Ако в деня преди заплата са ви останали пари и искате да ги похарчите за дрешка, но само една, какво бихте избрали – дънки или пола?

Да претеглим всички "за" и "против" и да проверим дали бихме могли да решим въпроса.
 Разбира се, женската логика е непроследима и не е задължително вашият анализ да следва стъпките на посочения.

Обгрижване:

Дънки: в миналото денимът, от който са се изработвали, е бил толкова твърд, че са стояли прави в ъгъла. Сега не е така – те са меки, еластични, перат се в пералня и дори не се гладят. Колкото по-измачкани, толкова по-модерни.

Пола: тя се шие от всичко. Пако Рабан може да я сътвори и от аерошоколад. Затова и грижите за различните поли са различни. Има такива материи, които се мачкат само от поглед... за съжаление от тях се шият най-женствените поли.

Удобство

Дънки: нямат конкуренция. Класическият син деним се съчетава на практика с всички цветове. Събличайки ги, можем да ги захвърлим на пода, да скачаме върху тях, да яздим кон, да поиграем боулинг или да идем на бар. Ако се пооръфат и излинеят, ще кажем, че всъщност това е замисъл на дизайнера. И още нещо – през зимата ни е топло с тях.

Пола: няма човек, който да не е виждал кадъра с развяващата се рокля на Мерилин Монро. На нея ѝ е платено добре за него, но в реалния живот вятърът винаги вдига полата безплатно и усмивките на случайно преминаващите не могат да изтрият срама от разголените ви бедра.

 Ползи за тялото

Дънки: никакви ползи няма от тях. Тесните дънки се впиват в кожата и не позволяват на течностите да циркулират. Като резултат се получава онова неприятно нещо, започващо с Ц и приличащо на портокалова кора.

Същите тези тесни дънки с ниска талия действат като формичка за мъфини и карат излишното "тесто" да прелее над колана.

Пола: учените са провели съвсем сериозно изследване за миниполите и са доказали, че носещите къси поли несъзнателно стягат мускулите на бедрата, за да изглеждат възможно най-добре. При постоянно практикуване на такива упражнения съвсем естествено отпада нуждата от степ аеробиката.

Цена

Дънки: чистият памук е скъп материал. А ако на задния джоб стои прочута марка, ще се наложи да платите доста. В интерес на истината трябва да отбележим, че марковите дънки изглеждат добре и се носят неколкократно по-дълго от китайските аналози. За качествени дънки пригответе поне 120 – 150 лв.

Пола: шансът да срещнете красива и евтина пола са много големи. Тъй като се шият от всякакъв материал, то и цените са много, много различни. Но сигурно ви се е случвало да стоите пред парче черен плат, чудейки се "По дяволите, откъде се взеха тия три цифри в етикета?" А същата пола можете да ушиете и вие – няма начин баба ви да не си е купувала "Бурда" – извадете кройка, купете си плат и отделете малко време, за да ушиете нещо, което ще ви плени със стойността си от порядъка на десетина лева.

Дрес кодът

Дънки: с дънки можете да отидете на поход, а на сутринта да ги обуете и да влезете на лекции. Но на връчването на „Оскарите“ няма да ви пуснат, освен ако не сте Вивиан Уестууд. Повечето уважаващи себе си фирми също не биха ви допуснали на работа така облечени.

Пола: полата е задължително присъстващ елемент в гардероба на деловата жена. Не се коментира.


Мъжките предпочитания: Полата. Пак полата. И още веднъж - полата!

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 18:07 от Редактор*