Любопитството не е порок, но защо така често взема връх у вас?

Надзъртате ли тайно в мобилния телефон на мъжа си? Знаете ли паролата за електронната му поща? А за Скайп, Фейсбук и Туитър?

Според статистиката 80% от жените редовно надничат в личното пространство на мъжете си. Причините са много и категорично не се ограничават само в това как да уличат половинката си в изневяра, а по-скоро изкушението е твърде голямо и не могат да го преодолеят. Нужни ли са подобни проверки?

За уважението към личното пространство и доверието между партньорите може да се говори много, но тези аргументи не помагат в борбата срещу непредизвиканото любопитство. Преди да погледнете неговите SMS-и, помислете добре: Нужно ли е? Какво искате да намерите? Доказателства за изневяра? Извинете, но ако той ви изневерява, сигурно му е хрумнало да изчисти както входящата и изходящата кутия от уличаващи SMS-и, така и регистъра за повикванията. Няма да намерите нищо провокационно както във фотоалбумите, така и в телефонния указател. Но рискувате, вече предубедени, да се натъкнете на съвсем невинен SMS, и да си скъсате нервите, след като го разтълкувате превратно.

Да предположим, че все пак сте решили да погледнете в телефона на мъжа си, защото нещо не ви харесва подозрителното му поведение. Хайде тогава - съберете си ума и мислете:

 • Първо: Не четете непрочетените SMS-и, защото оставяте доказателство за вашето "проникване" (да, знаем, че сте достатъчно умни, но стресът може да ви накара да допуснете грешка)

 • Второ: Ако не сте намерили нищо обезпокоително, но съмненията все пак остават, погледнете в картата памет – там може да има още. Мъжете не се отличават с особена сантименталност, по всяка вероятност няма да намерите нищо, но все пак...

 • Трето: Ако половинката ви има смартфон, задачата се усложнява. За броени минути нищо не може да се намери – тези чудеса на техниката имат сума ти папки, папчици и потайни местенца. Идете на указателя: ако намерите нещо подозрително сред контактите, не набирайте веднага номера. Препишете го и наберете от друга SIM карта – ако под името Радостин Иванов отговори нежен женски глас, имате основание да се замислите.


  С пощата е малко по-сложно, но не и невъзможно. Същото се отнася и за социалните мрежи и Скайп.

  Има много способи за надзор – женската хитрост не познава граници. Но преди да го направите, пак си задайте няколко въпроса:

  Искате ли да това да ви се случи и на вас? Разбира се, вие сте си близки с този човек и не криете нищо помежду си. Но все пак има интимни въпроси, които не обсъждате един с друг. Да, вие нямате извънбрачна връзка, но какво ще стане, ако той открие кореспонденцията с приятелката ви, в която обсъждате незадоволителния напоследък секс? Това ще укрепи ли отношенията ви? Едва ли.


  Припомнете си вековната мъдрост "Знанието носи печал". Замислете се и ще стигнете до неочаквани изводи.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 18:02 от Редактор*