Учените доказаха, че приемът на достатъчно количество вода улеснява отслабването след раждане и помага за задържане на желаното тегло.

Изследванията показват, че при скоро родилите жени е по-важно какво пият, а не толкова с какво се хранят.

За да отслабнете ефективно е необходимо да намалите приема на калорични напитки. Установено е, че те оказват по-силно влияние на теглото, отколкото приеманите калории от твърди храни.

Питиета, съдържащи захар са някои плодови и безалкохолни напитки, плодов пунш.

Диетичните (диетична кола и др.) са изкуствено подсладени с цел премахване ефекта на напълняване, до който води захарта.
Но изкуствените подсладители в тези питиета водят до увеличаване на желанието за калорични храни, което от своя страна предизвиква увеличаване на теглото.

Ако имате намерение да свалите излишните килограми, трябва да стоите настрана от подсладените напитки, независимо от твърденията на производителите относно ползата им при диета. Намаляването на приема им може да ви помогне по пътя към ефективната загуба на тегло.

За подпомагане на т.н. "летящ старт" в инициативата ви за отслабване след раждането, трябва да пиете поне два литра чиста вода всекидневно. Специалистите съветват да не включвате соковете, чая или кафето при изчисляването на общото количество течност за деня. Чистата вода е важна, тъй като ефективно премахва натрупаните в тялото токсини. Два литра се равнява на около 8 чаши вода - нормално и препоръчително количеството, от което тялото ви се нуждае всеки ден.

Знаете ли, че тялото може да загуби най-малко два литра течности на ден само чрез потта? Ето защо трябва да ги възстановявате всекидневно, дори и да не се опитвате да отслабнете.
 Приемът на вода е идеален вариант за подпомагане загубата на тегло. Консумацията и на други напитки в умерено количество е приемливо, те спомагат за осигуряване на необходими хранителни вещества и витамини, съдържащи се например в пресните плодови напитки и т.н.

Много експерти съветват да не се приемат повече от три литра течности дневно, тъй като това би могло да доведе до т.нар. "прекомерна хидратация", която причинява загуба на важни за тялото соли.

Малко жени са наясно, че пиенето на чай може да бъде полезно при намаляване на теглото след раждане. В чаша зелен чай се съдържат епигалокатехин галат /катехин, отговорен за силните антиоксидантни свойства на зеления чай/ и минимално количество кофеин, които взети заедно увеличават количеството на хормона норадреналин - той усилва метаболизма (изгарят се повече калории) и ефективно намалява апетита. Зеленият чай е идеален заместител на кафето, особено за жените, чиято цел е отслабване след раждане.

Той ефективно ускорява обмяната на веществата, а изследванията показват, че съдържа хранителни вещества и малко фибри от листата на чая, които дават чувство за ситост. Пиенето най-малко на една чаша зелен чай дневно, докато сте на диета, в съчетание с прости упражнения, със сигурност ще доведе до загуба на тегло в най-кратки срокове.

Отслабването след раждане може да е много трудна задача, ако не следвате строги принципи. Много проучвания са установили, че да отслабнат ефективно след раждането, жените имат нужда от значително намаляване или премахване употребата на кафе. Ако сте любител на кафето е време да се откажете временно от него.
 Кафето съдържа кофеин, който може да доведе до обезводняване и по този начин да влоши общото здравословно състояние. Ако не можете да се лишите от кафе, поне пийте по-слабо. Използването на по-малко или никаква захар също ще помогне. След чаша кафе, приемайте по една чаша чиста вода, за да възстановите загубата на течности.Image: http://www.stockfreeimages.com/

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 12:44 от Mamma