Ако си мислите, че ще стане дума само за високите токчета - бъркате. Високите токове са коварна шега. Не е достатъчно да се задържиш на тях - трябва и да умееш да ходиш.

Една от тайните на красотата е добрата стойка. Ако искате да изглеждате млади, стройни и високи - изправете раменете, повдигнете брадичката и приберете корема. Не напразно в школите за манекени отделят дълги часове за изтощителни тренировки по ходене. Правилната стойка е заповед №1 в модата.


А ето и няколко хитрини за визуална промяна в силуета ви:

1. Избирайте дрехи в една цветова гама.
Дрехата не бива да ви разделя на две контрастни половини. Не може да не сте чували съвета на стилисти и моделиери - избягвайте хоризонталното райе. То сплесква фигурата и я дели на части, а от това краката ви няма как да изглеждат стройни. Само изключително слаби и високи момичета могат да си позволят този десен. И котката ви.

2. Обувките трябва да са съчетани с цвета на чорапогащите.
Контрастът може да изглежда впечатляващо, но не би се отразил добре на фигурата ви. Ако обувате бежови велурени ботуши, сложете чорапогащи в телесен цвят и кафява пола - така ще се получи красива гама от земни цветове.

3. Високите токове не винаги оформят строен крак.
Ако прасците ви са пълни, не избирайте токчета тип "игла" - контрастът няма да е във ваша полза. По-добре се спрете на нещо по-устойчиво. Обувките с остри върхове прибавят ръст, но ако сте по-скоро ниска, не рискувайте - издълженият връх ще направи стъпалото ви да изглежда много дълго. Оптималната височина на тока е 7 сантиметра.
За ботушите: безупречната елегантна линия на класическите модели зрително удължават крака, докато апликации, шнурове и връзки го скъсяват. Горният ръб на ботушите трябва да завършва малко под коляното. Дължина до средата на прасеца "пресича" крака и оптически го скъсява. Ярките едноцветни ботуши зрително удължават крака, но за съжаление не всички жени могат да си позволят да тръгнат с неоново зелени ботуши.

4. Носите класически черни панталони с ръб?
В такъв случай панталонът трябва да закрива тока почти изцяло.
Класическият панталон с ръб удължава фигурата, както и панталоните, леко разширяващи се под коляното. Панталони с талия на привичното и място правят фигурата стройна. Панталонът с ниска талия също би удължил фигурата ви (да, наистина!), но само в случай, че нямате корем и паласки. Само избирайте семпли модели без капси, апликации, срезове и подобни.

5. Дългите поли не удължават фигурата, това е заблуда.
Полата до средата на коляното е класика, а цепките биха издължили краката ви. Що се отнася до роклите - простите кройки, елегантно обгръщащите материи и избягването на шевове в областта на талията могат да преобразят всяка фигура.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 11:47 от Mamma