Ако жената претендира да бъде истинска лейди, то е длъжна нейните ръце да бъдат красиви и поддържани. Как да стане това?

Кожата на красивите ръце трябва да бъде мека и нежна, а ноктите - здрави и оформени. Това особено много привлича вниманието на околните към красотата на ръцете. За да ги поддържаме, трябва да помним пет основни правила:

- Оформянето на ноктите не трябва да се извършва между другото. Не се увличайте в самостоятелно полиране. Това води до изтъняване на горния слой на ноктите, сухота и трошливост.

- Твърде честото миене на ръцете е вредно за кожата. Не прекалявайте с водата и сапуна! Но ако ви се налага често да миете ръцете си заради естеството на работата, ежедневието ви или заради детето, задължително намазвайте ръцете си с крем след всяко миене или поне няколко пъти дневно.

 - Преди сън задължително се погрижете за ръцете си, намазвайки ги с подхранващ крем. Може да подържите ръцете си в специална ваничка с топла вода и няколко капки зехтин. Това укрепва кутикулите (кожичките).

 - Много жени мият съдовете без домакински ръкавици. Това е една от основните причини за повреждането на кожата на ръцете и ноктите. Измиващите препарати съдържат разяждащи химически вещества, които дразнят кожата и разрушават структурата на ноктите. Така че е по-лесно да си купите ръкавици, отколкото да страдате от напукана и груба кожа.

- Още един начин за домашна грижа за ръцете е овлажняването на кутикулите. Това се прави с помощта на специален крем. И в никакъв случай не ги изрязвайте!

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 18:21 от Редактор*