Растат АПРИЛските душички - зъби им никнат, хапват от лъжички

• 10 364
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
АМи има предвид обикновен билков чай!Мащерка,липа,жълт кантарион и т.н.

Ами това са различни билки. Все едно да кажеш "давате ли зеленчук" - даваме, ама само някои видове. А други не задълбават и дават наред зеленчуци. Въпрос на избор.

Ако искаш да му даваш такъв чай, аз бих разровила в нета или в билкарските книжки какво става и какво - не. И бих запарвала билките съвсем, съвсем за кратко. На прима виста си спомням следното: липата в редовни и големи дози е токсична и определено не бих я дала на бебе, същото е с босилека - прекалено токсичен за бебе, риган и мащерка мисля че няма проблем а и за зимата са доста подходящи; ментата не съм наясно дали не е твърде силна за бебе; кантариона е много полезен, но има доста странични взаимодействия с лекарства и повишава чувствителността на кожата. Лайка ако вече си давала и нямате алергични реакции към нея - може, но доста педиатри не я препоръчват за бебета, нищо че я има в някои гранулирани чайове. За другите билки вече не знам много. Значи, бих се придължала към копър и анасон (то си е чай, предполагам че си давала като малък, защо не го броиш?) и бих проучила сериозно ригана и мащерката преди да ги дам... но пък аз съм си малко маниачка  Mr. Green

# 151
  • София
Честито на Маги, Писанчето, Радост  и  Ема!   Tada

Я кажете най-обикновен чай някой да е давал на бебс???
Цвети отговорих ти в старата тема, ама не си видяла, може да се дава чай от билки. Вальо като кашляше, педи ни каза да давам чайчета от лайка, мащерка. Също така, може не много силен чай от мента, липа, джоджен...; от копър и анасон също. Знам само, че не е хубаво да даваш черен и зелен чай, защото съдържат танин.
А фасула и картофа в какво съотношение ги слагаш, че мисля на малкия утре такова да му е менюто и се чудех на картофите или на фасула да наблегна  newsm78

Мецанке, хубаво се е научила малката да си сваля пампито, сега да се научи и да си го слага и направо я оставяш да се обслужва сама  Laughing

Мама 79, гледам, че си се насочила към колички с дебели гуми, те са супер за зимата, но ако ползваш асансьор, не знам дали ще можеш да си вземеш такава. В нашия асансьор не се събираха такива с големи гуми (Кенгару-то и ТСМ-а), така че си питай за размерите!

# 152
Мисти, хубаво е да обърнеш внимание на раничката на шийката, няма нищо обезпокоително и страшно, когато навреме се вземат мерки.Знам че горенето се прави с упойчица и не боли Peace
Вени, въпросът за релактирането е болезнен...Сложих Пресил на гърдата още като се върнахме от Варна, съвпадна с избиването на зъбките.Все още имам капки кърма, дори без да съм стимулирала усърдно.Да, ама той впървом се чуди какво е туй нещо дето му го пъхвам в устата, засуква веднъж и започва да хапе, ухилен дяволито Twisted Evil.Страхотна болка, тия зъбки са много остри.Забравил е...възможно ли е? CryНяма го онзи поглед, който натали беше показала днес на снимката, сега се появява само при вида на шишето с АМ ConfusedА преди...още докато се събличах потреперваше от нетърпение, когато лягах на леглото да го кърмя сам се обръщаме нетърпеливо и се обслужваше...Ще продължа с опитите, с надеждата да си спомни, а не да възприема гърдата като поредната играчка, попаднала му в ръцете за хапане.
Казали са хората, няма пълно щастие, след малко ще го водя на док, че започна много да кашля и да киха SadЕто до къде довежда некърменето...Вероятно аз съм го заразила, вече 5-ти ден се влача и той днес падна в боя Sad

# 153
Здравейте и от нас!
Честито на месечковците!
Нашата проходилка е на Бертони. Доволна съм. Вие по колко време държите децата в проходилката, защото моята буквално не иска да излиза оттам... newsm78
За памперсите - не успява да ги докопва, бързо ги махам, но понякога като я изпусна шляпва с крак вътре и на мен ми се стъжнява...

# 154
Честит 6-ти месец и на Писанчето и Ема! bouquet Hug  bouquet

# 155
  • 2 етажа над тавана
Ето ме и мен - от сутринта вися включена, ама не мога да се добера до компа - пак не сме спали, Маги от снощи е кисела и преди малко едвам я приспах.

Та сега използвам да ви почерпя за 7-я й месец
 да се подсладите, а ето и нещо за да се вдигне градуса на настроението  и разбира се един коктейл Маргарита

Честито на всички останали, които празнуват днес - кой 6 месеца, кой зъбче  tooth, кой нещо друго. smile3525

Мимка, ние проходилка още нямаме, ама то и аз не съм й особен привърженик, та и не бързам да взимаме.

Номера с размятането на мръсния памперс и Маги го е усвоила, но аз веднага щом го махна и го свивам и залепвам на топка, поне да не се клепе. Но иначе и на нея й е любимо да го върти от всички страни и да се опитва да го цока. Joy

Още нещо щях да пиша, но забравих, айде после пак. И дано днес няма паднали бебчета и всички да са усмихнати и весели. Hug

# 156
Дея да се оправяте бъзо и на мен ми е чудно тия лекари как може да не открият пневмонията на детето всичките са #2gunfire

# 157
buble, Честит 7-ми месец на Маги! Жива и здрава да е!
                 Ама с много хубави неща черпите напоследък...  newsm47
Честит 6-ти месец на Ема, Радост и Писанчето на Нуни!!!!
                 baloni baloni baloni baloni baloni baloni
Дея, направо ми се сви сърцето като прочетох на какви изпитания е подложена малката кукла.
Целувки и от тук нататък само игри и усмивки. Но как така тоя доктор не е забелязал пневмонията?
Филипка, аз бях убедена, че не е нищо сериозно.  Hug
Цвети, аз давам чай - липов цвят, шипки, лайка, мащерка, риган- билки напрани от свекито.
Честно казано преди Мама Меца да каже, не знаех, че чаят може да навреди по някакъв начин.
А пък баткото изпива поне по литър чай на ден - като бебе и сега.
Проходилката ни е най-обикновена Чиполино - 30-40 лева струва мисля. Баща ми я купи, защото от на Люс нищо не става.
А някой да е давал сирена попара?
Аз пробвах тази сутрин, но изяде 1-2 лъжици и отказа.
Абе направо съм в чудо с това ядене - големи капризи.Да има как само да суче ще е най-добре.
Да, ама то вече не може само кърма.
Взех му каша на Блевит- с плодове.
На Йоан му хареса много.
Енви, трябва си строгост, защото иначе може да изперкаме и да почнем сами да си говорим.
Взе забравям да ви питам, майки с 2 деца - приличат ли си децата, като външност и характер?
Йоан вече взе много да си прилича с брат си външно, но характерът му е съвсем различен.
Скоро ще кача и снимки да прецените и вие.
Снеж, аз още не съм го слагала в паяка.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 13:41 от ЛеСиТо

# 158
И Анжелка едва заспа, нещо е кисела.
Лесито и ние сме капризни от към ядене.
Чух се с Дея, бяха тръгнали за ушен лекар, дано всичко е наред.
Пете зетя как е?

# 159
  • София
Честит 6- месец на янчето, на ема и на радост! Честит 7-месец на кака маги!
Е, ма то днес само моми един ерген за цвят няма! Да са здрави и засмени малките момички!

Дея, стискам палци всичко да мине!!!
И нашите резултати нещо не са както трябва, но д-р не ми каза да се притеснявам, а само да давам повече вода и да вземем пак урина, защото може би количеството  е малко, но иначе каза, че имаме урати???? Пуснах тема в здравния, но няма отговор. Някой ако знае моля да ме просвети. А вода пие доста около 300мл дневно, та незнам колко още трябав да пие!

И ние купихме проходилка на Чиполино, като го сложихме то така се радва детето, но д-р каза да изчакам още малко поне до 7м, за да няма лоши последствия и аз я прибрах. Каза също, че бънджи вече може, та поръчах от Пакостник и ще чакам да го донесат. Вчера купихме на Тони две книжки - едната панорамна, а другата с очи, които се показват на всяка страница. То бе игра, то бе отваряне и затваряне, абе голяма играчка си е. И да се похваля вече пълзи и снощи му правих състезание за по-бързо достигане до дистанционното и си имаше публика и скандиране и накрая подаръци.
Е това е засега и да няма повече болни бебета..........

# 160
Леси, Велина и Петър имат външна прилика, но тя е бяла Flutter, а той мургав.  bowuu Но по характери засега са различни - Пепи беше изключително кротко, спокойно и сънливо бебе, а Вили - всичко наобратно - неспокойна, трудно заспиваща и за кратко, щом е будна - реве... По-натам може да се променят нещата!  Rolling Eyes Пепи продължава да е спокоен и общо взето кротък, но дребната усещам, че ще ни разказва играта...

# 161
  • 2 етажа над тавана
Момичета, ако пропусна един ден да дам пюре, нали няма проблем newsm78 Много плаче малката от коремче, откакто й давам пюрета и то главно нощно време. Пръцка и после се поуспокоява, направо не знам какво да правя вече, дали да не давам пак капки за колики newsm78

# 162
  • София
Филипа, какво стана на доктора?
А иначе...за релактацията...давай му да суче в полусън или нощем като се попробужда...чела съм, че имало ефект, защото не е толкова буден, за да я възприема като играчка... newsm78
Бабъл, и една седмица да пропуснеш, няма да е голям проблем!

# 163
По разходки ли сте, мами!?  Thinking Много скучно тук... Tired

Бубле, аз също съм пропускала ден без пюре. Не мисля, че е проблем.

# 164
envia, кажи моля те какво въведе дотук Peace

Общи условия

Активация на акаунт