ОКТОМВРИйски беборани радват майчета засмяни

• 13 919
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
здравейте мам4ета...
4ета си аз всеки ден по малко от страни4ката и какво забелязвам...докато бяха в корем4етата- бебовците не ни създаваха много "развле4ения"/освен разни екстри като подути крака и ритници.../ а сега когато са ве4е навънка---- леле,,,какво ни 4ака!!;-)) нема ве4е спане когато и както ни се прииска...сега когато можем- спим...винаги трябва да даваме мляко..още при първия рев,защото на тати му се къса сърцето,когато бебето пла4е... и такива разни неща...
усмихвайте се пове4е- ще пораснат девойките и юнаците!!! Само да са живи и здрави...и ние да си ги гледаме все така с гордост!!!!
Искам да има още слънце...да изляза с коли4ката,4е ми омръзна отсега студа,а като знам ,4е идва зима..бррр

Златна- и аз съм ка4ила доста кг,но доктора каза,месец да мине след секциото и тогава да по4вам упражнения,а за диета сега не можем да говорим- да сперм да кърмим и се мятам на фитнеса...Winkуспех ти пожелавам!! аз със каката също бях ка4иал доста - и за година успях да се възстановя напълно..!!!

# 61
^buba^и мен доскор ме тресеше и вдигах 37,1 температура .
AIR и аз не се справям с аспираторчето.Саши пък не е от лакомите аз съм била злоядичка .Хапва в 6,9,12,15,18,21, и 12 през ноща.Повръща почти след всяко хапване,по скоро връща.
кръц кръц не се самообвинявай за липсата на кърма.Браво на теб за бързото възстановяване.
Относно килцата имам да смъквам 5-6 ,а корема ми какъв е разплут и смешен почти нищо не ми става.Иска ми се да отида на фризьор ,петната по лицето да заличат и дрехите да ми стават но..........

# 62
Кръц кръц и аз нямам кърма, но важното е да сме живи и здрави.Толкова ми се втълпяваше, че е хубаво да се кърми, че когато в болницата нямах и капка кърма аз мъчех малкия, като го слагах на гърдата, а той след дълго дърпане почваше да се дере от глад.Докторите идваха и все ми викаха, че щяла да ми дойде кърмата, а на мен ми се късаше сърцето, че малкия е гладен.Помолих се и ми изписаха дохранване.Аз също обичам детето си и то не по малко от майките които кърмят.

# 63
  • -
Добре дошла на Галенце!Да ви е жив и здрав Иван!Кръц-кръц най-важното е ти и бебето да сте добре,а пък това че не се кърмите...успокой се,не се е свършил света.
Честита дъщеричка на мама Милена!kala678 и мене ме боляха ставите и пръстите на ръцете последния месец от бременността-мислех си,че като родя ще се оправя,но все още съм така... #Crazyедвам успях да си сложа халката/но сега не мога да я махна/
Аз намерих решение за събиране на кърмата-шишенца от сок Куинс,но не ми остава много за събиране.Каква температура поддържате в стаята,където са бебоците?У нас е 21/но на мен ми толкова студено newsm78,но пък то на мен винаги ми е студено,така че аз не съм критерии.../а вечер като се къпем пускаме духалката и става 24-25.
Галеа успех утре,ще стискаме силно палци!

# 64
  • Стара Загора
Добър вечер и от нас със Славчи bowuu
Точно се изкъпахме, ядохме и сега цока бибата в кошата и мама го чака да заспи Mr. Green а тати отиде до поделението.
Тези сополки ще ме уморят...има сополки и хърка само. Пръскам със един спрей в носа...смуча с този аспиратор...направо сме мъка. Да спират, че ми се изтормози детенце Tired Питах да не би да е настинал докторката каза, че сега си чистел синусите и за това. Отгоре на всичко е с обрив...мажа с един крем тука и дано мине, че иначе на кожен отиваме. Педито вика, че това било зараза от болницата. Аз се бях притеснила да не би да съм яла нещо та да се обрина от това ама не Tired
Кръци добре дошла   bouquet Това с кърмата наистина е неприятно но все пак важното е да сте живи и здрави Heart Eyes
Аз продължавам с цеденето...моя посерко плюска като разпран...циците ми вече на сушеница заприличаха Mr. Green
Момичета много моля за извинение но или съм много разсеяна или мозъка ми вече съвсем го няма. Просто винаги бързам защото Слави или го приспивам на гърдите си, или го храня или приспивам /през деня сме сами/ и само преминавам на метлата из темата и доста бъркам ooooh! Добре, че беше Марчето ония ден, че на два пъти ми напомня да оправя едни грешки. Благодаря ви предварително за разбирането но наистина едва успявам да я поддържам Tired
Лека вечер  Hug Погалете коремчета и бебешори..кой каквото има Hug

# 65
valka77   и аз съм подута още  , халката не мога да сложа ,че и обувките ми стягат абе въобще...За температурата подържаме 22 , а при къпане 25-26 и ние с духалка.На мен също ми е студено ,но нали да не изнежваме малкото ни сладко мъжле ще трая.
Херка хич не се и извинявай правиш предостатъчно благодарско за което!!!!  bouquet

Забравих да се оплача стрии не ми се получиха през бременноста ,но сега вече се сдобих с тези красоти по гърдите -лилавки доста са гаднички Cry

# 66
  • Някъде в Европа...
Кръц, добре дошла! Много е добре, че бързо си се възтановила, а за кърменето, не се укорявай. Важното е, че бебко е добре!

За температурата - гледаме да не пада под 20. През деня е висока, стаята ни е южна и пе4е, а вечер естествено е по-ниска. Засега пускаме духалката само като се къпем, но честно казано тогава не гледам в стаята да стане определена температура, защото я пускаме срещу него да духа. Иначе в стаята не пускаме още отопление.

Херка, много добре си вършиш работата даже!  bouquet

Галенце, добре дошла!  bouquet

Лека и спокойна вечер! И дано да се понаспим  Laughing

# 67
Влизам да ви благодаря за подкрепата момичета,вече съм в бойна готовност утре за болницата и дано и ние да ви се похвалим скоро.Ще пратим някде щъркелче.Хайде до скоро .
Целувки и прегръдки от нас Hug  love001

# 68
Здравейте! Ето ни и нас вече в къщи.Липсвахте ми Hug
Ние се прибрахме вкъщи вчера, а днес ходих да ми вадят конците.
Най-напред да поздравя обебените мами, които не съм успяла  и да им пожелая много да слушкат малките съкровища, да папкат и да пълнят пампитеи възможно най-спокойни да са!  bouquet

Сега Кристиян заспа, така че мога да ви разкажа моята история за раждането:
На 9.10 влязох в болницата за преносване и на следващия ден при прегледа видяха, че бебо е останал почти без води и трябва да се ражда. В 24 часа на 10.10. ми сложиха хапче за контракции, което започна да действа към 2.00 на 11.10 и вече в 3.40 имах мощни контракции, които търпях и трябваше да предизвикат разкритие /тръгнах с 1см/.Така дълги контракции на около 2-3 мин и резултата в 7.30 часа беше никакво разкритие повече. В това време /аз бях единствена в 12 часа, а после започнаха да идват и др/се родиха 5 бебета. Включиха ми система, бъркаха многократно да ми помогнат за разкритие, но в 10.00 резултата беше 3см, постоянни контракции , болки и аз накрая на силите си. Криси от Асеновгарад е оставила в болницата нейния тест /БЛАГОДАРЯ ТИ/с който контролира болката-въпросната акушерка на която го е подарила беше много любезна и ме съжали-включиха ми го,но нищо.В зора си /вече не исках бебе, а да стана и да си вървя или ако не спре да умра/ се обадих на мъжа ми и той се разтичал да търси епидурална упойка...Изместиха ме във ВИП, мъжа ми дойде, акушерките следяха сърдечната дейност, а всички чакахме професора да събере екип анестезиолози...Към 11.30 акушерките се разтърчаха, извикаха професора и се оказа, че тоновете на бебо се менят 180-80...Така се наложи да спрат системите /за което се зарадвах, ако може да се каже/и да ме подготвят за спешно секцио...Резултата беше в 13.05часа, когато се роди Кристиян, а когато ми го донесоха към 15.30 изпитах облекчение, че всичко свърши добре и че каквото и да ми се беше случило преди това си заслужаваше...На следващата сутрин бях станала...положих всички усилия да отида да видя моето Слънце...

И така вече в къщи имаме проблеми с коликите-бебо Крис реве постоянно, а с него и мама, която още не е преживяла следродилната треска и все още не може да се организира от цедене до цедене,а по скоро се чувства крава вместо полезна майка.
 Hugна всички мамита и бебета, а на тези 2 в 1 -скоро при нас.

# 69
  • Стара Загора
Аууу наистина ни тресе бебешката вълна. Мълчанието е голямо и продължително Mr. Green
Гледам Леля Зеля е тук на линия...добре дошла Hug и чакам разказа за появата на малката ти зелчица Flutter

# 70
Здравейте и от мен Hug

Ние сме си вече вкъщи, тресе ме яко следродилна депресия, по скоро вчера ме тресе, днес вече съм супер. Peace

Честито на Барбарана и Миньон да си ви живи и здрави и много да ви радват  Heart Eyes

Бебе Пламена е супер, деня е нощ гък не казва а нощта е ден  Crazy и татито днес го преживя каза че ще дреме на работа  Wink

Относно храненето и ние сме като Хера, млекоцентрала цедя и давам, мързи я да сучи, на всичкото отгоре и силиконовия биберон на Авент и идва труден за ядене, та взехме на чико каучуков, та сме с него. Като ми я дадоха на третия ден в болницата ми казаха да и давам по 30 грама че толкова ядели, а вчера педиатърката която я гледа и изписва после, ми каза че било много малко трябвало по 50 грама, това защото някои пита за яденето.

Вчера на изписването се видях с КалиМа ама беше такава галимация от роднини, че се видяхме точно за три минути. Confused

Това е от мен за сега, ако се сетя ще пиша още Party

п.с. Мерси Хера  Hug За раждането малко по късно ще разкажа  Wink

# 71
  • Стара Загора
Чакай Зелче да те черпя една  beer голяма и пенлива та да излизаш по-бързо от следродилната Mr. Green Нашият посерко също не ще силиконовите биби на Авент и за това му купих на Чико шишета. И глогинки ша ми яде той ама да я видим тая работа  Mr. Green Относно количеството кърма аз започнах със 40 мл. на ядене като увеличавах постепенно и сега вече пием 100-110 мл. на ядене...съвсем ме изсуши тоя мишан нашия Crazy

# 72
  • -
eli_gu добре дошла отново при нас!Ох,не ти е било лесно мила,но добре че всичко е наред-болката и всичко друго се забравя-сега само се радвайте на хубаво и здраво бебче!
Хера за сушеницата няма да си сама.... #Crazy Mr. Greenи моята щерка отказва да суче от мене и голямо доене пада-яде по 100гр,а докторката каза след края на първия месец 110гр.На нея обаче и харесва шишето на Авент,само като го усети и жива ще ме изяде Grinning
леля Зеля бързо възстановяване и да разказваш за раждането като ти остане време.Аз бях на границата да ме хване следродилната депресия,докато майка ми и после свекърва ми бяха при мене и ми бяха дразнители.Сега вече сме си сами с татито и се чувствам много по-добре,без някой да ми се намесва и да ми казва накъде трябва да духа вятъра..... Mr. Green

# 73
Здравейте момичета!
Милена, честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!
Ели гу, Леля Зеля, добре дошли!   bouquet
Херка, благодарско за темата, хич не се притеснявай, чудесна е!  Hug
Кръц кръц, Мише, не се обвинявайте за кърмата. По-добре бебоците да имат щастливи и спокойни майки, живеем в 21 век, добавките си ги бива!  Peace
Златна, за килограмите аз съм като преди да забременея. Влизам си в дънките и ги закопчавам.Като че в дупето съм малко по-широка  newsm78 - преди си чувствах по-свободни дънките.
Иначе за гърдите - и аз съм дойна кравичка  Crazy - хранене и изцеждане, ако не изцедя така ме болят и се страхувам да не направя мастит.
Температура в стаята държа 21 и ми е малко студено, но намятам жилетки. На бебо иначе му е добре. Подсеченото попреминава като го мажа само със зехтин и после с Бочко.
Някой питаше за прегледа за разкритие - леко се прокървява, като зацапване и не съм получавала болки след това, разхождах се като гламава само и само малкият да реши да излиза. Самият преглед  много зависи кой ти го прави - при някои боли много, при други не се усеща, аз нали си отнесох поне 10 докато се появи мишока.
А следродилната депресия аз я чувствам вечер като умора и си поплаквам за десетина минутки, после пак съм щастлива. На мъжо не му е  много смешно : малкото бебе плаче и аз - голямото бебе - също плача - кой да утешава и гушка.
Малкият пак си иска млекоцентралите, затова ви пожелавам лек ден  Hug !

# 74
Чакай Зелче да те черпя една  beer голяма и пенлива та да излизаш по-бързо от следродилната Mr. Green

Мерси ще пийна  една бира ама ако знаеш как ми се пие ракия със зелена салата пък за пушене няма да коментирам просто Hug  аз имам предвид за шишетата на авент стават за този биберон, не тече, само бибата сменяш без шишета, аз си чакам педиатърката да дойде, после пак ще се включа да кажа какво ми е казала. Wink

Общи условия

Активация на акаунт