Нито една диета не помага? А ако прибегнем към още една - звездната, т.е. диета според хороскопа, смисълът на която е да подберем за себе си определен набор продукти, с помощта на които можем да се нахраним, без да прибавим нито един излишен сантиметър към талията? Мечти? Не съвсем. Оказва се, че за да се храним без вреда за собствените си фигура и организъм, може да е достатъчно да знаем... своя знак от Зодиака. Нека да опитаме...

ОВЕН

В своите гастрономични пристрастия Овните не са гурмани. Те са прагматични - предпочитат прости продукти, без претенции за вида на деликатесите, подправките или пикантността. Това лишава Овена от необходимите витамини и енергетични заряди, но за сметка на това го снабдява с излишни сантиметри към талията, защото очарователните Овни обожават да подремнат след ситата трапеза или да поседят някой и друг час с книжка, без да бързат да се гмурнат в задачите си.

Меню: Желателно е да се включат прости блюда - разнообразни супи, салати от пресни и варени зеленчуци, месни (за предпочитане птици) и рибни ястия, допълнени със зеленчуци и голямо количество зелени подправки - магданоз, копър, зелен лук... И главното - не подлагайте на изпитание здравето на организма си, спазвайте режим на хранене (позволено е да има отклонения от половин-един час), и най-важното - старайте се да се въздържате от преяждане след 18 часа. Е, хайде, след 19 часа. А по-късно вече, ако огладнеете много, звездите позволяват да се нагостите със сандвич от тънка филийка черен хляб и тънко парче сирене плюс зелена ябълка или 1-2 мандарини.

Диета: Ако решите да спазвате диета, преди всичко изключете от менюто си животинските мазнини, а също и кафето - не си заслужава да превъзбуждате и без това "огнената" си нервна система.


ТЕЛЕЦ

Тези чаровници са надарени със завиден апетит, обожават да се нахранят богато и бързо, затова нерядко са склонни към наднормено тегло. Освен това обмяната на веществата при Телеца е много бавна, затова всяко излишество на масата заплашва моментално да се превърне в мазнини, а страстта към деликатесите и екзотиките заплашва с алергии.

Меню: От всичко това следва логичният извод - първо, Телците трябва да се научат правилно да дъвчат и по-точно, да сдъвкват добре храната. Само по този начин можете да избегнете проблемите с храносмилането и да запазите фигурата си от непоправими последствия. От месата предпочитайте говеждото, от гарнитурите - ориз, ечемичени ядки и царевица. Включете в менюто си храни, богати на целулоза - салата от зеле, ябълки, моркови, цвекло и целина. Не забравяйте и морските дарове - йодът е необходим, както и продуктите с известно слабително действие - сушени сливи, стафиди.

Диета: Като се има предвид повишеният риск от алергии, добре е поне веднъж годишно да си организирате детоксикация - меко прочистване на организма с помощта на специална диета от некалорични блюда, имащи слабително действие. Това са овесени ядки, ябълки, спанак, фурми, зеле, сушени сливи, зелен чай.


БЛИЗНАЦИ

Близнаците, прехвърчащи през живота, също обичат да си похапват, но поради собствената си неуморност, те не могат да следват режим на хранене и подхождат избирателно към храната. Затова те не се свенят да карат по цяла седмица на сандвичи или бързи закуски. Хубавото е, че на Близнаците им върви с обмяната на веществата. Но... При такава динамичност се нарушава насищането на кръвта с кислород, защото той бързо се изразходва и затова продуктите на обмяната на веществата не успяват бързо да се изведат от организма, провокирайки чревни и кожни проблеми - обриви и гнойни пъпки.

Меню: За близнаците е важно да си съставят свое меню, отчитайки 3 момента: режим, витамини и поддръжка на нервната система. Режимът е много важно да се спазва - най-добре е да се разбие "хапването" на 5-6 части (особено, ако работите в офис). При това в никакъв случай не трябва да зачертавате в менюто си белтъчните храни: яйца, сирене, орехи, извара и морските дарове. За поддържане на нервната система спомагат сушените сливи, стафидите и сушените кайсии. На Близнаците не са им забранени в умерени количества и ядките - фъстъци, шам-фастък, кашу и в неголямо количество даже екзотични деликатеси.

Диета: Близнаците с лекота спазват диети - даже ако става въпрос за много строги диети или суровоядство. Друг е въпросът, че те също така бързо преминават от диетата към обичайното калорично меню. Налага им се да бъдат рационални и да следят за калориите, а също така и да се ограничават относно сладкишите.


РАК

Ракът е роб на стомаха си и на него, както на никой друг, му се налага строго съблюдаване на диета. В добрия и комфортен смисъл на думата - това е, когато се подбират вкусни и полезни продукти, които се приготвят с минимална термична обработка плюс красиво оформяне на порциите и масата. При това положение Ракът ще получи особено удоволствие от естетиката на трапезата, която засища достатъчно организма, въпреки нейната лекота и лесносмилаемост.

Меню: На Раците се препоръчват морските дарове и телешкото месо. Особено са препоръчителни бобовите, доматите, цветното зеле и целината, грейпфрутите, портокалите и фурмите. Не забравяйте за киселомлечните продукти и пикантните храни.

Диета: Раците ще станат стройни, ако престанат да злоупотребяват със солените храни, шоколада и започнат да употребяват значително количество течности.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 17:52 от Редактор*