Може ли жената да се справи с ролята на глава на семейството? И какви са перспективите в семейство, в което тя изкарва повече пари от него?

Имам повече пари - да се гордея или да се срамувам?

Честно да си признаем, не е леко да се говори на тази тема. Повечето жени избягват да я коментират даже и с най-близките си. Ако си постигнала успехи и можеш спокойно да си позволиш пътешествие за двама на Малдивите - това е повод за радост. Но на практика, ако околните разберат, че твоят мъж изкарва по-малко от теб, започват да те гледат със съжаление. Горката, толкова ли не можа да си намери някой по-добър (разбирайте - по-богат)?

Когато отмина времето на радикалния феминизъм, започна епохата на крайния работохолизъм. Не са рядкост жените, които се посвещават на кариерата си и работят до самозабрава с удоволствие. Отдавайки се на работата си, те изпитват почти сексуална наслада. А изкачването на по-горно стъпало в кариерата води до истински екстаз.

В същото това време техните приятелки са заети в търсенето на подходящи мъже, а именно - такива с много пари. За съжаление, това превръща жените в зависими от мъжете си, които често се възползват от положението.


Любов без оглед на парите

Ако в спецификата на работата си имаш възможност да общуваш с много богати мъже, а избереш такъв, който печели по-малко от теб, рискуваш да нарушиш покоя на всички свои познати. "Но за какво ти е такъв? Намери си богат мъж!"

А това се оказва нелепо за теб. Ти си щастлива с твоя мъж. Всичко ти е наред. Когато имаш собствени пари, можеш да се чувстваш свободна, да дадеш воля на чувствата си, защото можеш да си позволиш да се влюбиш във всеки мъж, независимо от материалното му положение.

Все пак, ако се разсъждава трезво, ти имаш нужда от мъж, който да охранява тила ти, да поддържа стремежите ти. Ако прекарваш много време на работа, имаш нужда от човек, който да се грижи за всички досадни битовизми. Има ли значение, че не можеш да разчиташ на парите му, когато ти дава радост, любов, грижа и стимул да се движиш напред?

Започнете да се гордеете със себе си и своите успехи! Светът е разнообразен и има място за всички: и за тези, които живеят за сметка на любимите си мъже, и за тези, които сами изкарват парите си. И едните, и другите поравно заслужават уважение. И още: зад всеки успял човек стои неговата половинка. Даже и да не печели пари, тя го поддържа, вдъхновява и вярва в него. Затова нейната роля също трябва да се цени!

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 18:32 от Редактор*