Как стигнахте от разкошния сватбен ден до първия грозен скандал?

Как се случи това?
 Не се отчайвайте! Това се случва на почти всяка младоженка и не е късно да изпълните мечтата на живота си - да живеете с този мъж, докато смъртта ви раздели.

Има няколко тайни, споделени от онези дълго женени двойки, които виждате в магазина, в парка или на терасата отсреща:

1. Уважавайте се

Ако не почитате личностите си, животът ви заедно няма да е лек. Трябва да се уважавате един друг. Не позволявайте каквито и да е обстоятелства да попречат на това. Така ще приемате спокойно измененията във външността и ще продължавате да обичате личността на човека отсреща.

2. Докосвайте се

Не обръщайте внимание на забързания живот и намерете секунда за целувка "за довиждане" сутрин. Разменяйте си усмивки, леки докосвания мимоходом, намигване, ако щете. Това създава само ваш си език на тялото, който другите може и да не забележат, но ви сближава и няма нищо общо с чисто сексуалното привличане между вас. То ще изчезне с времето, но ръката върху коляното му все ще е там.

3. Позволете си несъгласия

Даже в най-щастливия брак, рано или късно, съпрузите застават на противоположни позиции. Можете да си позволите да не се съгласявате и да изразявате на глас това несъгласие, съвместният ви живот не е заплашен, ако отстоявате позициите си разумно и без да влагате излишни емоции.

4. Поддържайте бойния дух

Спорът освобождава напрежението, стига да спазвате няколко правила - без лични нападки, без препратки към стари спорове, без промяна на темата.

Така ще останете спокойни и ще се научите да намирате аргументи "за" и "против", които да използвате, ако стигнете до спор "Коя от двете баби да гледа бебето". И след този спор ще продължавате да се уважавате, независимо кой е спечелил.

Учете се на компромиси и отстъпки. Те заглаждат отношенията ви, без да ви пречупват.

5. Любовта не е бойно поле

  • Сексът. Никога не използвайте секса, за да манипулирате мъжа си. Не се опитвайте да го избягвате, за да му подскажете, че има проблем помежду ви. Говорете, бъдете откровени, споделете какво ви безпокои. Любовта, включително и физическата, преминава през няколко етапа и вие трябва да сте подготвени за това. Не предизвиквайте кризи и не ги използвайте, за да търсите решението им извън дома.

  • Децата. Много е важно да вземете решение по този въпрос още преди брака. Вижданията ви най-вероятно ще претърпят някаква промяна, но трябва да знаете поне ще имате ли деца, или не. Дали ще са едно, две, или три, ще решавате "в движение".

  • Парите. Финансовите проблеми често са повод за развод, затова е много важно да говорите за парите честно - без да криете приходи или разходи. Това ще ви помогне да избегнете притаените обиди по повод кой носи парите и кой ги харчи. Ако единият е недоволен от някое перо в семейния бюджет, нека изрази мнението си и сподели своите тревоги и опасения. Помнете, вие сте отбор.

  • Организацията на домакинството. Добре е да обсъдите задълженията си по домакинската работа. Ако трябва, направете списък на основните домакински дейности и ги разпределете помежду си.

  • Роднините. Не допускайте намесата им в отношенията помежду ви. По същия начин избягвайте да се намесвате в споровете между майка му и баща му или той - в семейството на вашите родители.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 18:05 от Редактор*