Проблемната кожа е с неравна повърхност, възпалителни процеси (акне и пъпки), мазен блясък, зачервявания и „черни точки”. Трябва ли да се борим с това? Естествено, че да!

За съжаление, не всички момичета, сблъскали се с този проблем, имат търпение и желание да се занимават старателно с него. Много от тях предпочитат просто да прикрият пъпките и зачервяванията с помощта на декоративната козметика. А това само го задълбочава, защото веществата, съдържащи се в козметичните средства, могат да провокират още по-силни възпаления.

За да разберем как правилно да се грижим за проблемната кожа, е необходимо първо да разберем каква е причината за появата на проблема.

Според данните от клиничните изследвания, проведени под контрола на дерматолозите, даже незначителният хормонален срив, който не влияе осезаемо на общото здравословно състояние, нарушава нормалния тонус на кожата. Клетките на мастните фоликули започват да се лющят твърде бързо или обратното, отделят се трудно, натрупвайки се в каналите на мастните жлези. Такава дезорганизация на клетъчното обновяване (паракератоза), води след себе си и запушването на каналите на мастните жлези, което създава благоприятни условия за размножаване на условно-патогенните микроорганизми. В резултат на това възникват и възпалителните процеси - акне. Механизмът на образуване на "черните точки" (комедони) и неравен релеф на кожата (микрокисти) е същият като при акнето, но без последният етап - възпалението.

Системните и правилни грижи са особено важни за проблемната кожа. Те ще ви позволят да се избавите от всички кожни проблеми.

На първо място е необходимо да подберете ефективни козметични средства, способни да регулират секрецията на кожната мазнина и процесите на кератинизация, а също така да потискат нарастването на микроорганизмите.

Козметичните средства не само трябва да избавят кожата ви от недостатъците, но и да осигурят комфортно усещане. Например, за да могат да се използват като база за грим, трябва да са с лека, а не мазна текстура.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 19:16 от Редактор*