Или как се променят жените след брака?

За съжаление, по тази тема няма статистически данни.
Но това не пречи фактът да си остане факт. Нека всяка от нас си спомни колко жени познава, които след сватбата са се променили към по-зле?

В повечето случаи, щом прозвучи Менделсоновият марш, ние ставаме лениви по отношение на себе си. Не става въпрос за тотално обезобразяване, но колкото и да е печално - повечето от нас се променят. Много млади жени започват да пълнеят и особено тези, които вече са родили. Клишето "напълняла, защото е родила" е надеждно прикритие за това, че не правите нищо за себе си.

Защо натрупват излишни килограми тези, които не са променили кардинално своя начин на живот? Жените стават по-самостоятелни в избора на дневния си режим - ако искам, ще направя това днес, ако искам - утре. Но проблемите и грижите в семейния живот са много повече, отколкото в моминския, а и неписаните задължения нарастват. Ето... сега ще се погушкаме с любимия на дивана, после ще пийнем кафенце, а и има още от онези вкусни бонбони... сутрин закусваме кифла, на обяд хапваме нещо месно, по възможност обвито в тесто...

Може би е време за диета? Може, но пък е така скучно да я правиш сама. Мъжът ти не иска да я спазва, той опъва като вол, съответно и се храни подобаващо. Може би ще ти помогне някоя добра приятелка? Някой беше отбелязал, че няма по-близки души от жени, подложени на една и съща диета. Да правиш нещо в компания винаги е по-лесно - особено когато в края на диетата можете да сравните резултатите.

Впрочем, проблемът не е само в излишните килограми. Да се грижим за себе си както преди, сега ни пречи недостигът на средства и свободно време, а понякога и баналното отсъствие на стимул.

Ние, омъжените жени, имаме куп неща за вършене, а ако в дома има и малко дете, недостигът на сили в края на деня просто се удвоява. Отчаяно се нуждаете от помощта на съпруга си, а детето буквално се е качило на главата ви. Кога да се занимаете със себе си? Това е познато на всеки. Но ако му изпуснем края, резултатите, мили дами, ще бъдат неприятни.

Да се върне красотата е като да се излекува пренебрегната болест. Ненадминатата Коко Шанел е оставила едно безценно правило "На 20 лицето ти го дава природата. На 30 ти го оформя животът. На 50 получаваш лицето, което си заслужила." Може да звучи банално, но не забравяйте, че жената не е само по-слабият пол, тя е символ на всичко прекрасно и заслужава само най-прекрасното! Така че нека поне от време на време да се грижим за себе си.

Когато харесате отражението си в огледалото - настроението ви се повишава, на мястото на ръцете ви порастват крила, а ако сте се родили без тях, не им пречете да израснат...

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 18:13 от Редактор*