Мъжете и жените имат свои особености. Мъжете обикновено мислят логично, а жените се ръководят от емоциите.

За да намерим общ език с противоположния пол, трябва да знаем кои са нещата, които могат да подтикнат партньорите ни към прекратяване на отношенията.


Жените най-много се дразнят на следните мъжки недостатъци:

1. Закъснение или неявяване на среща без уважителна причина

Ако мъжът закъснява за среща, без да спомене за причината или даже не дойде - това е много грубо отношение към жената. Или той се отнася твърде несериозно и всичко друго е по-важно за него, или е твърде лекомислен и не се замисля за последствията.

2. Алчност или немъжествено поведение по финансовите въпроси

Например ако в кафенето кавалерът не плати за дамата. И вариантът "сметката наполовина", и намеците, че дамата трябва да плати вечерята водят до това, че тази среща се оказва последна.
Повечето жени не понасят мъжете скъперници, които не подаряват цветя, подаръци и се стремят да икономисат от партньорката си. Ако искате по-продължителни отношения с дамата, ще се наложи да се поохарчите.

3. Грубост, ругаене, псуване

При много от мъжете липсва елементарно възпитание. Те често дори не подозират, че не трябва да се държат така. Но за жената това може да бъде повод да сложи край.

4. Егоизъм

Мъжът мисли първо за себе си, без да се погрижи за интересите на партньорката. Пример - да избере по-доброто място за сядане, да изяде най-вкусното парче на масата и др. Естествено, не всяка жена ще се примири с такова положение на нещата. Ако искате връзка, бъдете джентълмен, научете се да се жертвате!

5. Дискомфорт в секса

Понякога в леглото мъжете настояват за неща, които не се харесват на жените или се грижат само за собственото си удоволствие. Помнете, че сексът трябва да доставя удоволствие и на двамата, затова намерете варианти, които са приемливи за всеки от вас.На свой ред, съществуват куп неща, които мъжете не могат да понасят у жените:

1. Когато в отношенията се намесват роднините

Често при конфликт с партньора жената търси подкрепата на родителите си, което се явява непростима грешка. За мъжете това е фактор на раздразнение номер едно. Ако от позицията си на жизнен опит тъщата и тъстът активно се бъркат в живота на младите и считат за необходимо да възпитават зетя, то това може да пренесе негативни емоции върху жена му. За да цари мир в семейството, съпрузите трябва да решават проблемите си сами, без да привличат странични хора, било то и роднини.

2. "Териториалните" спорове

Трябва да се вземе предвид, че всеки мъж в душата си е едноличен собственик, освен това той в по-голяма степен е склонен към установяване на ред. Мъжете се дразнят, когато не успяват да намерят нещата си там, където са ги оставили. Ако вие, водени от добри намерения, сте пуснали нещо в пералнята или просто сте го преместили от облегалката на стола в гардероба, без да уведомите благоверния, това може да стане причина за сериозен конфликт. А ако си позволите да пренаредите листовете хартия или компютъра на мъжа си, то нещата могат да станат сериозни...

3. Забележките в леглото

Нито един уважаващ себе си мъж няма да се примири с упреците за сексуална немощ или постоянно сравнение с други партньори, това може бързо да стане причина за раздяла.

 4. Повишена словоохотливост

Повечето мъже трудно понасят женската бъбривост. Според изследванията на учените средностатистическият мъж изговаря 3 – 3.5 хиляди думи дневно, докато жената - не по-малко от 11 – 12.5 хиляди. Такова информационно натоварване или предизвиква у мъжа крайно раздразнение, или с времето той си изработва умението да "изключва" и да възприема бъбренето като безсмислен звуков фон. Умеещите да помълчат жени са истинско злато.

5. Жената постоянно упреква мъжа, че малко печели или харчи пари за собствени нужди

Мъжете започват да мислят, че са ви нужни само парите им, а не те самите. Ако искате пари - търсете богат мъж, не разчитайте на това, че мъжът ви ще започне да печели повече, когато заживее с вас. Или го приемете такъв, какъвто е и не искайте повече от това, което може да ви даде.

 6. Женските сълзи

Един-два пъти ще поплачете и ще получите своето. Но на третия път той ще се замисли - дали не се е свързал с истеричка? И вместо да задоволи каприза ви, хлопва вратата и отива да се оплаче на приятелите си от вас... Това ли ви трябва?


 Не забравяйте тези малки подробности, за да изградите хармонични отношения с партньора...

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 17:27 от Редактор*