Съвременното темпо на живот диктува нови условия. По-лесно е да намерим партньора си в интернет, а не на живо. Да го направим безопасно!

След напрегнатия работен ден ти се иска да си починеш вкъщи с чаша горещ шоколад или да изпиеш едно кафе с приятелка навън. За светски живот, запознанства и флиртове просто не достигат сили. А и какво може да се научи за един човек по време на няколко танца? Най-много дали има музикален слух и какъв цвят са очите му...

Съвременните технологии ни предоставят примамливата възможност да си подберем партньор според съвместните интереси, професията и даже вкусовите предпочитания. Да намериш съдбата си онлайн става бързо и комфортно. Но ако не спазваш елементарни правила на безопасност, може да попаднеш в неприятни приключения.


Кои са правилата, които е добре да се спазваме?

 1. Анонимност. Колкото повече информация за себе си предоставите, толкова по-големи са шансовете да станете жертва на мошеници. Не е необходимо да указвате адреса и фамилията си – достатъчни са градът и името. Откритостта и честността са за предпочитане в частен разговор, а не в онлайн форма, която могат да видят милиони хора.

2. Второто правило е свързано с първото – въпросът за снимките. Тук опасността не идва толкова от мошениците, колкото от вашите роднини и познати. Не бихте желали шефът ви да разбере, че "Зайчето Таня предпочита грубия секс и вибратори в нежнорозови тонове" и с ужас да познае в него шефа на маркетинговия си отдел, нали? От друга страна, без снимка шансът да се запознаете с някого стремително спада. Какво да направите? Много просто. Имате нужда от няколко фотографии с нестандартен грим и прическа, на които лицето да бъде в сянка, а светлината пада върху фигурата. Така винаги можете да кажете, че това не сте вие, а момиче, което прилича на вас.

3. Не е добра идея да наблягате на добрите си доходи или да се снимате с новата си кола. Краткото "без материални проблеми" от една страна няма да подразни обикновените хора, а от друга – няма да привлече разни любители на чуждите богатства.

4. Внимавайте да не поставяте за цел на запознанството "само секс", даже и действително да имате нужда само от секс. С такова изявление вие със сигурност ще привлечете вниманието на всякакви извратени, психично болни и други подобни хора. Да изберете за цел на запознанството "само кореспонденция" също е безсмислено.

5. Бъдете внимателни. Ако получите съобщение от виртуален поклонник, първо разгледайте добре профила му. Ако е написал име и фамилия, наберете ги в търсачките, разгледайте резултатите, анализирайте информацията.

6. Никога не кликайте на линкове, изпратени от непознати в съобщенията – вероятно е вирус.

7. Никога не си уговаряйте срещи у вас или в неговия дом. Първата среща трябва да бъде по всички правила – на кафе, на кино или на някое друго многолюдно място.

8. При първата среща е разумно да се договорите за някоя ярка вещ в ръцете ви – списание, цвете, шал. Това ще ви даде възможност да разгледате незабелязано човека и ако той ви допадне, да извадите от чантата вашия сигнал и да го размахате. Ако ви направи лошо впечатление, винаги можете да си тръгнете, ухажорът ви ще се оглежда не за вас, а за уговорения ярък предмет и няма да ви разпознае.

 9. Даже и след успешната първа среща не губете бдителността си. Всякакви разговори за кредити, дългове или внезапно уволнение трябва да ви държат нащрек. Също така внимавайте, ако човекът напира да ви идва на гости или изведнъж прояви любопитство към доходите и банковите ви карти.

 Още няколко съвета за успешното интернет-запознанство:

  • Добре е да попълвате онлайн формулярите с хумор, това ще привлече адекватна аудитория.
  • Ако мъжът се разсипва от стандартни комплименти, вероятно при вас е дошло писмо, отправено едновременно към няколко момичета. Струва ли си да общувате с такъв, решавайте сами.
  • Описвайте се честно, но превръщайте недостатъците си в достойнства – уверените мъже харесват уверени жени, а комплексираните по правило се превръщат в мъчители и тирани.
  • Не приемайте нищо насериозно, в интернет е прието да се флиртува много. Истинските отношения започват само след срещи в реалността.
  • Не сте длъжни да отговаряте на всички входящи съобщения – изберете само тези, които са ви привлекли, останалите безжалостно изтрийте.
  • Бъдете искрени. Не си струва да играете роли, защото ако някой действително ви допадне, ще възникнат сериозни недоразумения, които може да поставят край на иначе перспективни отношения.
Бъдете себе си, вярвайте в себе си и вашият принц ще ви намери. Желаем ви успех!
Image: Melinda Nagy / 123rf.com

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 17:41 от Редактор*