Как се отнасят мъжете към женския ум? Някои все пак са готови да признаят наличието на такъв и у жените. А може би им е по-удобно да мислят, че го няма…

Умна или блондинка? В мъжкото съзнание тези две думи са несъвместими.

Мъжете не са единодушни в оценките и те зависят от... сексуалните им предпочитания. Има такива, които се чувстват окрилени и стимулирани от умната жена до тях. Има и други, които се държат подозрително към жените интелектуалки или не изпитват никакъв интерес към тях.

Защо съвременните жени искат да са образовани и да имат кариера, след като за повечето мъже най-добрата месторабота за жената е къщата, а най-добрата кариера - на домакиня? Образована домакиня звучи солидно, само че тя няма как да изрази себе си чрез тенджерите и тиганите.

Много жени искат да са умни, за да се харесват на мъжете и да бъдат желани от тях, което е малко странно - да искаш да си умен не заради себе си, а заради друг.
Все пак това е качество, което прави впечатление не само на мъжете. Не бива и да се правят на по-умни и по-информирани, отколкото са всъщност. Показването на дипломи е загубена кауза.

На един ще му е достатъчно да си добър човек, добра майка и интересен събеседник, без значение дали си чел и познаваш законите на страната.
Други не се интересуват от тези качества и ето тук играе роля цветът на косата.

Мъжете в някои случаи се проявяват като неособено умни - все пак цветът на косата е въпрос на 2 часа във фризьорския салон, докато умът се отглежда далеч по-трудно, по-дълго и няма как да се сдобиеш с него изведнъж.

Цветът на косата, на кожата, дължината на краката и обиколката на талията нямат никакво отношение към характера, стремежа да си добър в работата си, самочувствието и самоуважението на която и да е жена.

По-високото ниво на интелект плаши любителите на манекенските форми и в повечето случаи им действа отблъскващо. И по-добре. Не ви и трябва човек, който си мисли, че любовните романи и женските сериали са вашият свят.
Много мъже изпадат в ярост, ако чуят жена да се изказва по въпроси от "неговата" компетенция. В повечето случаи коментарът е "Слушай жена си и прави наобратно".

Време е да осъзнаем, че светът не се движи само от мъжете и да се родиш жена не значи, че трябва да прекараш живота си само като домакиня и майка.
Жена с диплома вече звучи така нормално, както мъж с бира на футболен мач.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 18:13 от Редактор*