданство; и тук има изисквания за снимките, но ги правят във всяко фото и в общи линии не са нещо особено. Какви сини чаршафи, какви анфаси, какви уши! Това за купения от магазина чаршаф е върха! Само нашата любима Родина може да ни кара да изпадаме в подобни ситуации!!!!! И после се чудим защо хората имат негативно отношение към нас. Ами представете си този фотограф как ще ни обрисува - носят си чаршафи, за да им направя снимка. Е, това вече наистина ме разби! Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing


Аз като си сменях българският паспорт /тук в Канада, в посолството/, изискванията бяха за сив фон. Ама специален сив цвят трябвало да бъде - рече Розмари Де Мео и ме изпрати в едно фото, където знаели какъв да е цвета. Grinning  #Crazy
Да се смее ли човек, да плаче ли....

# 37
 • Мнения: 676
Цитат на: diviana
Цитат на: Laura
Цитат на: mariakara
Аз не че съм спец ама покрай моето вадене на паспорт(което беше спешно), каквили не детайли научих. Една приятелка ми каза , че в БГ вече не държали толкова снимките да са на син фон(това са изискванията)и в анфас. Моите тук от специалното фото не бяха мат, но бяха на син фон и с вързана коса да ми се виждат ушите!!! #Silly
А една жена тук , която трябваше да вади паспорт през лятото и въпросното велико фото не работеше, си купила светло син чаршаф от магазина, занесла го срам, не срам във фотото и така...


Е, вие ме сразихте! И моят паспорт изтича през септември и трябва да го сменям. В същото време подадох документи за канадско поданство; и тук има изисквания за снимките, но ги правят във всяко фото и в общи линии не са нещо особено. Какви сини чаршафи, какви анфаси, какви уши! Това за купения от магазина чаршаф е върха! Само нашата любима Родина може да ни кара да изпадаме в подобни ситуации!!!!! И после се чудим защо хората имат негативно отношение към нас. Ами представете си този фотограф как ще ни обрисува - носят си чаршафи, за да им направя снимка. Е, това вече наистина ме разби! Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing


Аз като си сменях българският паспорт /тук в Канада, в посолството/, изискванията бяха за сив фон. Ама специален сив цвят трябвало да бъде - рече Розмари Де Мео и ме изпрати в едно фото, където знаели какъв да е цвета. Grinning  #Crazy
Да се смее ли човек, да плаче ли....


Чудите се защото незнаете какво ми се слу4и на мен.
Отивам аз да правя снимка на Раян за задграни4ен паспорт /Канадски паспорт в Канада/ и отивам на най-близкото фото в Пощата, там излиза един индиец насреща ми и аз запо4вам да му обяснявам 4е искам паспортни снимки на детето и тои като запо4ва да ми обяснява 4е трябвало да си нося карсита и бял 4аршаф или кърпа някаква за фон Shocked  щях да падна...ей такива о4и отворих #Shocked  и казвам на мъжат ми "Абе този да не си мисли 4е още е в Индия" Веднага разбира се отидохме на друго фото където щракнаха Раян за 2 минути

# 38
 • Мнения: 182
Ние си извадихме паспорти с пълномощно. От паспортната служба в БГ искаха и старите паспорти, та трябваше тях допълнително да изпратим. Със снимките не сме имали никакви проблеми. Снимахме се в най-близкото фото, човека всичко си знаеше (индиец беше, а фотот направо забито изглеждаше). Фонът е сив, мисля че е такъв за всички международни паспорти вече. Документите изпратихме по човек, но преди когато се наложи да изпращаме важни неща използвахме DHL.

# 39
Цитат на: zo
... Фонът е сив, мисля че е такъв за всички международни паспорти вече. ...

Тц. В UK е бял. Даже и в разни шопинг центрове и по-големи магазини си има кабинки за самоснимачка. Вади ти 3 снимки. И тук си имат една специална джаджа да ги изрязват, която лееекичко им заобля краищата и за това трябваше като правихме снимки на малчуганките да ги предупредим и да не ги режат (освен синият чаршаф дето си мъкнахме Embarassed  Laughing  #Silly )

# 40
 • Мнения: 676
Цитат на: Honda
Цитат на: zo
... Фонът е сив, мисля че е такъв за всички международни паспорти вече. ...

Тц. В UK е бял. Даже и в разни шопинг центрове и по-големи магазини си има кабинки за самоснимачка. Вади ти 3 снимки. И тук си имат една специална джаджа да ги изрязват, която лееекичко им заобля краищата и за това трябваше като правихме снимки на малчуганките да ги предупредим и да не ги режат (освен синият чаршаф дето си мъкнахме Embarassed  Laughing  #Silly )


И за Канадските паспорти фона е бял.

# 41
 • Мнения: 182
То сивото е в някакви допустими проценти. Фонът на снимките беше доста светъл и имаше лека разлика в нюанса на моите и на половинката. Снимката на сина за канадски паспорт не беше с искрящо бял фон, доколкото си спомням. Във всеки случай ни снимаха на една и съща стена, но сина го осветиха по-силно. Разлика в големината на снимките има със сигурност. За фона, аз продължавам да мисля, че международните изисквания започват да се уеднаквяват, дават се допустими стойности на цвета и мисля че има зона в която се припокриват, нищо че едното се води бяло, другото сиво. Ето изискването за канадски "Photo must be taken against a plain, uniform white or light coloured background". За българските: 8. Фонът на снимките трябва да бъде неутрален, светлосив - 20% плътност. Допуска се фонът да варира между 15 и 25% от сивата скала.Долната граница за сиво е доста светъл цвят. Полезен е този сайт според мен .http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents.htm Това са подробности де, но да не изглежда че си говоря наизуст Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт